:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2011
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2011
Bron: Universal - Datum: 2011-10-07 - Geplaatst door: Werner
SENNA
 

Geen angst. Geen grenzen. Geen gelijke.

"Hij was de beste racepiloot aller tijden" - Niki Lauda

 

Senna vertelt het ware verhaal achter de Braziliaanse racelegende Ayrton Senna, volgens velen de beste autocoureur aller tijden. De documentaire gaat dieper in op de onstuitbare opmars van Senna in de wereld van de Formule 1 en brengt de fysieke en geestelijke aspecten van die tocht in kaart, zowel op als naast het circuit. De film belicht zijn zoektocht naar perfectie en zijn ultieme transformatie van de uitzonderlijk getalenteerde nieuwkomer die in 1984 de F1 op zijn kop zette tot de mythologische figuur die hij werd na de tragische gebeurtenissen op het circuit van Imola in 1994. Senna, gemaakt met de volledige medewerking van de familie Senna en het Formula One Management, is de eerste officiële documentaire over zijn leven en bevat verbluffende, vaak nooit eerder vertoonde archiefbeelden.

 
Technische fiche DVD:

Speelduur: 105 minuten

Beeld: 1.85:1

Dolby Digital 5.1: Engels, Frans

Dolby Surround 2.0: Engels, Frans

Ondertitels: Nederlands, Frans

Releasedatum: 3 november 2011
 

Extra's DVD:

• Filmcommentaar met de Regisseur en de Filmmakers

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 105 minuten

Beeld: 1.85:1 – 1080p; Extra's: 480 i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels, Frans; Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Nederlands, Frans

Releasedatum: 3 november 2011
 

Extra's Blu-ray:

• Filmcommentaar met de Regisseur en de Filmmakers

 

COVERT AFFAIRS – SEIZOEN 1

 

Maak kennis met Annie Walker (Piper Perabo, Coyote Ugly): ze is slim, bloedmooi en de recentste aanwinst van een ultrageheime afdeling van de CIA. Eén maand voor haar opleiding erop zit, wordt ze naar het hoofdkwartier ontboden en op het terrein ingezet. Binnen de kortste keren zit ze tot over haar oren in een louche onderwereld vol oplichters, moordenaars en internationale misdaadbendes. Wat ze echter niet beseft, is dat haar bazen zo gebrand zijn op iets of iemand uit haar verleden, dat ze niet aarzelen om haar leven in gevaar te brengen. Kan Annie het lang genoeg uitzingen om de waarheid te achterhalen? Met het spetterende eerste seizoen van Covert Affairs levert de producer van de Bourne-films meteen een dijk van een spionageserie af, met fel gesmaakte bijrollen voor Christopher Gorham (Ugly Betty) en Sendhil Ramamurthy (Heroes). Gastrollen zijn weggelegd voor Peter Gallagher (The O.C.), Eriq La Salle (ER), Lauren Holly (NCIS), Liane Balaban (Last Chance Harvey) en Anna Chlumsky (My Girl).

 
Afleveringen:

1-1. Pilot

1-2. Walter's Walk

1-3. South Bound Suarez
1-4. No Quarter
1-5. In the Light
1-6. Houses of the Holy
1-7. Communication Breakdown
1-8. What Should Never Be
1-9. Fool in the Rain
1-10. I Can't Quit You, Baby
1-11. When the Levee Breaks
 
Technische fiche

11 afleveringen van 45 min.

Beeld: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans

Ondertitels: Nederlands

Releasedatum: 10 november 2011

 

ZHU ZHU PETS: QUEST FOR ZHU
 

Het hartverwarmende verhaal van vier bruisende tieners – die toevallig ook hamsters blijken te zijn – en hun zoektocht naar het Paleis van Zhu, waar ze hopen al hun dromen in vervulling te zien gaan. Beleef samen met de uitbundige en sympathieke Pipsqueak een onwaarschijnlijke reis, wanneer ze plots aan de andere kant van het Zhuniversum belandt. Daar raakt ze bevriend met Chunk, Num Nums en Mr. Squiggles. Ze vinden het Paleis van Zhu, maar dat blijkt nog maar het begin van hun fantastische avontuur. De reptielachtige Mezhula zwaait nu de scepter in Zhu en hij wil al hun dromen dwarsbomen. Gelukkig staan onze Zhu-helden samen sterk en overwinnen ze met vereende krachten hun gemene vijand! Dan dringt het tot Pipsqueak door dat ze alles waarvan ze droomde eigenlijk al had. En nu wil ze alleen nog terug thuis geraken!

 
Technische fiche DVD

Speelduur: 70 minuten

Beeld: 1.78:1

Dolby Digital 5.1: Nederlands, Frans, Engels

Ondertitels: geen

Releasedatum: 17 november 2011

 
Extra's:

• 2 Meezingliedjes

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 72 minuten

Beeld: 1.78:1 – 1080p; Extra's: 480 i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Russisch, Spaans; Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: geen

Releasedatum: 17 november 2011
 
Extra's Blu-ray + DVD Combo

• 2 Meezingliedjes

• Extra dvd met de film, zie hierboven

 

HOUSE, M.D. – SEIZOEN 7
 

Hij is sarcastisch, onverbeterlijk, verbitterd en verwikkeld in... een relatie. Hugh Laurie geeft weer present voor 23 nieuwe afleveringen van House, de rol die hem vijf Primetime Emmy Award nominaties en twee Golden Globes opleverde. Dr. Gregory House heeft zijn professionele reputatie opgebouwd met ogenschijnlijk hopeloze gevallen, maar wanneer zijn verhouding met Dr. Lisa Cuddy (Lisa Edelstein) verandert, moet hij enkele nieuwe – en erg verschillende – uitdagingen aangaan. In het Academisch Ziekenhuis van Princeton-Plainsboro blijft zijn team (Omar Epps, Jesse Spencer, Peter Jacobson, Robert Sean Leonard, Amber Tamblyn en Olivia Wilde) intussen grenzen verleggen met hun behandeling van verbijsterende medische gevallen. Ze krijgen onder meer te maken met een religieuze fanaat, een professionele rodeorijder een mogelijke uitbraak van pokken. In de gastrollen duiken weer tal van grote namen op, zoals Candice Bergen (Murphy Brown), Jennifer Grey (Dirty Dancing), Jack Coleman (Heroes) en Michael Gladis (Mad Men). Ook in Seizoen 7 blijft House M.D. een verslavende topserie die zijn kijkers moeiteloos kan boeien en verbazen.

 
Technische fiche

23 afleveringen van 42 min.

Beeld: 1.78:1

Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels

Ondertitels: Nederlands

Releasedatum: 17 november 2011

 
Afleveringen
• Now What?
• Selfish
• Unwritten
• Massage Therapy
• Unplanned Parenthood
• Office Politics
• A Pox On Our House
• Small Sacrifices
• Larger Than Life
• Carrot or Stick
• Family Practice
• You Must Remember This
• Two Stories
• Recession Proof
• Bombshells
• Out of the Chute
• Fall From Grace
• The Dig
• Last Temptation
• Changes
• The Fix
• After Hours
• Moving On
 
Extra's:

• Huddy Ontleed

• Maak Kennis Met Martha Masters

• Anatomie van een Aflevering: Bombshells

• Bombshells Audiocommentaar

• The Dig Audiocommentaar

• De Terugkeer Van Thirteen

• Moving On Audiocommentaar
 

GUIDO WEIJERS – AXESTOS

 

Releasedatum: 23 november 2011

 

DROOG BROOD – EEN FRISSE WIND

 

Releasedatum: 23 november 2011

 

YOUP VAN'T HEK – ALLES VAN YOUP – DVD BOXSET

 

35 uur – 12 dvd's

Releasedatum: 23 november 2011

 

BARTON FINK

 

New York, 1941. De maatschappelijk bewogen scenarioschrijver Barton Fink (John Turturro) heeft het gemaakt op Broadway en nu toont ook Tinseltown belangstelling. Hollywood vraagt hem een film over worstelen te schrijven en al snel ruilt Barton de vervuilde stad in voor de filmroem. L.A. heeft een zwak voor Barton Fink, maar hij kampt met een writer's block. Fink roept de hulp in van de bekwame assistente Audrey (Judy Davis) en zijn aardige buurman Charlie Meadows (John Goodman), en ontdekt dat op het echte leven gebaseerde inspiratie uit de meest sinistere hoek komt. De meesters der filmmakers, de gebroeders Coen (Blood Simple, Millers Crossing), presenteren Barton Fink, een film die uitsluitend enthousiaste kritieken kreeg. Het succesvolle, onconventionele en komische verhaal over hartzeer in Hollywood, anonieme filmbonzen en lijken zonder hoofd.

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 117 minuten

Beeld: 1.85:1 – 1080p

Geluid: DTS-HD MA 2.0: Engels, DTS-HD 2.0: Frans, Spaans, Duits

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Spaans

Releasedatum: 23 november 2011

 

QUADROPHENIA
 

Londen, 1964. Twee rivaliserende jeugdculturen – de mods en de rockers – stevenen af op een explosieve confrontatie. Voor Jimmy (Phil Daniels) en zijn piekfijn uitgedoste maatjes, met hun peppillen en hun blitse scooters, is "mod" zijn een levensstijl, een symbool van hun generatie. Samen trekken ze naar Brighton voor wat een orgie van drugs, kicks en vechtpartijen met de rockers moet worden, een veldslag die alle krantenkoppen zal halen... Met de muziek van de gelijknamige, grensverleggende musical van The Who als pompende hartslag, geldt Quadrophenia nog steeds als één van dé definitieve films van zijn tijd, een klassieker die de jeugdcultuur van de Britse jaren '60s op pijnlijk prachtige wijze vast wist te leggen.

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 120 minuten

Beeld: 1.78:1 – 1080p; Extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS 2.0: Engels, Italiaans, Spaans, Duits

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans

Releasedatum: 23 november 2011
 
Extra's:

• Filmcommentaar met Franc Roddam, Phil Daniels en Leslie Ash

• A Way of Life: Making Quadrophenia
• On Location with Franc
• Trailer
 

SEA REX 3D: PREHISTORIC WORLD

 

Beleef een wonderbaarlijk 3d avontuur uit het tijdperk van de dinosaurussen!

 

Julie, een jonge vrouw met heel veel verbeelding, reist van een hedendaags aquarium naar het Trias, het Jura en het Krijt, drie periodes uit onze oergeschiedenis. En jij krijgt de kans om haar te vergezellen!

Verken samen met Julie een overweldigend onderwateruniversum dat bewoond wordt door reusachtige schepsels zoals de machtige Liopleurodon, de langhalzige Elasmosaurus en de gigantische Shonisaurus, monsters die over de zeeën heersten lang voor de dinosaurussen de Aarde veroverden.

Ultrageavanceerde en fotorealistische beelden brengen de wetenschap op een unieke, meeslepende manier tot leven. Dompel jezelf onder in een verloren tijdperk, reis 200 miljoen jaar terug in de tijd en zet je schrap voor een persoonlijke ontmoeting met de T-Rex van onze oceanen!

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 58 minuten

Beeld: 1.78:1 – 1080p; Extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Nederlands, Frans, Spaans, Duits, Italiaans

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits

Releasedatum: 23 november 2011

 
Extra's:
• Featurette
• Interviews
• Theatrical trailer (HD)
 

HOP
 

Hij was voorbestemd om het familiebedrijf over te nemen, maar het enige wat hij wilde was rocken! Wanneer tiener E.B. (in de originele versie ingesproken door Russell Brand) naar Hollywood trekt om er zijn droom als rockdrummer waar te maken, raakt hij bevriend met Fred (James Marsden), een werkloze luilak die zelf ook torenhoge ambities koestert. Terwijl E.B. worstelt met zijn identiteit – moet hij zijn droom najagen of zijn roeping vervullen? – voeren de gebeurtenissen het duo naar een epische confrontatie om E.B.'s vader en de Snoepfabriek te redden.

 
Technische fiche DVD

Speelduur: 91 minuten

Beeld: 1.85:1

Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Nederlands, Vlaams

Ondertitels: Engels, Nederlands

Releasedatum: 24 november 2011

 

Extra's DVD:

• De Wereld van Hop

• All Access met Cody Simpson
 

Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 95 minuten

Beeld: 1.85:1 – 1080p

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Nederlands, Vlaams, Duits; Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Duits

Releasedatum: 24 november 2011
 
Extra's Blu-ray:
• U-Control:
• Hop Tweets (graphics)
• Picture in Picture
• Pink Beret Tracker

• De Wereld van Hop

• All Access met Cody Simpson

• Emotie in beweging: de dans van Ken Daurio

 

BEETHOVEN'S CHRISTMAS ADVENTURE

 

De Kerstdagen komen eraan en iedereen heeft er schik in! Beethoven, 's werelds meest geliefde sint-bernardshond, is natuurlijk ook van de partij en in deze gloednieuwe, hartverwarmende kerstfilm kun je de hilarische hond zelfs voor het eerst horen spreken! Wanneer Henry de elf (Kyle Massey, bekend van de tv-serie That's So Raven) per ongeluk met de slee en de magische speelgoedzak van de Kerstman aan de haal gaat, vliegt hij met zijn kostbare lading pardoes tegen een boom in de buurt van Beethoven. Tot overmaat van ramp komt de zak in de verkeerde handen terecht! Voor onze kwijlende, maar heldhaftige sint-bernard en zijn tienermaatje Mason (Munro Chambers uit de tv-serie Degrassi: The Next Generation) zit er niets anders op dan Henry te redden, het speelgoed van de Kerstman terug te vinden en ervoor te zorgen dat alle kinderen toch nog een prettig Kerstfeest beleven. Een heerlijke familiefilm die je zal doen blaffen van het lachen! Met John Cleese als verteller en Tom Arnold als de stem van Beethoven in de originele versie!

 
Technische fiche

Speelduur: 86 minuten

Beeld: 1.78:1

Dolby Digital 5.1: Engels, Frans

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans

Releasedatum: 24 november 2011

 
Extra's:
• Trailers
 

BARBIE – EEN FIJNE KERST (A PERFECT CHRISTMAS)

 

Beleef samen met Barbie en haar zusjes Skipper, Stacie en Chelsea, een hoogst onverwacht Kerstavontuur. Wanneer hun vliegtuig naar New-York door een sneeuwstorm wordt omgeleid, zien de meisjes hun vakantieplannen in duigen vallen. Mijlenver van hun bestemming en hun kerstdromen, belanden ze in een afgelegen herberg in het piepkleine dorpje Tannebaum. Hier ontdekken ze echter nieuwe vrienden en beleven ze magische momenten. Om iedereen te bedanken voor de hartverwarmende ontvangst, besluiten de meiden het hele stadje te verwennen met hun muzikale talenten. Barbie en haar zusjes beseffen dat je voor een perfecte Kerst maar één ding nodig hebt, en da's elkaar! Een hartverwarmende, vreugdevolle Kerstmusical!

 
Technische fiche

Speelduur: 73 minuten

Beeld: 1.78:1

Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Nederlands

Releasedatum: 24 november 2011

 
Extra's:
• Outtakes
• Muziekvideo Perfect Christmas
• Kortfilm Barbie A Camping We Will Go
• Trailers
 

TROLL HUNTER

 

Wanneer een groepje Noorse filmstudenten ontdekt dat de overheid het bestaan van trollen jarenlang bewust voor de buitenwereld verborgen hield, trekken ze eropuit om de mythische wezens voor het allereerst op film vast te leggen. Troll Hunter verhaalt hun zoektocht aan de hand van documentair aandoende filmbeelden van reusachtige trollen die, net als in de Noorse folklore van weleer, het platteland teisteren. Een uitermate spannende, spectaculaire en sinister-grappige film. Want wat ze ook mogen beweren, de legende is waar.

 
Technische fiche DVD

Speelduur: 99 minuten

Beeld: 1.85:1

Geluid: Dolby Digital 5.1: Noors, Italiaans

Ondertitels: Nederlands, Italiaans

Releasedatum: 24 november 2011

 
Extra's DVD:
• Deleted Scenes
• Improvisation & Bloopers
• Extended Scenes
• Visual effects
• Behind the scenes
• Gallery
 

Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 104 minuten

Beeld: 1.85:1 – 1080p

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Noors; DTS Surround 5.1: Frans, Italiaans, Russisch, Spaans, Duits; Extra's: Noors Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Frans, Duits, Nederlands, Russisch, Spaans

Releasedatum: 24 november 2011
 
Extra's Blu-ray:
• Deleted Scenes
• Improvisation & Bloopers
• Extended Scenes
• Visual effects
• Behind the scenes
• Gallery


UIT HET ARCHIEF