:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: AMERICA'S SWEETHEARTS
PERSBERICHT: AMERICA'S SWEETHEARTS
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2002-04-10 - Geplaatst door: Serge
America's Sweethearts doet eer aan de klassieke Hollywoodkomedies van weleer, met een ongelooflijk sterke cast: Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, John Cusack, Christopher Walken en Billy Cristal. Deze laatste speelt niet alleen één van de hoofdrollen, maar is ook één van de scenaristen en producenten, en wereldwijd bekend als humorist en comedy-player. De film is een karikatuur van wat er zich achter de schermen in Hollywood afspeelt.

Lee Phillips (Billy Cristal) krijgt als ervaren PR-man de opdracht een perspresentatie te organiseren voor de release van de laatste film waarin het droomkoppel Gwen Harrison (Catherine Zeta-Jones) en Eddie Thomas (John Cusack) samen spelen. Voor de show worden ze terug samengebracht want in feite leven ze al geruime tijd apart: Gwen met een Spaanse lover en Eddie in een luxueuze psychiatrische instelling. Kiki (Julia Roberts), de zus van Gwen is de meest nuchtere figuur in dit gezelschap. Zij bleef altijd in de schaduw van haar zus en krijgt ook nu de Assepoesterrol toebedeeld. Dat thema is trouwens de rode draad doorheen het verhaal. Kiki wordt verliefd, of was het al altijd, op Eddie, en nu Eddie haar terugziet is er ook een vlammetje gaan branden. Trouwens, een leuke scène, die geen enkele Julia Roberts-fan wil missen, is wanneer Kiki in flashback getoond wordt, als het mollige lelijke eendje!

Een goeie komedie werkt als een verfrissend elixir: mensen even tegenwoordig gestresseerd met 1001 problemen rond hun hoofd. Eens rustig wegzakken in een zetel en anderhalf uur lachen zonder zorgen, dat is wat deze film wil bereiken. Ongecompliceerd en pittig amusement!

Regisseur: JOE ROTH (Tomcats, While You Were Sleeping, Coup de Ville, Streets of Gold)

Acteurs: JULIA ROBERTS (Ocean's Eleven, The Mexican, Notting Hill, Erin Brockovich, Stepmom, My Best Friend's Wedding, Runaway Bride) - CATHERINE ZETA-JONES (Traffic, The Haunting, The Mask of Zorro, Entrapment, High Fidelity) - BILLY CRISTAL (Analyze This, Deconstructing Harry, Rocky and Bullwinkle) - JOHN CUSACK (Being John Malkovich, Con Air, The Thin Red Line, Serendipity, City Hall) - CHRISTOPHER WALKEN (Joe Dirt, Blast From the Past, Sleepy Hollow, Antz) - STANLEY TUCCI (The Pelican Brief, A Life Less Ordinary, A Midsummer Night's Dream)

Release op DVD (huur en koop): 14 mei 2002

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: ?
Leeftijd: AL
Speelduur: 98 min.

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Filmografieën van cast en crew
• Verwijderde scènes (10 min.)
• Promotrailers: "My Best Friends Wedding" en "Sleepless in Seattle"

UIT HET ARCHIEF