:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> NIEUWSBERICHT: INDIANA JONES QUADRILOGY DIT NAJAAR
NIEUWSBERICHT: INDIANA JONES QUADRILOGY DIT NAJAAR
Bron: Universal - Datum: 2012-06-27 - Geplaatst door: Werner
INDIANA JONES QUADRILOGY
Vanaf 12 september 2012 voor het eerst beschikbaar op Blu-ray
Geheel geremasterd, inclusief een zorgvuldig gerestaureerde versie van Raiders Of The Lost Ark

In juni 1981 brachten regisseur Steven Spielberg en producent George Lucas het eerste memorabele avontuur van, inmiddels ’s werelds bekendste, archeoloog Indiana Jones in de film Raiders Of The Lost Ark op het witte doek. De franchise groeide al gauw uit tot een wereldwijd fenomeen en filmfans kunnen zich nu opmaken voor een bijzondere release. Deze legendarische film Raiders Of The Lost Ark is vakkundig gerestaureerd, tezamen met de geremasterde versies van de spannende avonturen van de wereldberoemde archeoloog – Indiana Jones And The Temple Of Doom, Indiana Jones And The Last Crusade en Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull ­– is Raiders Of The Lost Ark. Bereid je voor op spanning, avontuur en slangen, alles in loepzuiver beeld en ongeëvenaard geluid! Lucasfilm Ltd. en Paramount Home Media Distribution brengen Indiana Jones: The Complete Adventures 12 september 2012 uit op Blu-ray.

Raiders Of The Lost Ark is onder leiding van regisseur Steven Spielberg en gerenommeerd sound designer Ben Brutt nauwgezet gerestaureerd met veel aandacht voor het behoud van de originele uitstraling en geluid van de iconische film. Het originele negatief werd eerst gescand op 4K en daarna frame-voor-frame onderzocht, zodat eventuele schade gerepareerd kon worden.

Het sound design is behouden gebleven en de originele master mix van Burtt is gebruikt, die sinds 1981 ongebruikt in het archief lag. Nieuwe stereo surrounds werden gemaakt door originele muziektracks en originele effecten, die voorheen alleen mono zijn gebruikt, in stereo op te nemen. Daarnaast werd de sub bass volledig vernieuwd, zodat deze aan de moderne specificaties voldoet. Ook is veel zorg besteed aan de verbetering van de dialoog en kleine technische gebreken, om de meest complete en hoogste kwaliteitsversie van het geluid te creëren zonder concessies te doen aan de visie van de regisseur. Het resultaat is een vlekkeloze digitale restauratie die eer doet aan de film en de plaats die het in de filmgeschiedenis inneemt.

De Indiana Jones franchise heeft in totaal zeven Academy Awards gewonnen. Herbeleef de bloedstollende spanning uit de vier films als nooit tevoren, die de première beleven op 1080p high definition met Engelse 5.1 DTS HD Master Audio, inclusief een verzameling van documentaires, interviews, featurettes en gloednieuw bonusmateriaal.UIT HET ARCHIEF