:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: DAIJOBU
PERSBERICHT: DAIJOBU
Bron: Warner - Datum: 2010-10-05 - Geplaatst door: Werner
DAIJOBU
Broers Francis (producer) en Davy (regie) Bosschem stellen kortfilm voor op dvd
Nu te koop via www.daijobu.be

Davy Bosschem (1982) en zijn broer Francis (1984) lanceren hun eerste gezamenlijke film op dvd. Daijobu is een grauw portret van een koele reeks afrekeningen in de Belgische onderwereld. Voor hun project konden de broers rekenen op de medewerking van gerenommeerde en opkomende acteurs als Gene Bervoets, Louis Talpe, Jan Van Looveren, Bert Verbeke en Lotte Vannieuwenborg.

Synopsis
Daijobu is een actiefilm over verloren liefde en het niet durven aanvaarden van wie je echt bent. Louie (Louis Talpe) is een dertigjarige Brit die geld van de Belgische maffia heeft ontvreemd. Hij leeft rustig en vreedzaam ondergedoken in Tokio, tot de dag dat zijn Japanse vriendin wordt vermoord en zijn zus (Lotte Vannieuwenborg) wordt ontvoerd. Louie zint op wraak en laat samen met een oude vriend (Bert Verbeke) een spoor van bloed en vernieling achter in de Belgische onderwereld (o.a. Jan Van Looveren). Alles lijkt volgens plan te gaan, tot zijn vader (Gene Bervoets) opnieuw contact met hem opneemt…

Alles oké
Daijobu is het Japanse woord voor ‘Oké’. In het Engelse slang wordt het dan ook in diezelfde betekenis gebruikt: ’t is oké; ik ben oké (niet gekwetst), da’s oké. In een situatie waarbij iemand tegen iemand anders aanloopt, zegt de ene bijv. ‘sorry’, waarop de andere ‘daijobu’ antwoordt.

Blijven dromen
“Het is al altijd een stille droom geweest van mijn broer en mezelf om samen films te maken,” vertelt Davy Bosschem. “Aangezien het ondertussen 3 jaar geleden was sinds ik mijn vorige kortfilm had gedraaid, was het dringend tijd om er nog eens in te vliegen. Met deze film hopen we alvast ook een stapje dichter te komen bij een andere droom van ons: een eigen productiehuis uit de grond stampen, dat onafhankelijk fictie kan maken. Samen blijven werken met de mensen die in ons geloven en ons onvoorwaardelijk helpen. En vooral samen blijven groeien.”

Geen typecasting
Voor hun kortfilm konden de broers rekenen op de medewerking van enkele bekende namen uit de Vlaamse tv- en filmwereld. “Toen ik Louis Talpe in september 2008 op de set van Goesting ontmoette, klikte het onmiddellijk,” blikt Davy terug. “Louis was toen een onbekende acteur voor mij. Ik had nog nooit naar Mega Mindy gekeken, maar toen ik hem al grappend in het Engels hoorde praten, was ik meteen verkocht – telkens als hij de personages van Snatch imiteerde, kwam ik niet meer bij van het lachen. Zijn accent was onberispelijk. Ik vernam dat hij in Engeland had gestudeerd en ik stelde hem voor om daar iets mee te doen. Ondertussen leerde ik Jan, Gene en Patsy ook beter kennen en stelde ik hen hetzelfde voor. Iedereen ging akkoord. Op filmsets worden veel beloftes gemaakt, maar er komt zelden iets van in huis. Ik vond het dan ook geweldig toen ik een jaar later naar iedereen belde en ze zich allemaal aan hun belofte hielden.”

Wie Talpe enkel kent van Mega Mindy en als ‘ster op de dansvloer’, zal trouwens raar opkijken. In Daijobu vertolkt hij namelijk een koelbloedige killer. De cast is overigens een combinatie van gevestigde waarden als Gene Bervoets (De Zaak Alzheimer, Shades, Loft, De SM Rechter…) en opkomend talent. “Lotte (Vannieuwenborg) en Bert (Verbeke) heb ik leren kennen op de set van Thuis. Twee jonge acteurs met enorm veel talent. Hun enthousiasme werkt ongelooflijk aanstekelijk. Ik ben ervan overtuigd dat ze later vaste waarden zullen worden.”

Daijobu is nu te koop via www.daijobu.be, in ‘Rockcafé Backdoor’ in Gent, waar enkele scènes zijn opgenomen en in een netwerk van krantenwinkels in en rond Gent.

Daijobu
Regie: Davy Bosschem
Producer: Francis Bosschem
Productie: Lies Desmedt
Scenario: Davy Bosschem
D.O.P.: Wim Vanswijgenhoven
Geluid: Mathias Van Gasse
Montage: Ruben Royaert
Met: Louis Talpe, Gene Bervoets, Jan Van Looveren, Lotte Vannieuwenborg, Bert Verbeke, Patsy Van Der Meeren.
Duur: 45min.
Meer info: www.daijobu.be