:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2011
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2011
Bron: A-Film - Datum: 2011-02-21 - Geplaatst door: Werner
In maart laat A-Film enkele speciale dvd- en Blu-ray releases op u los. Hugh Hefner, u kent hem van zijn zijden pyjama's en zijn voorliefde voor rondborstige vrouwen. In Hugh Hefner: Playboy, Activist, Rebel krijgt u echter ook een andere kant van de man te zien. Deze biografie biedt een diepgravende blik op de oprichter van een magazine, die nooit verlegen zat om enige controverse. Mary & Max is een animatiefilm voor volwassenen die volledig is opgetrokken in 'claymation', figuurtjes in klei dus. Een geanimeerd huzarenstukje, gecombineerd met een mooi verhaal. In Het Geheim maken we kennis met een 8-jarig jongetje dat gefascineerd is door goochelen en El Mal Ajeno is een Spaanse thriller van de makers van The Others en Agora. Last but not least verschijnen er nog enkele klassiekers van Charlie Chaplin opnieuw op dvd.


HUGH HEFNER

Hugh Hefner: Playboy, Activist And Rebel geeft een onthullend beeld van de flamboyante oprichter van het Playboy imperium. De film toont Hefners felle strijd met de overheid, de religieuze fundamentalisten en de militante feministen. Zeldzame opnames en boeiende interviews met belangrijke boegbeelden van de Amerikaanse popcultuur van de 20e eeuw geven een indringend en vermakelijk beeld van een uitzonderlijke man te midden van controverse en conflict.

Regisseur Brigitte Bergman
Cast: James Caan, Tony Bennet, George Lucas
Releasedatum: 31-03-2011


MARY & MAX

Een huiselijk Australisch meisje van acht wil niet meer alleen zijn. Ze kiest een willekeurige naam uit het telefoonboek en besluit hem te schrijven. Ze stuurt een chocoladereep mee. Zij heet Mary Dinkle. Hij heet Max Horowitz en woont op Manhattan. Hij is oud, dik, alleen en chagrijnig. Hij schrijft terug. En stuurt chocola. Het begin van een bijzondere vriendschap die 20 jaar duurt. Zullen Mary en Max elkaar ooit ontmoeten? Mary And Max is lieve en ontroerende klei-animatie voor volwassenen. Maker Adam Elliot werd bekroond met een Oscar voor de korte animatiefilm Harvie Krumpet. Elliot toont met humor en fantasie de zwarte randen van het leven en geeft ze kleur.

Regisseur: Adam Elliot
Cast: Philip Seymour Hoffman, Eric Bana, Toni Collette
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1 / DTS-HD Master 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
1080p HD Anamorphic 16:9 - 1.85
Discformaat: dvd 5 / BD-25
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Discriminatie drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Releasedatum: 17-03-2011

Extra's
• * Trailer


EL MAL AJENO

Diego is als arts zo gewend aan extreme situaties dat hij immuun is geworden voor de pijn van anderen. Het gevoel voor zijn omgeving is lamgeslagen, met alle gevolgen van dien. Het komt tot een heftige confrontatie waarbij Diego met een pistool bedreigd wordt. Hij kan zich niet precies herinneren wat er gebeurd is en neemt een drastische beslissing.

Regisseur: Oskar Santos
Cast: Eduardo Noriega, Angie Cepeda, Belén Rueda
Geluid/Taal: Spaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: dvd 9
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Geweld
Releasedatum: 17-03-2011

Extra's:
• Trailer


HET GEHEIM

De achtjarige Ben leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaat, ontaardt dit in een landelijk schandaal wat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet erachter komen wat echt is en wat een illusie.

Regisseur: Joram Lürsen
Cast: Theo Maassen, Chantal Janzen, Daan Schuurmans
Speelduur: 93 min
Geluid/Taal: Nederlands Dolby Digital 5.1 / DTS-HD Master Audio 5.1
Ondertiteling: Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1) 1080p HD Anamorphic 16:9 - 2.35:1
Discformaat: dvd 9 / BD-25
Kijkwijzer: Voor alle leeftijden Grof taalgebruik
Releasedatum: 31-03-2011

Extra's:
• Trailer
• Het Geheim achter de schermen (+/- 19 min)
• Videoclip "Kerstmis" van Marco Borsato (+/- 3 min)


THE CHAPLIN COLLECTION

5 klassiekers van Charlie Chaplin zijn opnieuw verkrijgbaar op dvd.

City Lights
Een zwerver wordt verliefd op een blinde bloemenverkoopster en raakt tegelijkertijd bevriend met een miljonair die hij van zelfmoord weet te weerhouden. De blinde verkoopster denkt echter dat de zwerver een rijke man is en om haar niet teleur te stellen houdt hij de schijn op door een beroep te doen op zijn nieuwe vriend.

Limelight
De laatste Amerikaanse productie van Chaplin speelt zich af in Londen op de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Calvero, ooit een beroemde clown, redt de jonge ballerina Terry van het plegen van zelfmoord. Calvero zorgt ervoor dat ze haar zelfvertrouwen terugkrijgt, wat als resultaat heeft dat hij ook weer in zichzelf begint te geloven.

Monsieur Verdoux
Henri Verdoux is een werkloze bankier, die zijn gezin wel op een heel aparte manier weet te onderhouden. Hij trouwt keer op keer met rijke weduwes om ze vervolgens te vermoorden voor het geld. Bij twee vrouwen loopt het plan echter mis.

A King In New York
Na het uitbreken van de revolutie in zijn land vlucht koning Igor Shahdov naar New York. Hij verdient zijn geld met het spelen in reclamespotjes en raakt bevriend met de jonge Rupert Macabee, een zoon van communistische ouders. Al snel moet ook Shahdov zich verantwoorden ten opzichte van het House Un-American Activities Committee.

A Woman In Paris
Als de verloofde van Marie St. Clair om onduidelijke redenen niet op het station komt opdagen, besluit ze om alleen naar Parijs te vertrekken. Hier krijgt ze een relatie met de rijke zakenman Pierre Revel en geniet ze van een leven vol luxe. Een jaar later komt ze haar verloofde Jean weer tegen. Ze besluiten opnieuw een keer af te spreken en dan moet ze kiezen tussen de (schijnbare) veiligheid van Pierre en de liefde voor Jean.

Releasedatum: 10-03-2011