:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2011
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-08-04 - Geplaatst door: Werner
PULSAR
 

Samuel werkt in Brussel als medicijnkoerier. Zijn stralende vriendin Mireille vertrekt naar New York voor een stage bij een gerenommeerd architectuurbureau. Enkele dagen na Mireilles vertrek wordt Sams computer gekraakt. Computertechnici, de één al dubieuzer dan de andere, slagen er niet in Sams draadloze netwerk te beveiligen. Wat bezielt de hacker? Hij lijkt er vooral op uit om Samuels leven overhoop te gooien en zijn relatie met Mireille te ontwrichten. Sam tuimelt in een toestand van paranoia. Hij begint zijn buren te verdenken en ontwikkelt een fobie voor wifi-stralen… 

 
DVD details:

Regie: Alex Stockman

Label: Imagine

Cast: Matthias Schoenaerts, Tine van den Wyngaert, Sien Eggers

Herkomst: België, 2010

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Nederlands / Frans / Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands, Frans en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 6 september 2011

 

Extra's:

• De bekroonde korte film Eva Reste Au Lacard Les Nuits De Pleine Lune van Alex Stockman (29'),

• Interviews met Alex Stockman en Matthias Schoenaerts

 

CLUB ZEUS
 

Club Zeus vertelt het verhaal van twee professionele hostboys in Shanghai, die in een zogenaamde hostclub werken, waar iedere avond vrouwen komen die behoefte hebben aan gezelschap, aandacht, een gesprek, liefde. Hostboys zijn professionele hartendieven, wiens doel het is ervoor te zorgen dat de vrouwen blijven. Leonardo (Ray Zhao) is één van deze jongens en heeft een dagtaak aan het onderhouden van tientallen 'relaties' met vrouwen. Op een dag staat Sly (Zheng Qi) voor zijn deur, ooit de best verkopende host, hij is teruggekomen om Leonardo ervan te overtuigen te stoppen met dit werk. Hij besluit nog één keer als host te werken om zo Leonardo uit te kunnen kopen. Maar ook deze keer raken zij gevangen in een spinnenweb van hun eigen verhalen, leugens en gespeelde emoties en raken ook zichzelf kwijt.

 
DVD details:

Regie: David Verbeek

Label: Cinema Delicatessen

Cast: Ray Zhao, Zheng Qi, Yan Li Ping

Herkomst: Nederland, 2011

Speelduur: 75 minuten

Geluid: Mandarijn Dolby Digital 5.1

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 6 september 2011

 

Extra's:

• Originele trailer,

• Audiocommentaar
 

NIET ZONDER JOU
 

Niet Zonder Jou is een intiem en ontroerend portret van een bejaard echtpaar, Ger Lataster en Hermine van Hall, gefilmd door hun zoon en schoondochter. Van zeer dichtbij toont de documentaire het laatste jaar dat kunstschilder Ger en fotografe Hermine met elkaar doorbrengen, na een huwelijk van 65 jaar. Alles wat in hun leven vanzelfsprekend was begint uit elkaar te vallen. Door Ger's doofheid en Hermine's dementie stapelen de misverstanden zich op en neemt hun vertwijfeling toe. Maar in tuinieren en vooral in kunst vinden ze nog steeds een bron van geluk en troost. Ger probeert te blijven schilderen terwijl zijn muze Hermine steeds zieker en verwarder wordt. Het moment van afscheid nemen komt onherroepelijk dichterbij. Na Hermine's dood wordt een terugkeer naar het schilderen een kwestie van overleven voor Ger. Niet Zonder Jou is een ode aan de liefde en aan de kracht van kunst.

 
DVD details:

Regie: Petra Lataster-Czisch / Peter Lataster

Label: Mokum Film

Herkomst: Nederland, 2011

Speelduur: 84 minuten

Geluid: Nederlands Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 6 september 2011

 

Extra's:

• Na aan het Hart (opening tentoonstelling, 11')

 

EL CUERNO DE LA ABUNDANCIA

 

In een klein Cubaans stadje gaat een gerucht als een lopend vuurtje rond. Iedereen met de naam Castiñeiras heeft recht op een erfenis, stammend van een paar kloosterlingen die in de 18e eeuw hun geld op een Engelse bank hadden gezet. Iedereen die Castiñeiras heet, kan aanspraak maken op een deel van de erfenis. Maar voor ze het geld in handen krijgen, zullen ze een aantal obstakels moeten overwinnen.

 

DVD details:

Regie: Juan Carlos Tabío
Label: Art Film
Cast: Paula Ali, Tahimi Alvariño, Vladimir Cruz

Herkomst: Cuba, 2008

Speelduur: 100 minuten

Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 6 september 2011

 

Extra's:

• Originele trailer,

• Trailers

 

THE ANSWER MAN

 

Arlen Faber leidt een teruggetrokken bestaan en is de schrijver van de bestseller "God en ik". Vertaald in een honderdtal talen heeft dit boek voor een hele generatie een nieuwe invulling aan spiritualiteit gegeven. Op de vooravond van het twintigjarige jubileum van zijn boek wordt Arlen nog steeds beschouwd als de man die op alles antwoord weet. Zijn leven wordt echter omgegooid wanneer hij Elizabeth en Kris ontmoet. Elizabeth voedt helemaal alleen haar zevenjarige zoontje op en Kris is pas ontslagen uit een afkickkliniek en op zoek naar de zin van het leven. Zowel Elizabeth als Kris rekent er op dat de schrijver uitkomst zal bieden, maar misschien moet Arlen eens en voor altijd toegeven dat zelfs hij niet overal antwoord op heeft...

 

DVD details:  

Regie: John Hindman
Label: Art Film

Cast: Jeff Daniels, Lauren Graham, Lou Taylor Pucci

Herkomst: Verenigde Staten, 2009

Speelduur: 97 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 6 september 2011

 

Extra's:

• Originele trailer,

• Trailers
 

SELECTED SHORTS #13: DE BESTE VLAAMSE KORTFILMS VAN 2010

 

De Vlaamse kortfilm verkeert in opperbeste vorm. Nooit eerder werden zo veel kortfilms van eigen bodem geselecteerd én bekroond op prestigieuze festivals over de hele wereld als het afgelopen jaar. De selectie Vlaamse kortfilms van 2010 is er dan ook één om duimen en vingers van af te likken. Met films als Land Of The Heroes (Juryprijs op het Filmfestival van Berlijn), Badpakje 46 (Juryprijs op het Filmfestival van Cannes) en Het Bijzondere Leven Van Rocky De Vlaeminck (selectie LA Shorts en Publieksprijs IKL) is deze laatste uitgave van Selected Shorts een niet-te-missen toevoeging aan de DVD-collectie van iedere filmliefhebber.

 
DVD details:

Label: Selected Shorts

Herkomst: België, 2010

Speelduur: 225 minuten

Geluid: Nederlands / Frans / Koerdisch

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 6 september 2011
 

ALIEN VS. NINJA
 

Er was eens, in het verre Japan, een bijzonder strijdlustige groep van Ninja krijgers genaamd Iga Ninja. Op een dag stort een mysterieuze vuurbal neer, aliens zijn middenin het bos geland. In plaats van met natuurlijke vijanden, worden de ninja's nu geconfronteerd met een horde vraatzuchtige aliens, die zich razendsnel weten voort te planten. Traditionele zwaarden en werpsterren hebben geen enkel effect op deze buitenaardse indringers. De door Yamata aangevoerde krijgshaftige Iga Ninja staan voor hun grootste uitdaging en maken zich op voor een bloederige strijd tegen de aliens in Alien Vs. Ninja! Regisseur Seiji Chiba presenteert een zeer vermakelijke mix van Sci-Fi-/Action en Fun-Splatter en biedt adembenemende scènes van de legendarische actionchoreograaf Yuji Shimomura (Versus) en Kensuke Sonomura (The Machine Girl).

 
DVD details:

Regie: Seiji Chiba

Label: Shock

Cast: Mika Hijii, Ben Hiura Shûji Kashiwabara, Masanori Mimoto

Herkomst: Japan, 2010

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Japans Dolby Digital

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 6 september 2011

 
Extra's:
• Trailershow,
• Preview
 

KOMMANDØR TREHOLT & HIS NINJA TROOPS

 

In 1984 wordt de Noorse diplomaat Arne Treholt gearresteerd op verdenking van hoogverraad. Hij wordt tot twintig jaar cel veroordeeld maar houdt tot op de dag van vandaag vol dat hij onschuldig is. Kommandør Treholt & His Ninja Troops werpt een nieuw licht op de gebeurtenissen die tot Treholts arrestatie leidden. In deze versie van de geschiedenis is Treholt geen spion maar een ninja, door Koning Olav geselecteerd als leider van een geheim elitecorps. Teruggetrokken op een eiland voor de Noorse kust onderwerpen zij zich aan een uitgebreid trainingsprogramma dat hen opleidt tot echte ninja's. Als ze ontdekken dat de NAVO van plan is om een staatsgreep te plegen, komen Treholt en zijn Ninja Force in actie. Met absurde humor en ouderwetse filmtrucage brengt Kommandør Treholt & His Ninja Troops een hoogst originele hommage aan de klassieke spionagethriller, de ninja-rage uit de jaren 80, James Bond - en zo'n beetje alles wat daartussen zit.

 
DVD details:

Regie: Thomas Cappelen Malling

Label: Filmfreak

Cast: Mads Ousdal, Jon Øigarden, Trond-Viggo Torgersen

Herkomst: Noorwegen, 2010

Speelduur: 77 minuten

Geluid: Noors Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 13 september 2011

 

Extra's:

• Verwijderde scenes,

• Bonusscènes,

• 6 featurettes (o.a. interview en vechtchoreografie),

• B-roll,
• Originele tv-spots,
• Teasers,
• Trailer
 

SOUND OF NOISE

 

Politieagent Amadeus Warnebring werd geboren in een muzikale familie met een lange geschiedenis van beroemde musici. Hij heeft een hekel aan muziek. Op een dag wordt zijn leven helemaal overhoopgehaald. Een groep van zes excentrieke drummers besluit muzikale aanvallen te plegen. Daarvoor gebruiken ze de stad als instrument. Om hen in de kraag te vatten, moet Warnebring binnendringen in de voor hem beangstigende wereld van ritme en muziek.

 
DVD details:

Regie: Ola Simonsson / Johannes Stjärne Nilsson

Label: Contact Film (Nederland), Imagine (Vlaanderen)

Cast: Bengt Nilsson, Sanna Persson, Magnus Börjeson

Herkomst: Zweden / Frankrijk, 2010

Speelduur: 98 minuten

Geluid: Zweeds Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 13 september 2011

 

Extra's:

• Making of (22'),

• Twee korte films (15' in totaal):

- Soundcard Stockholm,
- Water Analysis III
 

WOMEN ARE HEROES

 

Women Are Heroes brengt ons naar de vier hoeken van de wereld en met name naar Brazilië, India, Kenia en Cambodja. De film begint in de favela's van Brazilië waar we de enorme posters van JR ontdekken én de reacties die ze uitlokken bij de vrouwen. Vervolgens gaan we naar India waar de vrouwen geklemd zitten tussen oeroude tradities en een moderne samenleving. In Kenia leven de vrouwen in een absoluut chaotische en instabiele wereld. Tenslotte worden we in Cambodja geconfronteerd met het geweld van de ultra heftige onteigeningen. De vrouwen proberen zich via een matriarchaal systeem te verzetten tegen de mastodonten van de vastgoedsector... Al deze vrouwen verbazen ons door hun moed en hun vertrouwen.

 
DVD details:

Regie: JR

Label: Contact Film (Nederland), Imagine (Vlaanderen)

DVD en Blu-ray

Herkomst: Frankrijk, 2010

Speelduur: 85 minuten

Geluid: Engels / Frans / Hindi / Khmer / Portugees Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 13 september 2011

 

Extra's:

• Interview met de regisseur

 

DANS VOOR HET LEVEN
 

Dans Voor Het Leven is het derde deel van een drieluik over de dansers Ilja Louwen, Reinbert Martijn, Digna van Boetzelaer, Lydia Harmsen en Belle Bonarius. In deze docu over passie, opoffering en jeugddromen filmt Marijke Jongbloed de dansers als jongeren en later als jonge volwassenen. Hun dromen zijn groot en hun offers ook. In 1980 droomden ze van een carrière in de danswereld. Sommigen zijn nog binnen de danswereld werkzaam, anderen hebben een heel andere richting gekozen, maar hun liefde voor dans zit nog even diep als vroeger. Maar of ze nu balletleraar of officier van justitie zijn geworden, hun passie voor dans is nog altijd voelbaar. Dansers blijven ze voor altijd.

 

Slotdeel van Marijke Jongbloeds trilogie over dans

 
DVD details:

Regie: Marijke Jongbloed

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2011

Speelduur: 85 minuten

Geluid: Nederlands / Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 13 september 2011

 
Extra's:
• Trailers
 

THE BOY MIR

 

Phil Grabsky leerde de Afghaanse jongen Mir in 2003 kennen toen hij hem filmde voor The Boy Who Plays On The Buddhas Of Bamiyan. Mir was met zijn familie uit het noorden gevlucht en woonde in een grot bij de plaats waar de gigantische antieke Boeddhabeelden door de Taliban zijn opgeblazen. Hij besloot Mir tien jaar te blijven volgen waardoor wij hem zien opgroeien van een speelse achtjarige tot een jongeman met een onzekere toekomst. De film toont het dagelijks leven van deze arme Afghaanse familie. Ze zijn inmiddels teruggegaan naar hun dorpje, maar de vooruitgang gaat langzaam. Mir wilde leraar of president worden maar is nu vooral bezig met overleven. Hij moet ploegen, hout sprokkelen en steenkool laden in een levensgevaarlijke mijn. Nieuwsberichten informeren ons van tijd tot tijd over de moeizame vorderingen van de buitenlandse troepen, maar Mirs problemen zijn alledaagser van aard. Toch zit er veel humor en plezier in de film en is daarmee een eerbetoon aan de menselijke natuur, maar biedt tevens een onthullend inkijkje in Afghanistan.

 
DVD details:

Regie: Phil Grabsky

Label: IDFA's Delicatessen

Herkomst: Groot-Brittannië, 2010

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Afghaans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 13 september 2011

 
Extra's:
• Trailer
 

BAD POSTURE

 

Het stadje Albuquerque, omringd door hoge bergen en stoffige woestijnen, tijdens een snikhete zomer: het perfecte decor voor dit rauwrealistische Amerikaanse indiewesterndrama. Flo gaat zich er hoe langer hoe schuldiger over voelen dat hij een auto heeft gestolen met zijn vriend Trey. Zeker omdat hij een oogje heeft op de eigenares, de sexy en uitdagende Marisa. En hij is, anders dan de stoere Trey, toch al niet zo handig met vrouwen. Moet hij loyaal blijven aan zijn vriend, of voor de liefde kiezen? Regisseur Malcolm Murray groeide op in Albuquerque en had zelf één van de karakters kunnen zijn uit het broeierige Bad Posture. Hij portretteert Flo, Marisa en Trey, gespeeld door niet-professionele acteurs, met veel empathie, in een observerende stijl die duidelijk laat zien dat hij zijn carrière begon als documentairemaker. Met een relaxte soundtrack levert Murray een visueel krachtig speelfilmdebuut af. 10 To Watch is een nieuwe serie binnen het dvd-label Tiger Releases van het International Film Festival Rotterdam. Een gevarieerde, wereldwijde selectie van tien IFFR-titels uit diverse programmaonderdelen, inclusief een aantal prijswinnaars.

 
DVD details:
Regie: Malcolm Murray
Label: Tiger Releases
Cast: Florian Brozek, Trey Cole, Tabatha Shaun

Herkomst: Verenigde Staten, 2011

Speelduur: 93 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 13 september 2011

 

Extra's:

• Korte films,

• Trailer