:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: LISANDRO ALONSO BOX
PERSBERICHT: LISANDRO ALONSO BOX
Bron: Filmfreaks - Datum: 2010-09-01 - Geplaatst door: Werner
Op 15 november verschijnt op het label van Eye een dvd-box met vier speelfilms van Lisandro Alonso.

Met drie lange speelfilms, een middellange en een korte film heeft Lisandro Alonso (Buenos Aires, 1975) zich de laatste jaren bewezen als een van de belangrijkste nieuwkomers in de Argentijnse cinema. Sinds zijn sobere en mysterieuze speelfilmdebuut (La Libertad - Un Certain Regard, Cannes 2001) onderzoekt Alonso de wereld telkens weer met een frisse, bijna maagdelijke blik. De harde sociale werkelijkheid - armoede, isolement, onvermogen om te communiceren - schijnt door in zijn films, waar het radicale als een dreigende schaduw boven hangt. Tegelijkertijd sluimert in elke film de onbestemde atmosfeer van een zonovergoten nachtmerrie. Het maakt Alonso's films tot initiatiereizen naar het hart van een overweldigende natuur, gevechten tegen de eenzaamheid en poëtische vertellingen over de moeizaamheid van het vrij zijn.

LA LIBERTAD
Herkomst: 2001
Speelduur: 73 minuten
Un Certain Regard, Cannes 2001

Een dag uit het leven van de jonge houthakker Misael, die gevangen zit in eenzaamheid.

LOS MUERTOS
Herkomst: 2004
Speelduur: 78 minuten
Quinzaine des réalisateurs, Cannes 2004

De moordenaar Vargas komt uit de gevangenis. Hij daalt af naar de rivier, klimt in een boot en dringt diep door in de jungle op zoek naar zijn dochter.

FANTASMA
Herkomst: 2006
Speelduur: 63 minuten
Quinzaine des réalisateurs, Cannes 2006

In de zaal van een theater in Buenos Aires wacht Vargas op de vertoning van Los Muertos waarvan hij de hoofdrolspeler is. De houthakker Misael uit La Libertad, ook uitgenodigd om de projectie bij te wonen, raakt ondertussen verdwaald tussen de coulissen.

LIVERPOOL
Herkomst: 2008
Speelduur: 84 minuten
Quinzaine des réalisateurs, Cannes 2009

Farrel, zeeman op een schip, gaat aan land in Ushuaia in Vuurland om zijn moeder te bezoeken, die hij lange tijd niet heeft gezien.

DVD details:
Cast: Misael Saavedra, Argentino Vargas, Juan Fernández
Herkomst: Argentinië
Nederlands / Frans / Engels ondertiteld