:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2011
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2011
Bron: A-Film - Datum: 2011-05-19 - Geplaatst door: Werner
In juni komt A-Film op de proppen met een waaier aan titels, zowel voor de cinefiel als voor de fans van historische films. Een eerste indrukwekkende release, met Javier Bardem in de hoofdrol, werd niet voor niets genomineerd voor de Oscar van Beste Buitenlandse Film en Beste Acteur. Biutiful toont hoe een kleine crimineel die, wanneer hij te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft, probeert om zijn leven op orde te krijgen in de tijd die hem nog rest. In Season Of The Witch krijgen we een Nicolas Cage met lange haren te zien, in de rol van een middeleeuwse kruisvaarder die een jonge vrouw, beschuldigd van hekserij, naar een afgelegen klooster moet brengen. Onderweg blijkt dat de jongedame over buitenaardse krachten beschikt die de tocht van het gezelschap er niet gemakkelijker op maakt. Een uitgave waar velen op zitten te wachten is de extended edition van The Lord Of The Rings Trilogy, verkrijgbaar op Blu-ray en met meer dan 26 uur aan bonusmateriaal. Deze indrukwekkende 15 disc-tellende Blu-raybox is de meest complete Lord Of The Rings uitgave ooit! In Monsters bevinden we ons in het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten, zes jaar na een alieninvasie. The Girlfriend Experience, van regisseur Steven Soderbergh, gaat over een luxe callgirl die haar klanten meer biedt dan alleen maar seks, ze wordt hun "vriendin". Baciami Ancora is het vervolg op L'Ultimo Baccio, waar we zien hoe het met de personages van weleer gesteld is.


BIUTIFUL

Biutiful is een hartverscheurend drama over leven en dood. Sjacheraar Uxbal (Javier Bardem) vormt de schakel tussen een Chinees naaiatelier en illegale Afrikanen die nepspullen verkopen in Barcelona. Uxbal leeft met zijn twee kleine kinderen in een grauw appartement in een achterbuurt. Zijn vrouw is manisch, en hijzelf blijkt doodziek. Met veel moeite probeert hij zijn fouten recht te zetten en de toekomst een beetje glans te geven. Bardem schittert in een film van Iñárritu, die nu al een meesterwerk genoemd kan worden.

Regisseur: Alejandro González Iñárritu
Cast: Javier Bardem, Maricel Álvarez
Speelduur: 138 min
Geluid/Taal: Spaans Dolby Digital 5.1, DTS-HD MA 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1) / 1080p HD Anamorphic 16:9 - 1.85:1
Discformaat: DVD 9 / BD-50
Releasedatum: 09-06-2011
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Geweld Angst Discriminatie drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik

Extra's:
• Behind Biutiful: Directors Flip Notes (+/- 22 min)
• Cast & Crew Interviews (+/- 13 min)
• Biutiful Crew (+/- 4 min)


SEASON OF THE WITCH

Nicolas Cage is een veertiende-eeuwse kruisvaarder. Als hij en zijn kameraad (Ron Perlman) terugkeren in hun thuisland, treffen zij een door Zwarte Pest verwoest land aan. De kerk ziet zwarte magie als oorzaak van de pest en beveelt de kruisvaarders een schuldig bevonden heks (Claire Foy) naar een afgelegen klooster te brengen. Daar zullen monniken een ritueel uitvoeren dat een einde moet maken aan de plaag. Tijdens de tocht ontstaat er onenigheid over het lot van het meisje. Als het gezelschap bij het klooster arriveert, zorgt een angstaanjagende ontdekking voor verdere verdeeldheid. De strijders worden getroffen door onverklaarbare destructieve krachten...

Regisseur: Dominic Sena
Cast: Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Graham
Speelduur: 98 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1 / DTS-HD MA 5.1; Frans Dolby Digital 5.1 / DTS-HD MA 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1) / 1080p HD Anamorphic 16:9 - 1.77:1
Discformaat: DVD 9 / BD-25
Releasedatum: 30-06-2011
Kijkwijzer: Niet voor personen tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik

Extra's:
• Trailer


THE LORD OF THE RINGS TRILOGY EXTENDED EDITION

Na de succesvolle release van de originele bioscoopversies van de Lord Of The Rings-films op Blu-ray vorig jaar, zullen nu ook de uitgebreide versies van de films verschijnen in een indrukwekkende 15-disc collectie. Hiermee is dit de meest complete The Lord Of The Rings-uitgave ooit. Alle drie de films krijgen een Extended Edition in een verbluffende beeld- en geluidskwaliteit. Deze luxe 15 disc set bevat voor meer dan 26 uur aan bonusmateriaal, met onder andere een blik achter de schermen en exclusieve Costa Botes documentaires.

THE LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP OF THE RING
Met de hulp van een moedig broederschap van vrienden en bondgenoten begint Frodo aan een gevaarlijke missie om de legendarische Ring te vernietigen.

THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS
In het middelste deel van de filmtrilogie valt het genootschap uit elkaar, maar de missie om de Ring te vernietigen gaat door.

THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING
De eindstrijd om Midden-Aarde begint. Frodo en Sam, met Gollum als gids, vervolgen hun gevaarlijke tocht richting de vuren van de Doemberg om de Ring te vernietigen

Regisseur: Peter Jackson
Cast: Elijah Wood, Cate Blanchet, Ian McKellen, Liv Tyler, Orlando Bloom, Sean Astin, Viggo Mortensen

Releasedatum: 28-06-2011


MONSTERS

Het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten wordt bevolkt door buitenaardse wezens, waardoor het bereiken van Amerika een hachelijke onderneming is. Het leger heeft het terrein tot ge&iumlnfecteerde zone uitgeroepen. Kaulder is een Amerikaanse fotojournalist die in Mexico werkt. Hij wordt gedwongen om Sam, de dochter van zijn baas, uit een plaatselijk ziekenhuis op te halen en veilig naar Amerika te brengen. Daarmee begint een moeizame reis. En een ontluikende romance... Als Kaulder en Sam door de nodige tegenslagen de laatste boot missen zien ze zich genoodzaakt om via de ge&iumlnfecteerde zone de grens te bereiken. De debuutfilm van Gareth Edwards is een verbluffend staaltje guerilla film maken, met geloofwaardige personages en special effects.

Regisseur: Gareth Edwards
Cast: Whitney Able, Scoot McNairy
Speelduur: 92 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, DTS-HD MA 5.1; Frans Dolby Digital 5.1, DTS-HD MA 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1) / 1080p HD Anamorphic 16:9 - 2.35:1
Discformaat: DVD 9 / BD-25
Releasedatum: 23-06-2011
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Angst drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik

Extra's:
• Trailer


THE GIRLFRIEND EXPERIENCE

The Girlfriend Experience van Oscarwinnende regisseur Steven Soderbergh is een drama over de verstoorde relatie tussen ons professionele leven en ons persoonlijke leven. De legendarische 21-jarige pornoactrice Sasha Grey maakt haar speelfimdebuut als Chelsea, een luxe call girl. Chelsea biedt meer dan seks; ze verschaft een volledige relatie: A girlfriend experience. Haar vriend Chris heeft zich bij de situatie neergelegd en profiteert mee van haar succes. Als personal trainer rekent hij $125 per uur. Chelsea rekent $2.000... Niet alleen Chris en Chelsea zoeken naar een bevredigend bestaan, maar ook de klanten van Chelsea hebben hun verwachtingen. Dat kan niet allemaal samen gaan.

Regisseur Steven Sodenbergh
Cast: Sasha Grey, Chris Santos
Kijkwijzer: Afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar Seks Grof taalgebruik
Releasedatum: 23-06-2011


BACIAMI ANCORA

De oorspronkelijke cast van L'Ultimo Baccio wordt tien jaar later herenigd. Nu ze in de veertig zijn, is de tijd van de onrealistische dromen en wilde nachten voorbij en bevinden Carlo en zijn vrienden zich ieder op verschillende keerpunten in het leven. De passie in hun liefdeslevens is voorbij, de voldoening in hun werk verdwenen en een ieder worstelt met dezelfde vraag: is dit het nu? De vriendengroep blijft hecht terwijl ze nieuwe relaties aangaan, oude passies laten herleven en de waarde van familie en vriendschap leren inzien. Ze ontdekken dat er tegelijkertijd hartstocht en ontevredenheid kan schuilen in de zoektocht naar echte liefde en het gevoel van ultiem geluk.

Regisseur: Gabriele Muccino
Cast: Stefano Accorsi, Vittoria Puccini, Pierfrancesco Favino, Claudio Santamaria
Geluid/Taal: Italiaans Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 16-06-2011

Extra's
• Trailer