:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> EIC >> PERSBERICHT: VLAAMSE FILMKLASSIEKERS
PERSBERICHT: VLAAMSE FILMKLASSIEKERS
Bron: EIC - Datum: 2011-02-17 - Geplaatst door: Werner
MIRA

In 1905 wordt in het West-Vlaamse Avelgem een brug gebouwd over de Schelde. De bewoners van de nabij gelegen Waterhoek komen in opstand want ze zijn bang voor de “teleurgang” van hun cultuur. Twintig jaar later baseert Stijn Streuvels een roman op de gebeurtenissen van toen. Dit boek gaat over de moord op een landmeter en zijn knecht en over de ingenieur van de brug die verliefd wordt op een plaatselijke schoonheid, Mira genaamd. In 1971 wordt De Teleurgang Van De Waterhoek verfilmd. Claus schrijft het scenario en schakelt zijn Nederlandse vriend Fons Rademackers in voor de regie. Mira wordt vertolkt door een tot dan toe onbekende actrice, Willeke Van Ammelrooy. Jan Decleir maakt zijn filmdebuut als Mira"s minnaar. Luc Ponette zien we aan het werk als ingenieur van de brug. De man die Mira aan zich kan binden moet echter nog geboren worden. De film wordt één van de grootste successen van de Vlaamse film.

Technische gegevens
Configuratie: dvd
Speelduur: ca 130 min
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Beeldformaat: 16:9
Genre: Drama
Geluid: Dolby 2.0
Leeftijd: AL
Kijkwijzer: -
Releasedatum: 25-02-2011


PALLIETER

Pallieter is een jonge man die leeft aan het begin van de 20ste eeuw. Hij geeft zich samen met zijn verloofde over aan het occultisme. Hij wordt echter hard met de realiteit geconfronteerd als hun manier van leven leidt tot de zelfdoding van zijn verloofde. Hij verandert van levensstijl en geeft zich volledig over aan de natuur. Hij reageert fel tegen de technologische ontwikkeling en de milieuverloedering. Op een dag krijgt hij een soort toekomstvisioen. Hij ziet hoe de weiden en de bossen in een industrieel landschap veranderen. De verfilming van één van de meest gelezen boeken uit de Vlaamse literatuur.

Technische gegevens
Configuratie: dvd
Speelduur: ca 90 min
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: 16:9
Genre: Drama
Geluid: Dolby 2.0
Leeftijd: 12
Kijkwijzer: -
Releasedatum: 25-02-2011


WAIT UNTIL SPRING BANDINI

In deze sfeervolle film, gebaseerd op het gelijknamige boek van John Fante, maken we kennis met het gezin Bandini. Dit is een Italiaans emigrantengezin dat probeert te overleven in Rocklin Colorado tijdens de winter van 1925. Het verhaal wordt verteld door de oudste zoon Arturo. Hij houdt van zijn moeder Maria, zijn twee broers en zijn vader Scevo, ook al verspeelt die hun weinige geld. Tevens brengt hij zijn tijd door bij een rijke weduwe. De moeder laat hem begaan terwijl de jonge Arturo ondanks alles de familie bij elkaar tracht te houden.

Technische gegevens
Configuratie: dvd
Speelduur: ca 100 min
Taal: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Genre: Drama
Geluid: Dolby 2.0
Leeftijd: AL
Kijkwijzer: -
Releasedatum: 25-02-2011

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron