:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2010
Bron: Homescreen - Datum: 2010-09-21 - Geplaatst door: Werner
CONTRACORRIENTE [UNDERTOW]
 
Miguel is een jonge visser in een klein Peruaans dorpje met diep gewortelde tradities. Mariela, zijn vrouw, is 7 maanden zwanger van hun eerste kind.  Maar Miguel heeft ook een geheime affaire met Santiago, een schilder die is verbannen uit het dorp vanwege zijn (openlijke) homoseksualiteit.  Als er een tragisch ongeval gebeurt, moet Miguel kiezen tussen het veroordelen van Santiago, of zijn relatie met hem op te biechten aan Mariela en het gehele dorp. Met betoverende beelden van de prachtige Peruaanse kustlijn is Contracorriente een poëtische fabel over seksualiteit, liefde en traditie. Contracorriente is het speelfilmdebuut van Javier Fuentes-León en de winnaar van o.a. de Audience Award op het Sundance Filmfestival.
 
'Brokeback Mountain aan Zee' *** Het Parool
'Subtiel, menselijk drama' *** NRC Handelsblad
 Regie: Javier Fuentes-León
Release-datum: 12 oktober
 

ALZA LA TESTA [KEEP YOUR HEAD UP]
 
Mero is een alleenstaande vader. Zijn zoon Lorenzo is zijn enige reden van bestaan. Mero's grote droom is Lorenzo te zien schitteren in de ring als bokskampioen, om zo zijn eigen middelmatige amateurbokscarrière goed te maken. Mero geeft zijn zoon geen enkele ruimte en bepaalt Lorenzo's complete leven. Lorenzo weet dat zijn vader het beste met hem voorheeft, maar hun hechte band vertoont scheurtjes als zijn afwezige moeder plotseling contact zoekt en Lorenzo verliefd wordt op Anja. Lorenzo ontglipt zijn vader steeds meer. Met desastreuze gevolgen... Alza La Testa is een ontroerend en bekroond Italiaans verhaal over de liefde van een vader voor zijn zoon.
 
'Een prachtige rol van Sergio Castellito' - Trouw
'Boeiend, prachtig geacteerd' - De Telegraaf
 
Regie: Alessandro Angelini
Release-datum: 12 oktober
 

LA DANSE - LE BALLET DE L'OPERA DE PARIS
 
In La Danse - Le Ballet De l'Opera De Paris geeft Frederick Wiseman een fascinerende kijk in de wereld van de wereldberoemde Parijse opera. Van de vissen in de diepste keldergewelven tot de bijen op het hoge dak, van de schoonmakers tot de premiers danseurs en het corps de ballet, Wiseman brengt alle lagen en standen binnen het statige operagebouw nauwgezet in kaart. Dit doet hij in zijn gebruikelijke observerende stijl, met een handheld camera, zonder toegevoegde muziek of commentaar. Dat is ook niet nodig, want de zwijgende beelden van de verlaten gangen en eeuwenoude trappenhuizen waar de reflectie van het zonlicht op de vloeren valt spreken voor zich. Een meesterwerk. De New York Times riep La Danse uit tot een van de beste dansfilms ooit gemaakt en was een succes in de bioscoop.
 
"La Danse is een prachtige pas de deux tussen artistieke reiking naar de hemel en praktische aardse overwegingen." **** - e Telegraaf
"Ballet als een machtige machine die werkt en werkt." - Trouw
"Een documentaire kan het mysterie juist vergroten." - **** NRC Next
"****" - De Volkskrant
 
Regie: Frederick Wiseman
Verpakking: amaray in o-card
Release-datum: 12 oktober
 
Onder het label Film&Ballet brengt Homescreen 3 bijzondere documentaires en de met 2 Oscars bekroonde geremasterde The Red Shoes dit najaar uit op dvd. (release Red Shoes: 16 november)
 

ROMEO AND JULIET
 
Prokofievs muziek gecombineerd met Shakespeares beroemde verhaal over de gedoemde geliefden. Het pad van de ware liefde leidt tot een tragisch einde voor Romeo en Juliet. Met in de hoofdrollen de wereldberoemde Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev in de bloei van hun carrière. Het is niet overdreven om Rudolp Nureyev en Margot Fonteyn het meest indrukwekkende van alle danspartners te noemen en Sergei Prokofiev de meest getalenteerde 20e-eeuwse ballet componist. Deze beroemde uitvoering van het Royal Ballet is een meesterwerk en een must-have voor alle kunstliefhebbers.
 
"Iedereen die belang stelt in dans zal deze film willen zien als een uitvoering van een Royal Ballet-produktie" - Cinema.nl
 
Regie: Paul Czinner
 

BALLETS RUSSES
 
Ze kwamen. Ze dansten. Onze wereld was nooit meer hetzelfde. Schitterende documentaire over een revolutionaire dansgroep die beter bekend staat als de Ballets Russes. De documentaire begint bij de oprichting in 1909 door de befaamde Serge Diaghilev. Diaghilev ontwikkelde een meer gecompliceerde balletvorm waarin ook show elementen waren opgenomen. Wereldsterren als Alicia Markova, Irina Baranova en Marc Platt halen veelal geestige herinneringen op. Allen zijn nu tachtig of negentig maar nog steeds actief in de balletwereld. De sappige, anekdotische interviews met de voormalige sterren gunnen de moderne kijker een unieke blik op de legendarische balletgroep. De regisseurs Dan Geller en Dayna Goldfine maken al zestien jaar samen documentaires.  Ballets Russes is een documentaire geworden die het publiek zowel emotioneel als intellectueel aanspreekt; een film die niet alleen dansliefhebbers maar ook een breed publiek interesseert. Dans is hier immers totaalkunst.
 
Ballets Russes biedt een caleidoscoop van bevlogen persoonlijkheden uit een vervlogen tijd' - NRC Handelsblad
'Een monument voor overlevingsdrang, cultuur en geestdrift' - De Volkskrant
 
Regie: Daniel Geller & Dayna Goldfine
 

I BAMBINI CI GUARDANO [THE CHILDREN ARE WATCHING US]

Nina, jong en getrouwd, vindt het zwaar om aan de eisen van haar familie en haar taak als moeder te voldoen. Als ze Roberto ontmoet en verliefd wordt, besluit ze er met hem vandoor te gaan.  Haar man en 4-jarig zoontje laat ze achter. Prico wordt van familielid naar familielid gestuurd en lijdt ernstig onder de gezinssituatie. Als Prico ziek is keert ze terug en belooft ze haar minnaar op te geven, hoewel hij erg vasthoudend is.  Het lijkt allemaal goed te komen met het gezin tot ze besluiten op vakantie te gaan naar de Italiaanse Riviera. Nina's minnaar blijkt daar ook te zijn. I Bambini Ci Guardano [The Children Are Watching Us] is een prachtige voorbode van Vittoro de Sica's neorealistische meesterwerken als Ladri di Biciclette [Fietsendieven] en Umberto D.
 
Regie: Vittorio de Sica
Verpakking: amaray in o-card
Release-datum: 19 oktober
 

MATRIMONIO ALL'ITALIANA [MARRIAGE ITALIAN STYLE]

Na 22 jaar zijn minnares te zijn geweest wordt de mooie Filumena door Dominico ingeruild voor een veel jongere vrouw. Filumena bedenkt een plan. Ze besluit te doen alsof ze ernstig ziek en stervende... Op haar sterfbed weet ze Domenico ervan te overtuigen te trouwen. Maar al kort na het huwelijk geneest Filumena op miraculeuze wijze. Buiten zichzelf van woede laat Domenico het huwelijk nietig verklaren.  Maar dan onthult Filomena dat ze drie zonen heeft en dat Domenico de vader is van één van hen... Matrimonio All'Italiana is een heerlijke Italiaanse komedie met glansrollen van Sophia Loren en Marcello Mastroianni. De film werd genomineerd voor 2 Oscarss en werd onderscheiden met de Golden Globe Beste Buitenlandse Film.
 
Regie: Vittorio De Sica
Verpakking: amaray in o-card
Release-datum: 19 oktober
 

PAOLO & VITTORIO TAVIANI – REGISSEURSBOX (4 DVD)

In Homescreens serie regisseursboxen komen naast de Fellini, Visconti, Antonioni en De Sica 19 oktober 2 nieuwe (4-DVD) boxen uit
 
In deze box:
• Padre Padrone
• Kaos
• La Notte Di San Lorenzo
• Tu Ridi
 
Paolo en Vittorio Taviani (geboren 8 november 1931 en 20 september 1929) zijn 2 broers die altijd samen gewerkt hebben. Hun filmliefde gaat terug tot hun jeugd en studententijd. Geboren in een klein Toscaans dorpje begonnen ze, net als vele regisseurs als journalist. Ze trokken naar Rome om filmmakers te worden. Na jarenlang hard werken als regieassistenten en makers van documentaires kwam de grote doorbraak kwam met Padre Padrone. De 6-jarige Gavino die door zijn vader van school wordt gehaald en zijn hele jeugd geïsoleerd doorbrengt als schaapsherder weet uiteindelijk zijn tirannieke vader te ontvluchten. De film werd bekroond met de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. La Notte Di San Lorenzo [De Nacht Van De Vallende Sterren], onderscheiden met de Jury Prijs in Cannes, is een indringend meesterwerk over een zomer in een Toscaans dorpje in het oorlogsjaar 1944. Kaos, het onbetwiste en tijdloze meesterwerk, bestaat uit 5 verhalen gebaseerd op het werk van Pirandello over het harde leven op het 19eeeuwse Sicilië waar mens en natuur het met elkaar uitvechten. Tu Ridi [Jij Lacht] bestaat uit 2 delen. Het eerste verhaal gaat over Felice, wie er door zijn vrouw van verdacht wordt vreemd te gaan, omdat hij in zijn slaap zo onbedaarlijk lacht. Het tweede deel gaat over een 12-jarige jongen, zoon van een gearresteerde maffiabaas, die ontvoerd wordt om zijn vader tot zwijgen te dwingen.
 
Release-datum: 19 oktober
 

ETTORE SCOLA – REGISSEURSBOX (4DVD)

In deze box:
 • C'eravamo Tanto Amati
• Brutti, Sporchi E Cattivi
• Una Giornata Particolare
• La Famiglia
 
Ettore Scola (10 mei 1931) is een Italiaanse scenarioschrijver en regisseur. Scola werd geboren in Trevico, Italie. Na de Tweede Wereldoorlog ging hij rechten studeren in Rome, waarna hij journalist werd en vooral voor satirische bladen schreef. Dit werk leidde hem naar een carrière als scenarioschrijver. Scola schreef in eerste instantie voornamelijk komedies, maar evolueerde hiervan naar films en studies over zijn land en de geschiedenis. In 1964 regisserde hij zijn eerste film: Se Permettete Parliamo Di Donne. Scola's eerste grote succes kwam met C'eravamo Tanto Amati [Wij Hielden Zoveel Van Elkaar], een gevoelige komedie over 3 vrienden, die alledrie van dezelfde vrouw houden. Een fresco van Italië's leven en politiek van na de Tweede Wereldoorlog, welke hij opdroeg aan Vittorio de Sica [Fietsendieven]. Met Bruti, Sporchi E Cattivi, een heerlijke komedie over de 'lelijke, smerige en gemene' mensen uit een krottenwijk van Rome werd hij bekroond met de prijs voor beste regisseur op het Filmfestival van Cannes. Echt beroemd werd Scola met Una Giornata Particolare [Een Bijzondere Dag], over een huisvrouw en een conciërge, 2 schitterende rollen van Sophia Loren en Marcello Mastroianni, die als iedereen uitloopt voor het bezoek van Hitler aan Rome alleen achter blijven in hun flatgebouw. De film werd o.a. bekroond met de Golden Globe Beste Buitenlandse Film. La Famiglia is Scola's ode aan het Italiaanse gezinsleven van weleer, een familiekroniek die bijna de gehele 20e eeuw omvat. Scola heeft meer dan 40 films geregisseerd en is nog steeds actief.
 
Release-datum: 19 oktober
 

THE MAHABHARATA [2-disc/ de tv-serie & de speelfilm]

Vanaf 12 oktober verkrijgbaar: de eerste 4 titels in Homescreen's gerestylde Innergy Label. In november volgt de 2e lichting met o.a. Into Great Silence en de nieuwe titel No Greater Love.
 
Mahabharata is een verfilming van het gelijknamige, eeuwenoude religieuze en filosofische epos (geschreven in het Sanskriet) uit India. Samen met de Ramayana vormt het een belangrijke culturele hoeksteen van het hindoeïsme.  Voor zover bekend is het de meest omvangrijke oude literaire schat die de mensheid ooit heeft voortgebracht. Mahabharata vertelt het verhaal van de strijd tussen twee takken van een Indiase familie. Aan de ene kant de oudere tak, de Kauravas, en aan de andere kant de jongere tak, de Pandavas. Zij strijden om de troon van Hastinapura, het koninkrijk van de Kuru clan. In zijn reikwijdte is de Mahabharata meer dan slechts een verhaal over koningen en prinsen, heiligen en wijzen, demonen en goden. Met zijn grote filosofische diepgang en rede reikwijdte vormt de Mahabharata als het ware de literaire belichaming van zowel Groot India (= Mahabharata) als van haar rijke spirituele traditie.
 
Regie: Peter Brook
Release-datum: 12 oktober
 

WHAT THE BLEEP DO WE KNOW!?
 
What The Bleep Do We Know!? is een bijzondere en vernieuwende film die gedeeltelijk bestaat uit interviews, een verhaallijn en gedetailleerde en inspirerende visuele effecten en animaties. De hoofdrolspeelster Amanda wordt gespeeld door oscar winnares Marlee Matlin (Children Of A Lesser God). Zij belandt in een wereld die door wetenschappers wordt aangeduid als de kwantumfysica. De film zoekt de raakvlakken op van de zichtbare, waarneembare wereld en de mystieke, religieuze en filosofische inzichten die de mensheid sinds vele duizenden jaren en overal ter wereld heeft ontwikkeld. Het waarheidsgehalte van deze inzichten wordt steeds meer bevestigd door de allernieuwste resultaten van geavanceerd natuurwetenschappelijk onderzoek. Kortom: What The Bleep Do We Know !? is een nieuwe ervaring en een uitdaging die je leven kan veranderen.
 
Regie: William Arntz & Betsy Chasse
Release-datum: 12 oktober
 

KNOWLEDGE OF HEALING
 
Knowledge Of Healing is een indrukwekkende film over de Tibetaanse geneeskunst, één van de hoogst ontwikkelde geneeswijzen, die stamt uit de 8e eeuw. In tegenstelling tot de Westerse medicijnen die gemaakt worden op basis van chemische syntheses, is de Tibetaanse geneeskunst gebaseerd op het holistische principe. Het behandelt zowel fysieke als geestelijke aspecten, die samen gezien worden als een eenheid. De geneesmiddelen bestaan vooral uit stoffen uit de natuur, zoals kruiden mineralen en wortelgewassen uit de Himalaya. Nadat deze Kennis van Helen eeuwenlang floreerde werden in de jaren 1950 en 1960 de meeste Tibetaanse medische scholen verwoest door de Chinezen en werden vele artsen geëxecuteerd. In Knowledge Of Healing spreekt de Dalai Lama vanuit ballingschap over de waarde van Tibetaanse geneeskunst, terwijl zijn persoonlijke arts Dr. Tenzin Chödrak de achterliggende principes uitlegt. Er worden artsen gevolgd in India en Siberië die patiënten behandelen voor chronische ziekten die in het Westen bekend staan als 'ongeneeselijk'. In Israël en Zwitserland kijken wetenschappers in hoeverre de Tibetaanse geneeskunst in het Westen kan worden toegepast. Initiatiefnemer van deze onderzoeken was de Zwitser Karl Lutz, een groothandelaar in medicijnen. Hij was de eerste in het Westen die, met verbazingwekkend veel succes, Tibetaanse medicijnen produceerde.
 
Regie: Franz Reichle
Release-datum: 12 oktober
 

TIBETAN BOOK OF THE DEAD
 
Het Tibetaanse Dodenboek is een mysterieus geschrift dat in de achtste eeuw werd geschreven door de Indiaase boeddhist Padmasambavha. Eeuwenlang lag het boekwerk begraven in de Himalaya totdat het in de vijftiende eeuw herontdekt werd. Deel 1 van deze pakkende documentaire beschrijft de esoterische reis van de ziel van een dodeman, vanaf zijn sterven tot en met de hergeboorte na 49 dagen... In deel 2 volgen we een oude Tibetaanse monnik en zijn leerling nadat zij de begrafenis van een dorpsgenoot hebben bijgewoond. De monnik fungeert als gids voor de ziel van de man die nu aan zijn grootste reis begint. De boodschap van de film is dat de dood niet alleen angst en verdriet oproept maar ook vreugde en bevrijding.  Gebaseerd op actuele beschrijvingen van bijna-dood ervaringen, wordt de reis door het leven na de dood fascinerend geïllustreerd door Ishu Patel die hiervoor genomineerd werd voor een Oscar én The British Academy Award won! Het verhaal is verfilmd in het afgelegen landschap van Ladakh in deHimalaya en wordt verteld aan de hand van beelden over authentieke Tibetaanse rituelen. Met exclusieve interviews met de Dalai Lama. Verteld door Leonard Cohen.
 
Regie: Barrie McLean
Release-datum: 12 oktober