:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2010
Bron: Twin Pics - Datum: 2010-09-15 - Geplaatst door: Werner
DESERT FLOWER

Van woestijnnomade tot supermodel…een waargebeurd en aangrijpende biopic
Naar Waris Dirie’s bestseller: ‘Mijn Woestijn’
Publieksprijs Sans Sebastian Filmfestival 2009

Synopsis
Desert Flower vertelt het waargebeurde verhaal van Waris Dirie, een arm nomadenmeisje uit Somalië dat een wereldberoemd model wordt. Waris ontvlucht Somalië op twaalfjarige leeftijd als ze te horen krijgt dat ze uitgehuwelijkt zal worden. Na een barre tocht door de woestijn komt ze uiteindelijk in Londen terecht. Ze woont illegaal en werkt als schoonmaakster bij een fastfoodketen. Daar wordt ze ontdekt door een fotograaf en al gauw behoort Waris tot de elite van de internationale modellenwereld. Ze verschijnt op de beroemde catwalks van Milaan, Londen en Parijs en op de cover van verschillende tijdschriften. Op het hoogtepunt van haar carrière besluit ze tijdens een interview te spreken over de meest traumatische gebeurtenis uit haar leven; de meisjesbesnijdenis die ze heeft moeten ondergaan toen ze vijf jaar was. Door Kofi Annan wordt ze aangesteld als speciale VN ambassadrice om dit wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Technische gegevens
Regie: Sherry Hormann
Fictie
1 DVD 9
Speelduur: 124 min
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat 16/9 comp. 4/3 – 2.35:1
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands

Extra:
• Making of van 30 min.


NO ONE KNOWS ABOUT PERSIAN CATS

Rock’n roll in Teheran

Synopsis
Twee jonge muzikanten, een man en een vrouw, worden vrijgelaten uit de gevangenis. Ze besluiten samen een band te vormen en zwerven door de onderwereld van het hedendaagse Teheran op zoek naar andere bandleden. Omdat de overheid hen verbiedt in Iran op te treden, bedenken ze een plan om te ontsnappen aan hun verboden bestaan en hun droom waar te maken: optreden in Europa. Maar zonder geld of paspoort zal dat niet makkelijk zijn.

Technische gegevens
Regie: Bahmann Gobadhi
Fictie
1 DVD 9
Speelduur: 103 min
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9 comp. 4/3 – 2.35:1
Taal: Iraans, Frans
Ondertitels: Nederlands

Extra’s
• Exclusief interview met regisseur Bahman Ghobadi


LA HORDE

Agressieve en bloederige zombiefilm à la 28 Days Later & Dawn Of The Dead

Synopsis
Op de begrafenis van een Franse politieman zweren vier collega's wraak op een Nigeriaanse bendeleider. 'Vanavond komen we om een bloedbad aan te richten!', fokken ze elkaar op terwijl ze de bovenste etage van het flatgebouw betreden. Maar zodra ze de deur intrappen blijkt dat ze hun kolkende adrenaline nog heel hard nodig zullen hebben die avond. Want wat begon als een bikkelharde persoonlijke wraakneming, eindigt in de totale ondergang van de wereld en een enorme horde razend agressieve zombies!

Technische gegevens
Regie: Benjamin Rocher & Yannick Dahan
Fictie
1 DVD 9
Speelduur: 102 min
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9 comp. 4/3 – 2.35:1
Taal: Frans
Ondertitels: Nederlands