:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> That's Entertainment >> RELEASEBERICHT: RELEASES VOORJAAR
RELEASEBERICHT: RELEASES VOORJAAR
Bron: That's Entertainment - Datum: 2002-03-13 - Geplaatst door: Serge
That's Entertainment gaat medio april, op het Aquarius Label, de eerste muziekdvd uitbrengen nl. "Circle Of Life" van Gershwin tot Elton John. Het betreft opnames van de succesvolle theatertour welke Mr. Pieter van Vollenhoven en Louis van Dijk de afgelopen 2 seizoenen hebben gehouden in de vele theaters in Nederland. Op deze DVD gaan de pianisten op speelse wijze door de muziekgeschiedenis van de afgelopen eeuw, waarbij nummers van Gershwin tot Elton John op verrassende wijze worden vertolkt. Cast: Mr. Pieter van Vollenhoven. Louis van Dijk, Selma van Dijk en de Koos Mark Big Band. Als extra's bevat de DVD o.a. een uitgebreide biografie & foto's.

Als vervolg op de DVD "Sportvissen In Nederland" gaat er 22 april (o.v) de DVD "Vissen Met Ed Stoop" verschijnen. Ed Stoop bekend van o.a. Vis T.V. en voorlichter van de N.V.V.S. gaat op zijn geheel eigen wijze met sportvissers op stap.

Na de succesvolle introductie van de eerste 8 "National Geographic DVD's" gaat er in het 2e kwartaal van 2002 een vervolg komen met maar liefst 12 nieuwe titels T.w.: Dolfijnen, Het Rijk Van De Ijsbeer, Cobra's, De Wolf, Orka's, Luipaarden, Egypte, Vulkanen, N.G. Expedities, Airforce 1, Sahara en de Caribische Zee. Deze internationaal ontwikkelde titels zijn geheel Nederlands ondertiteld en vele zullen voorzien zijn van diverse Special Features. Bij de introductie van de eerste 8 "National Geographic" DVD's, in oktober afgelopen jaar, is er zeer enthousiast gereageerd door de retailers en consumenten in Nederland & Belgie. Tevens komen er in de loop van het 2e kwartaal nog 3 titels op het gebied van Special Interest: "Vijvers, aanleg en onderhoud", "Tuinen Kijken" en "Snoeien".

Verwacht 2002 (o.v):
"National Geographic - Dolfijnen: Dansers Van De Oceaan" (18 maart)
"National Geographic - Het Rijk Van De IJsbeer" (18 maart)
"National Geographic - Cobra's: Koningen Van India" (18 maart)
"Circle Of life - Mr.Pieter van Vollenhoven/Louis van Dijk" (medio april)
"Vissen Met Ed Stoop" (22 april)
"National Geographic - De Wolf" (6 mei)
"National Geographic - Orka's" (6 mei)
"National Geographic - Luipaarden" (6 mei)
"Vijvers, aanleg & onderhoud" (3 juni)
"Tuinen Kijken" (3 juni)
"Snoeien" (3 juni)
"National Geographic - Egypte" (24 juni)
"National Geographic - Vulkanen" (24 juni)
"National Geographic - N.G. Expedities" (24 juni)
"National Geographic - Airforce 1" (24 juni)
"National Geographic - Sahara" (24 juni)
"National Geographic - Caribische Zee" (24 juni)COBRA'S: KONINGEN VAN INDIA
Snel, doeltreffend en levensgevaarlijk: dat zijn de kenmerken van de koningscobra, de andere koning der dieren. En beet bevat genoeg gif om honderd mensen te doden. Toch eet hij hoofdzakelijk andere reptielen. Over zijn bijzondere levenswijze was lange tijd niets bekend. De filmmakers van National Geographic drongen diep door in de tropische wouden van India om de koningscobra te volgen tijdens zijn jacht op voedsel en een partner. Met veel geduld slaagden zij erin bijzondere momenten vast te leggen, zoals het rituele gedrag waarmee twee rivaliserende mannetjes hun territorium afbakenen, en de strijd van een wijfje om haar eieren te beschermen tegen roofdieren en een allesverwoestende moesson.

Nederlands ondertiteld - Geschikt voor alle leeftijden - Kleur/52 minuten - Releasedatum: 18-03-2002DOLFIJNEN: DANSERS VAN DE OCEAAN
Dolfijnen in dolfinariums en dierentuinen weten ons altijd weer te verbazen met hun spectaculaire kunstjes. Sierlijk, speels en onvermoeibaar dartelen ze door het water. Maar in de oceaan, hun natuurlijke leefomgeving, laten ze zich van een andere kant zien. Deze zeezoogdieren zijn in werkelijkheid sterk, listig en gevaarlijk. We zijn getuige van de meedogenloze jachttechniek waarmee een groep dolfijnen een school vissen aanvalt. We ontdekken ook hoe ze van jongs af aan leren hoe ze vissen in de val kunnen laten lopen. Wist u trouwens dat de orka het grootste en gevaarlijkste lid van de familie der dolfijnen is? Dit meedogenloze roofdier klieft met 50 kilometer per uur door het water om zijn prooi te vangen.

Nederlands ondertiteld - Geschikt voor alle leeftijden - Kleur/52 minuten - Releasedatum: 18-03-2002HET RIJK VAN DE IJSBEER
De eilandengroep Spitsbergen, die in de ijzige wateren ten noorden van de poolcirkel ligt, is het domein van de ontzagwekkende ijsbeer. Als de lente aanbreekt, verlaten de ijsberen hun holen, samen met hun jongen die in de lange winter geboren zijn. Deze spectaculaire documentaire laat zien hoe de moeder zichzelf eten ontzegt om haar jongen te voeden. Ze beschermt ze tegen mannetjesberen en leert ze hoe ze op zeehonden moeten jagen. We ontdekken ook alles over de moeilijke leefomstandigheden van andere dieren die dit onherbergzame arctische gebied bevolken, zoals rendieren en vossen.

Nederlands ondertiteld - Geschikt voor alle leeftijden - Kleur/52 minuten - Releasedatum: 18-03-2002