:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: ANIME-RELEASES JULI 2011
PERSBERICHT: ANIME-RELEASES JULI 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-07-08 - Geplaatst door: Werner
DURADURA!! (4DVD)

Mikado Ruygamine is jong en droomt van het bruisende leven in de grote stad. Wanneer hij wordt uitgenodigd door zijn jeugdvriend Masaomi, twijfelt hij geen moment om zich in te schrijven in een school in Raira, gelegen in de levendige Ikebukuro wijk van Tokio. Direct bij zijn aankomst waarschuwt Masaomi hem voor enkele lokale personages die het best vermeden kunnen worden. Diezelfde avond nog ontmoet Mikado de beruchte "Headless Rider", een heuse legende. Durarara!!, geregisseerd door Takahiro Omori (Haibane Renmei, Baccano!) en geproduceerd door studio Brain’s Base, portretteert een kleurrijke verzameling aan off-beat individuen. Twijfel niet en ontdek deze boeiende serie in zijn geheel! Deze serie uit 2010 bevat alle 24 afleveringen en wordt integraal geleverd op 4 dvd's.

DVD details:
Herkomst: Japan, 2010
Speelduur: 600 minuten
Geluid: Japans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands & Frans ondertiteld
Releasedatum: 5 juli


GHOST HOUND BOX 2 (2DVD)

Deel 2 rond de drie teenagers uit het dorpje Suiten. Taro, zoon van een sake-brouwer, overleefde een ontvoering wanneer hij drie was, zijn oudere zus daarentegen had helaas niet zo veel geluk. Door dit tragedie leeft Taro verder met deze nachtmerrie en bezoekt regelmatig een psychiater. Makato is dan weer een eenzaat. Een week na de kidnapping van Taro's zus pleegt zijn vader zonder enige reden zelfmoord. De derde tiener, Masayuki, is een luid, vervelend ventje, zo vervelend zelfs dat een mede-scholier op zijn vorige school zelfmoord pleegde door zijn toedoen. Ghost Hound is geproduceerd door de bekende studio Production IG (Ghost In The Shell) die de talenten van zowel Shirow Masmune (Appleseed) als van Ryutaro Nakamura (Serial Experiments Lain) wist te combineren tot een onvergetelijke hypnotische thriller.

DVD details:
Herkomst: Japan, 2007
Speelduur: 265 minuten
Geluid: Japans Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands & Frans ondertiteld
LET OP: Franse Inlay!
Releasedatum: 5 juli

Extra:
• 55 pagina's tellend Franstalig boekje met interviews, foto's, ...


GARDEN OF SINNERS FILM 5 (DVD+CD)

Vijfde film uit deze populaire anime-thriller reeks. In The Garden Of Sinners is Mikaya Kokuto geïntrigeerd door zowel de schoonheid van Ryougi Shiki als de vreemde serie gewelddadige moorden in zijn stad. Deze twee blijken op een supernatuurlijke manier met elkaar verbonden te zijn. Ryougi Shiki heeft namelijk na een zwaar auto-ongeluk en twee jaar coma, het vermogen gekregen om ‘de lijnen van de dood’ te zien. Een aanrader voor al wie van bovennatuurlijke anime houdt, met animatie van een hoog niveau.

DVD details:
Herkomst: Japan, 2008
Speelduur: 110 minuten
Geluid: Japans Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands & Frans ondertiteld
LET OP: Franse Inlay!
Releasedatum: 5 juli

Extra:
• Originele soundtrack op aparte cd.


APPLESEED (Blu-ray Disc)

2131 : De bioroïden (klonen geschapen om de menselijke passies in te tomen) leven in harmonie met hun scheppers in de mooie stad Olympus. Aan de vooravond van een nieuwe bedreiging voor deze utopische stad, krijgt commandant Deunan de opdracht een bioroïdische genocide te verhinderen. Maar deze uitzonderlijke strijdster blijkt het belangrijkste stukje van een puzzel te zijn, waarvan ze zelf de regels en de gevolgen niet kent : de overleving van beide soorten. Van de auteur van Ghost In The Shell.

De pers:
* Appleseed marks a very impressive debut... A visual marvel - Boxoffice Magazine
* Some of the action sequences are as refreshing as those early viewings of The Matrix - BBC
* It’s an impressive effort, packed with ideas and good action scenes - Empire

DVD details:
Herkomst: Japan, 2004
Speelduur: 105 minuten
Geluid: Japans, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 1920x1080p
Nederlands & Frans ondertiteld
LET OP: Franse Inlay!
Releasedatum: 5 juli


DYBEX THE MOVIE COLLECTION: RAHXEPHON THE MOVIE

Ayato en Haruka zitten bij elkaar in de klas, zijn verliefd en het leven lacht hen toe. Maar door de plotselinge komst van bezoekers uit een andere dimensie, de "Mu", worden ze wreed van elkaar gescheiden. Tokio wordt omsloten door een barrière die haar afsluit van de rest van de wereld. Haruka kan net op tijd wegkomen maar Ayato zit vast in de stad. Drie jaar later, als Ayato zijn relatie met Haruka bijna vergeten is, wordt de stad opnieuw aangevallen, en verscheurd door de verschrikkingen van de oorlog. Zwervend door de half verwoeste stad ontmoet Ayato een vrouw die zegt dat ze Haruka heet, en hem iets belangrijks moet vertellen. Door een andere kijk te geven op het verhaal waarbij de relatie tussen de hoofdpersoon extra wordt belicht, is Rahxephon een onmisbare aanvulling op de tv-serie voor diegenen die hun kennis van de complexe en fascinerende wereld van Rahxephon willen verdiepen.

DVD details:
Herkomst: Japan, 2002
Speelduur: 120 minuten
Geluid: Japans Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands & Frans ondertiteld
Releasedatum: 5 juli


NANA THE MOVIE

Nana Osaki en Nana Komatsu hebben dezelfde voornaam, zijn even oud en hopen allebei stiekem in Tokio de liefde van hun leven te ontmoeten. Maar hoe hun levens ook op elkaar lijken, hun idealen zijn totaal verschillend. Terwijl de ene Nana, wees en gothic, droomt van de doorbraak van haar punk-rockgroep, is de andere modeverslaafd, werkloos en hopeloos op zoek naar aandacht. Het lot beslist dat beide meisjes huisgenoten worden waardoor hun levens verstrengeld met elkaar raken, wat resulteert in een verhaal vol heftige gebeurtenissen, hoop en doorgeprikte illusies. Nana schetst een treffend portret van de Japanse jeugdcultuur met al zijn hoop, illusies en ongeremde levenslust. Het degelijke acteerwerk, de aanstekelijke humor en de van Japanse hits voorziene soundtrack maken van Nana een op hol geslagen rock 'n roll-verhaal dat miljoenen fans wereldwijd reeds kon boeien. Live Action film gebaseerd op de gelijknamige populaire manga van Ai Yazawa.

DVD details:
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 140 minuten
Geluid: Japans Dolby Surround 2.0, Frans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands & Frans ondertiteld
Releasedatum: 5 juli


KENSHIN SEIZOEN 1 BOX (6DVD)

Ruim 140 jaar geleden ontstond er een beweging die het einde zou markeren van een periode in de Japanse geschiedenis, die bekend staat als het Tokugawa tijdperk. In Kyoto woonde in die dagen de beruchte moordenaar Battousai de Slachter. Hij richtte ware bloedbaden aan. Maar juist als de oorlog ten einde loopt, verdwijnt hij. Sinds de dood van haar ouders leeft Kaoru alleen in de Kamiya Dojo, waar zwaardvechterstechnieken worden onderwezen. Ze wordt gered door een geheimzinnige Rurouni, een zwervende samoerai zonder meester. Als wederdienst biedt ze deze man, die Kenshin blijkt te heten, onderdak aan in haar dojo. Seizoen 1 van deze serie bevat aflevering 1 tot en met 27.

DVD details:
Herkomst: Japan, 2000
Speelduur: 675 min
Geluid: Japans 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands en Frans ondertiteld.
Label: Dybex
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 19 juli


KENSHIN SEIZOEN 2 BOX (6DVD)

De grote dag is eindelijk daar. Iedereen in de Kamiya Kasshin dojo wacht met angst en nieuwsgierigheid op de terugkeer van Heer Okudo, de minister van binnenlandse zaken. Kenshin voelt er weinig voor om maar af te wachten tot hij bij hem is en besluit hem tegemoet te gaan. Hij zal echter Heer Okubo zijn antwoord nooit kunnen geven. Kaoru, Sanosuke ne Yahiko hopen vanuit het diepst van hun hart dat Kenshin niet terug zal gaan naar zijn vroegere levenswijze: die van moordenaar in dienst van de regering. Kennen zij de legendarische "Hitokiri" dan zo slecht? Seizoen 2 van deze serie bevat aflevering 28 tot en met 62.

DVD details:
Herkomst: Japan, 2000
Speelduur: 675 min
Geluid: Japans 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands en Frans ondertiteld.
Label: Dybex
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 19 juli


KENSHIN SEIZOEN 3 BOX (6DVD)

Sinds 14 mei 1878 heeft de tijd in de Kamiya dojo stilgestaan. Op die dag gingen Kenshin en zijn vrienden op weg naar Kyoto om het tegen de beruchte Makoto Shishio op te nemen. Na afloop van dit onwaarschijnlijke avontuur en hun lange afwezigheid zijn ze weer thuis waar het leven haar normale gang herneemt. Maar de gewone dagelijkse routine wordt al snel verstoord als een prins voorbijkomt, een hond zich opdringt en een huwelijk wordt aangekondigd. Seizoen 3 van deze serie bevat aflevering 63 tot en met 94.

DVD details:
Herkomst: Japan, 2000
Speelduur: 800 min
Geluid: Japans 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands en Frans ondertiteld.
Label: Dybex
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 19 juli


HACK/SIGN BOX 1 (5DVD)

Maak je klaar om in te loggen op het meest succesvolle online spel ter wereld" The World". Spelers kunnen items uitwisselen, clans oprichten en op zoektochten trekken. Maar dit alles interesseert Tsukasa voor geen moer. Het enige wat hij wil is uitloggen, maar om een of andere reden lukt hem dat niet, hij zit gevangen in "The World" als een virtuele gevangenen.Daarbij beschikt hij ook nog over unieke vaardigheden; waaronder een monster dat zijn vijanden voor hem dood. Dit alles maakt van Tsukasa een bezienswaardigheid voor sommigen, een doelwit voor anderen.

Opgelet: Deze box heeft een Franse inlay, Franse, Japanse en Engelse audio en enkel Franse en Engelse ondertiteling!

DVD details:

Herkomst: Japan 2002
Speelduur: 508 min
Japans, Frans, Japans, Engels 2.0
Beeld: 16:9
Engels en Frans ondertiteld.
Label: Beez
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 19 juli


HACK/SIGN BOX 2 (5DVD)

Maak je klaar om in te loggen op het meest succesvolle online spel ter wereld" The World". Spelers kunnen items uitwisselen, clans oprichten en op zoektochten trekken. Maar dit alles interesseert Tsukasa voor geen moer. Het enige wat hij wil is uitloggen, maar om een of andere reden lukt hem dat niet, hij zit gevangen in "The World" als een virtuele gevangenen.Daarbij beschikt hij ook nog over unieke vaardigheden; waaronder een monster dat zijn vijanden voor hem dood. Dit alles maakt van Tsukasa een bezienswaardigheid voor sommigen, een doelwit voor anderen.

Opgelet: Deze box heeft een Franse inlay, Franse, Japanse en Engelse audio en enkel Franse en Engelse ondertiteling!

DVD details:

Herkomst: Japan 2002
Speelduur: 490 min
Japans, Frans, Japans, Engels 2.0
Beeld: 16:9
Engels en Frans ondertiteld.
Label: Beez
Kijkwijzer: 12 jaar.
Releasedatum: 19 juliUIT HET ARCHIEF