:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS EN SEPTEMBER 2011
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS EN SEPTEMBER 2011
Bron: Homescreen - Datum: 2011-07-22 - Geplaatst door: Werner
THE SECRET DIARIES OF MISS ANNE LISTER
 

BBC's The Secret Diaries Of Miss Anne Lister onthult een verrassende kant van de wereld die we kennen van Jane Austen en de Brontës. The Secret Diaries laat het gepassioneerde en waargebeurde leven van Anne Lister zien, de allereerste vrouw in Engeland die openlijk op vrouwen viel.

 

"I was not born to live alone. I must have someone with me and in loving and in being loved, I could be happy"

 

Yorkshire, eind 19de eeuw. De rijke Anne Lister, een landeigenares, een vrouwelijke industrieel en reizigster, leidt een verborgen en geheim leven: op haar landgoed tart ze sociale conventies, want ze woont er stiekem samen met haar minnares Mariana (Anne Madelay uit Affinity). Haar familie, die het liefst wil dat ze trouwt, weet niets van Annes geaardheid. Daarom schrijft Anne haar leven in codetaal op in haar dagboeken. Waarin ze gedetailleerd en openlijk over haar leven en liefdes schrijft. Juist als Anne en Mariana's geheime en ongeoorloofde relatie naar buiten dreigt te komen, kiest Mariana ervoor de oudere maar rijke Charles moet trouwen. Anne is ten einde raad en is genoodzaakt elders te zoeken naar de passie die ze onbeert... The Secret Diaries Of Miss Anne Lister is gebaseerd op de ware dagboeken van Anne Lister. Naast de film bevat deze uitgave als extra de documentaire The Real Anne Lister.

 
Verpakking: amaray in ocard
Regie: James Kent
Release: 16 augustus
 

L.A. A MARINE STORY

 

De meerdere malen onderscheiden marine-officier Alexandra wordt plots terug naar huis gestuurd van de oorlog in Irak. Ze wordt beschuldigd van het overtreden van het 'Don't Ask, Don't Tell' - beleid van het Amerikaanse leger voor openlijk lesbisch zijn.

 

Alex komt terug in haar conservatieve geboortedorp in Californië waar ze liever niet is. Ze heeft moeite weer aan het gewone leven te wennen en drinkt haar gevoelens weg met de mannen in de kroeg. Als ze toevallig Saffron ontmoet, een temperamentvolle jonge vrouw die de keuze heeft tussen de gevangenis of de militaire dienst, besluit ze haar te trainen voor een heropvoedingskamp. Er ontstaat een bijzondere relatie tussen de twee vrouwen. Net als Alex het gevoel heeft dat haar leven weer zin heeft, wordt de ware aard van haar terugkeer bekend... A Marine Story is de tweede film van Ned Farr die eerder het bekroonde The Gymnast regisseerde.

 

Winnaar van de Jury Prijs en Publieksprijs voor Beste Film, en Beste Actrice op het Outfest Filmfestival in

 

Regie: Ned Farr

Release: 16 augustus

 

CHILDREN OF GOD
 

De jonge kunstenaar Johnny gaat naar de Bahama's om inspiratie op te doen. Al snel ontmoet hij Romeo, een aantrekkelijke donkere muzikant. Hoewel Romeo verloofd is, is er overduidelijk aantrekkingskracht tussen de 2 mannen. Romeo heeft wel eerder met mannen geëxperimenteerd, maar de gevoelige Johnny is niet zomaar een fling en hun relatie wordt al snel gecompliceerder dan een leuke vakantieliefde...

 

Publieksprijs Best Narrative Newfest New York.

 

'Set on the sun-drenched Bahaman islands , Children of God is an award -winning, timeless and brave love story'

 

Regie: Kareem Mortimer

Release: 16 augustus

 

AFFINITY
 

Affinity is gebaseerd op het boek van Sarah Waters, schrijfster van de bekroonde bestsellers Tipping The Velvet en Fingersmith.

 

Mistig Londen, eind 19e eeuw. Aangeslagen door de dood van haar vader, vindt Margaret (Anna Madeley) een nieuw levensdoel: in de Victoriaanse Millbank gevangenis bezoekt ze de gevallen vrouwen om hoop en troost te brengen.Vergeleken bij de moordenaars en dieven lijkt het medium Selina Dawes (Zoe Tapper) vrij onschuldig. In eerste instantie is Margaret skeptisch over Selina's gave, maar al snel raakt ze volkomen in de ban van Selina's wereld vol seances en geestverschijningen. Bevangen door een ongekend hevige passie neemt ze het besluit Selina te bevrijden... Een aangrijpende liefdesgeschiedenis die even onverwacht eindigt als bij begint.

 

Regie: Tim Fyell

Release: 16 augustus

 

ME AND YOU AND EVERYONE WE KNOW Special 2-disc Future Edition

 

Vanaf 1 september draait eindelijke de langverwachte nieuwe film van Miranda July, The Future, in de bioscoop! The Future ging in première op Sundance en werd daar alvast erg warm ontvangen... Om dat te vieren, is er een tijdelijke limited editie 2-disc van haar werelwijd succesvolle debuut Me And You And Everyone We Know verkrijgbaar.

 

Maak kennis met Christine: een spontane kunstenares die praat met haar schoenen. Zij wordt verliefd op Richard, een alleenstaande schoenenverkoper die wanhopig contact zoekt met zijn twee zonen. Zijn jongste zoon deelt via het internet een geheime code met een mysterieuze vrouw en maakt een geheime afspraak. Twee pubermeisjes willen weten wie van hen het beste is in orale seks. Het buurmeisje van de broers spaart al jaren voor haar uitzet. Haar pronkstukis een handdoekenset. Al deze personen komen samen in het succesvolle en bekroonde regiedebuut van Miranda July.

 

Over The Future die vanaf 1 september in de bioscoop draait:

 

Sophie en Jason zijn twee dertigers in de grote stad. Ze kijken uit naar de komst van hun nieuwe kat, maar realiseren zich wel dat ze met handen en voeten aan het dier gebonden zullen zijn en hun leven praktisch voorbij zal zijn. Gelukkig hebben de twee nog één maand voordat het dier komt en te doen wat ze willen... Maar... wát willen ze eigenlijk?

 

Regie: Miranda July

Release: 16 augustus

 

MINE VAGANTI [LOOSE CANNONS]

 

'De Italiaanse Festen'

 

Ferzan Ozpetek, regisseur van het succesvolle Hamam, Il Bagno Turco, is terug met een heerlijke komedie! Tomasso Cantone is de jongste zoon van een grote, traditionele familie van pastamakers in Puglia, in het zuiden van Italië. Hij leidt een comfortabel leventje in Rome, heeft de ambitie om schrijver te worden en woont samen met zijn vriend Marco – een leven waar zijn conservatieve familie niet van op de hoogte is. Als zijn vader hem vraagt om terug te keren naar Lecce om mee te werken in het pastabedrijf, besluit Tomasso - die daar helemaal geen zin in heeft - om uit te komen voor zijn homoseksualiteit, met het risico dat hij niet alleen uit het bedrijf, maar tevens uit zijn familie wordt verbannen. Tomasso hoopt dat hij zo aan zijn verplichtingen kan ontkomen. Maar tijdens het familiediner worden zijn plannen gedwarsboomd door zijn broer Antonio. Tomasso belandt onverwacht in een situatie die hij te allen prijze had willen vermijden. Mine Vaganti is een bitterzoete komedie over een ontwrichte familie, liefde en vrijheid, met een fantastische rol van Riccardo Scamarcio (Mio Fratello È Figlio Unico, La Meglio Gioventù, Romazo Criminale).

 
Verpakking: amaray in ocard

Regie: Ferzan Ozpetek

Release: 13 september

 

LA NOSTRA VITA
 

'Waardige opvolger van het succesvolle Mio Fratello È Figlio Unico **** - De Telegraaf

'Elio Germano maakt diepe indruk' **** - Algemeen Dagblad

'La Nostra Vita ontroert, juist door de lichte toon' - De Pers

'Hartverwarmend drama met topcast' - Metro
 

Drie jaar na het bejubelde Mio Fratello È Figlio Unico is Daniele Luchetti terug met een meeslepende en bekroonde film over de onverwoestbaarheid van familiebanden. Hoofdrolspeler Elio Germano won voor zijn rol de prijs voor Beste Acteur (samen met Javier Bardem voor Biutiful)op het filmfestival van Cannes 2010. Claudio is na jaren nog steeds tot over zijn oren verliefd op zijn vrouw Elena. Ze zijn gelukkig met hun twee prachtige zoontjes en een derde kind is onderweg. Voor de sympathieke aannemer is er werk in overvloed: de noordelijke buitenwijken van Rome zijn één grote bouwput. Maar als het noodlot toeslaat en Claudio door een macaber ongeluk ook op zijn werk in de problemen komt, staat hij er opeens helemaal alleen voor. Met behulp van vrienden en familie probeert hij zich kost wat kost staande te houden aan de onderkant van de samenleving. Hij heeft tenslotte drie kinderen. La Nostra Vita is een ontroerende en meeslepende film over liefde, familie en de grote veerkracht van de mens.

 
Verpakking: amaray in ocard
Regie: Daniele Luchetti
Release: 13 september