:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: FREDDY GOT FINGERED
PERSBERICHT: FREDDY GOT FINGERED
Bron: Fox - Datum: 2002-04-16 - Geplaatst door: Serge
Grote winnaar van de Raspberry Awards (tegenhanger van de Oscars). Zes nominaties, waarvan 5 awards (o.a. slechtste film, slechtste acteur, ...). Een echte aanrader dus. Het verhaal draait om een 28-jarige 'wannabe' striptekenaar die verliefd wordt op een nymfomane in een rolstoel. Dit is een komedie vol krankzinnige situaties die eigenlijk niet kunnen. De striptekenaar Gordon Brody wordt gespeeld door Tom Green. Zoals vele komedieacteurs begon ook Tom Green zijn carrière als stand-up comedian in een comedy club. Na zijn studies werd hij de gastheer van een lokale TV-show. Drie jaar later werd de show overgenomen door MTV en wereldwijd uitgezonden.

Niet alleen Tom Green is verantwoordelijk voor de nodige lachstuipen. Zijn tegenspelers Eddie Kaye Thomas, Marisa Coughlan en Harland Williams blijken duidelijk bekend te zijn met het genre. Eddy Kaye Thomas heeft met name succes geboekt met zijn optreden in Finch en American Pie. Harland Williams was onder andere te zien in The Whole Nine Yards en Superstar. De rol van de sexy nymfomane is voor rekening van Marisa Coughlan. Haar meest recente projecten zijn Pumpkin en Supertroopers geweest.

Gordon vertrekt vanuit Oregon naar Hollywood in de hoop enig succes te boeken. Nadat hem duidellijk wordt verteld dat zijn werk vol zit van stupide ideeën keert hij terug naar huis. Daar is zijn vader absoluut niet blij mee! Na vele krankzinnige situaties en een hevige kennismaking met een nymfomane arts heeft Gordon enige tijd het rijk voor zich en komt op het idee een animatieserie te maken gebaseerd op zijn eigen familie. Dit blijkt een schot in de roos te zijn.

Releasedatum: 15 mei 2002

Specificaties:
Beeld: 1:85.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2001
Leeftijd: 16
Speelduur: 87 min.

Extra's:
• Audiocommentaar van Tom Green
• MTV Special Making Of
• Lachband
• 6 verwijderde scènes
• 3 min. durende kindvriendelijke versie van de film
• Featurette
• Bioscooptrailer en TV-spots


Recent nieuws van dezelfde bron