:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2010
Bron: A-Film - Datum: 2010-10-27 - Geplaatst door: Werner
Ook in november zit A-Film niet stil en komt het met een gevarieerd aanbod dvd- en Blu-ra releases. Eerst is er de langverwachte release van Nowhere Boy, over het leven van de jonge John Lennon. Een andere pakkende titel is de schokkende terrorismethriller Unthinkable, maar A-Film komt ook op de proppen met twee arthousepareltjes: Mao's Last Dancer en Deliver Us From Evil. Bovendien vult A-Film haar Quality Film Collection alweer aan met enkele toptitels.

In Nowhere Boy maken we kennis met John Lennon tijdens zijn jeugdjaren en krijgen we meer inzicht in de getroubleerde relatie met zijn moeder en tante. Dit indrukwekkende debuut van regisseuse Sam Taylor Wood toont eveneens dat Aaron Johnson - die John Lennon speelt, maar ook in Kick-Ass de hoofdrol voor zijn rekening nam - één van de meest veelzijdige acteurs van dit moment is. In Unthinkable draait het om de vraag hoe ver je kan gaan om een terroristische aanslag te voorkomen. Is het schenden van mensenrechten daarbij geoorloofd? Mao's Last Dancer toont het waargebeurde verhaal van de Chinese danser Li, die met behulp van zijn talent probeert om zijn communistische vaderland te ontvluchten. Deliver Us From Evil, tenslotte, is een aangrijpende, Scandinavische thriller die zeker in het arthouse genre thuishoort.

NOWHERE BOY

Nowhere Boy vertelt het verhaal van de jeugd van John Lennon. Liverpool, 1955. Lennon is een intelligente maar gevoelige tiener die gevangen zit tussen zijn Tante Mimi en zijn moeder. Hij probeert te ontsnappen aan de geheimen van zijn familie en in rock 'n roll vindt hij de ideale ontsnappingsmogelijkheid en in ene Paul McCartney een onvoorwaardelijke vriend.

Regisseur: Sam Taylor-Wood
Cast: Kristin Scott Thomas, Aaron Johnson, Thomas Sangster, Anne-Marie Duff
Speelduur: 97 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 11-11-2010
Kijkwijzer: Let op met kinderen tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik

Extra's:
• Trailer


UNTHINKABLE

Ergens in Amerika staan drie nucleaire wapens op scherp, klaar om te ontploffen. Eén man weet waar ze zijn. Hoe ver gaat de overheid om deze man aan het praten te krijgen? De dreiging is in deze tijd zo goed voorstelbaar, dat het scenario niet als fictie kan worden afgedaan. Overheden, waar ook ter wereld, worstelen met hetzelfde dilemma. De grote vraag blijft: Is het schenden van de rechten van de mens geoorloofd om mensenlevens te redden...?

Regisseur: Gregor Jordan
Cast: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss, Michael Sheen
Speelduur: 97 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1 / DTS-HD Master 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1) / 1080p HD Anamorphic 16:9 - 1.85:1
Discformaat: DVD 5 / BD-25
Releasedatum: 18-11-2010
Kijkwijzer: Niet voor personen tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


MAO'S LAST DANCER

Li groeit tijdens de Culturele Revolutie in China op in armoede. Op zijn elfde wordt hij geselecteerd voor de strenge balletacademie van Mao's vrouw. Li blijkt een waar talent en hij wordt ontdekt door het Houston Ballet. Als é&eacuten van de eerste uitwisselingsstudenten krijgt Li toestemming om naar Amerika te reizen. Na een eerste cultuurshock omarmt Li de vrijheid en weigert naar China terug te keren. Het gevolg is een dramatische confrontatie op het Chinese consulaat, die alle nieuwsmedia in de Verenigde Staten weet te halen.

Regisseur: Bruce Beresford
Cast: Kyle MacLachlan, Joan Chen, Bruce Greenwood, Chi Cao, Amanda Schull
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1 )
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 04-11-2010
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Angst Discriminatie

Extra's:
• Trailer


DELIVER US FROM EVIL

Van de regisseur van Night Watch

Het gelukkig getrouwde stel Johannes en Pernille en hun twee kinderen verhuizen naar een provinciestadje waar ze een rustig leven willen leiden. Terwijl zij hun huis verbouwen, gebeurt er iets vreselijks. De broer van Johannes die al zijn hele leven lang in het stadje werkt - als hij tenminste niet in de kroeg hangt - rijdt per ongeluk een oude vrouw dood. Tot overmaat van ramp schuift hij de schuld in de schoenen van Alain, een Bosnische immigrant die Johannes en Pernille helpt met klussen. Dan breekt de hel los in het kleine plaatsje.

Regisseur: Ole Bornedal
Cast: Mogens Pedersen, Lene Nystrom, Lasse Rimmer, Jens Andersen
Geluid/Taal: Deens Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 18-11-2010
Kijkwijzer: Niet voor personen tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik

Extra's:
• Trailer


QUALITY FILM COLLECTION

In november breidt A-Film haar Quality Film Collection andermaal uit met volgende titels:

• 9 (Nine)
• Antichrist
• Bride Flight
• Der Amerikanische Freund
• Departures
• Fitzcarraldo
• Food Inc.
• Moon
• Taking Woodstock
• Tyson

Releasedatum: 04-11-2010