:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: THE EXTRAORDINARY VOYAGE EN VIVA RIVA
PERSBERICHT: THE EXTRAORDINARY VOYAGE EN VIVA RIVA
Bron: Twin Pics - Datum: 2012-05-09 - Geplaatst door: Werner
THE EXTRAORDINARY VOYAGE
 

Het meesterwerk van Méliès in een splinternieuw gerestaureerde kleurversie. Inclusief een hoogstaande documentaire over de film...

     

Een van de meest ambitieuze en inventieve producties uit de beginperiode van de cinema is nu gerestaureerd. 110 jaar nadat A Trip To The Moon van Georges Méliès in de zalen kwam, is de film terug, in een onuitgegeven kleurenversie en met een verrassende en zeer moderne soundtrack van de groep Air. Een hoogstaande documentaire van Serge Bromberg en Eric Lange, The Extraordinary Voyage, kadert de film en vertelt zijn geschiedenis. Prominente figuren uit de filmwereld, zoals Jean-Pierre Jeunet, Michel Gondry, Tom Hanks, Hazanavicius en Costa-Gavras, vertellen over hun liefde voor Georges Méliès en geven hun visie op zijn werk. Een groot filmavontuur voor groot en klein.

 
Technische fiche

Regie: Serge Blomberg & Eric Lange

Genre: Documentaire/Fictie

1 DVD 9

Speelduur film: 59 + 18 min.

Beeldformaat: 16/9 comp. 4/3
Geluid: Dolby Digital 5.1
Talen: Frans, Engels

Ondertiteling: Frans, Nederlands

Releasedatum: 14 mei 2012

 
Extra's:

Le Voyage Dans La Lune in zwart & wit

• Interviews met Air, Michel Hazanavicius, Michel Gondry, Jean-Pierre Jeunet, Costa-Gavras...

• Originele muziek van Air

 

VIVA RIVA

 

Een harde trip naar de achterbuurten van Kinshasa. Regisseur Djo Munga is een revelatie!

 

In Kinshasa heeft de tijd schijnbaar geen vat op het zwoele en bruisende nachtleven. Een kleine bevoorrechte groep laat het breed hangen en minacht de verschoppelingen van de stad. De armen benijden de rijken die alles hebben, en willen maar één ding: de nieuwe koningen van de nacht worden. Riva is een van die dromers. Na tien jaar keert afwezigheid hij stinkend rijk terug. Hoog tijd om samen met zijn ouwe maatje J.M. een dolle nacht te beleven vol drank, dans en dames. Nora, de mysterieuze en koele koningin van de nacht, danst en Riva is verkocht. Deze schoonheid is het liefje van een lokale gangsterbaas, maar daar trekt Riva zich niks van aan: hij moet en zal dat meisje hebben. Zal het lukken? Zijn geld heeft Riva 'geleend' van zijn exbaas, een Angolese oplichter die hem door de hele stad achtervolgt en overal paniek zaait. Langzaam maar zeker verandert de droom in een nachtmerrie: Riva mocht even schitteren, maar eindigt in een gore uithoek van de stad.

 
Technische fiche
Regie: Djo Tunda Wa Manga
Genre: Fictie

1 DVD 9

Speelduur film: 80 min

Beeldformaat: 16/9 comp. 4/3

Geluid: Dolby Digital 5.1

Taal: Frans, Lingala

Ondertitels: Frans, Nederlands, Engels

Releasedatum: 14 mei 2012

 

Extra's :

• "Viva Riva Viva Cinéma": Making-of

• "Papy": een middellange film van Djo Munga. 50'46'' (ond. Frans/Engels)