:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: A KNIGHT'S TALE
PERSBERICHT: A KNIGHT'S TALE
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2002-04-10 - Geplaatst door: Serge
A Knight's Tale, een ridderverhaal met een origineel knipoogje naar vandaag. Het is entertainment waar heel de familie samen van kan genieten. Alleen al de soundtrack, die ook als rode draad door de film loopt, is om van te snoepen. Neem de beginscène waarin een steekspeltornooi geanimeerd wordt door Queen's "We Will Rock You"! Of een hoofs banket waarop edele dames en ridders swingend uit de bol gaan op Bowies "Golden Years". Hiermee hebben we de toon gezet. A Knight's Tale is een sprookje en avonturenfilm over een gewone volksjongen die zijn dromen waar maakt! In de 14e eeuw was het nog minder evident dan nu. Maar William Thatcher (Heath Ledger) slaagt erin een ster te worden binnen de wereld van steekgevechten, en dit ondanks zijn lage afkomst. Met de hulp van enkele bizarre vrienden wordt hij de nobele 'Ulrich von Lichtenstein of Gelderland". Hij reist door heel Europa om de "wereldbeker" van de steekspelen te bemachtigen. Een Michael Jordan van de middeleeuwen! Natuurlijk wordt hij verliefd op de onbereikbare edele dame Jacelyn (Shannyn Sossamon), die eigenlijk voorbestemd is te huwen met zijn aartsvijand, de gruwelijke graaf Adhemar (Rufus Sewell). Maar William is nobel van hart en met een typische droge Engelse humor zal hij alle hinderpalen overwinnen. De talrijke toernooien zijn hedendaagse festivals.

Regisseur Brian Helgeland slaat een perfecte brug tussen heden en verleden, zodat iedereen zich in de film kan herkennen. Hij is een gerenommeerde scenarist die een Oscar kreeg voor L.A. Confidential en al meerdere malen samenwerkte met Mel Gibson in o.a. Payback en Conspiracy Theory. Hij koos voor het decor van A Knight's Tale een setting in Tsjechië, waar de middeleeuwse sfeer nog sluimert op het platteland. Een ideale setting voor deze Hollywood spektakelfilm. Hij koos jonge beloftevolle acteurs wiens namen binnenkort nog vaker zullen weerklinken. De hoofdrol is geknipt voor Heath Ledger die onlangs te zien was als Mel Gibsons oudste zoon in The Patriot. En de ontdekking van Shannyn Sossaman als jonkvrouw Jocelyn. Ze werd "gescout" tijdens het verjaardagsfeestje van Gwyneth Paltrow. Hollywood blijft verrassen en verbazen... Mis vooral deze knaller niet... He will rock you!

Regisseur: BRIAN HELGELAND (Payback, screenplaywriter van The Postman, L.A. Confidential, Assassins)

Acteurs: HEATH LEDGER (The Patriot, 10 Things I Hate About Yau, Two Hands, Four Fethers) - RUFUS SEWELL (Hamlet, Bless the Child, She Creature, A Destiny of Her Own) - PAUL BETTANY (A Beautiful Mind, Suicide Club, Gangster no.1, The Land Girls) - LAURA FRASER (The Match, The Man in the Iran Mask, Divorcing Jack, Virtual Sexuality) - SHANNYN SOSSAMON (debuut)

Release op DVD (huur en koop): 14 mei 2002

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2001
Leeftijd: AL
Speelduur: 126 min.

Extra's:
• Documentaire: Achter de schermen
• Commentaar tijdens de film van de regisseur en Paul Bettany
• Promotrailer "Final Fantasy"
• Interactieve bioscooptrailer
• Making of
• Verwijderde scènes met en zonder intro
• Filmografieën van cast en crew
• Videoclip: Robbie Williams en Queen "We Are The Champions"
• DVD-Rom: 3-D screensavers
• Weblinks naar officiële site van A Knight's Tale

UIT HET ARCHIEF