:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: MONKEYBONE
PERSBERICHT: MONKEYBONE
Bron: Fox - Datum: 2002-04-16 - Geplaatst door: Serge
Deze doldwaze komedie staat bol van zwarte humor. De combinatie van acteerwerk en animatiebeelden is tot in de puntjes uitgevoerd. Monkeybone bewijst hoe naadloos animatie en acteurs in elkaar kunnen overgaan. Onder regie van Henry Selick zetten Brendan Fraser,Whoopi Goldberg en Bridget Fonda sterk acteerwerk neer dat zelfs bij de zwaarmoedigste medemens een lach op het gezicht zal toveren. Brendan Fraser is doorgebroken tot de top in komedieland en speelde reeds Bedazzled, The Mummy en zijn sequel The Mummy Returns.

Een striptekenaar, Stu Miley, heeft eindelijk succes met zijn laatst gecreëerde cartoon 'Monkeybone'. Na een auto-ongeluk raakt hij in coma. Als hij vervolgens ontwaakt, heeft zijn buitengewoon irritante en geile alterego de macht over zijn lichaam genomen. Stu Miley komt terecht in een droomwereld, genaamd Down Town, gelegen tussen leven en dood. Stu moet binnen twaalf uur actie ondernemen om terug te keren naar zijn geliefde Julie (Bridget Fonda), voordat Death (Whoopi Goldberg) zijn leven neemt.

De preproductie van de film duurde bijna een heel jaar. Verschillende kunstenaars ontwierpen de animatiebeelden eerst op papier en vervolgens driedimensionaal. Voor 75 procent van de film werden storyboards gemaakt. De hoofdstripfiguur Monkeybone werd gecreëerd met stopanimatie, wat meer dan zes maanden van postproductie in beslag nam. Daarnaast werd Down Town (de droomwereld tussen leven en dood) omgebouwd tot een combinatie van pretpark en gevangenis. In totaal nam de bouw van de set achttien maanden in beslag.

Releasedatum: 5 juni 2002

Specificaties:
Beeld: 1:85.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: ?
Leeftijd: 16
Speelduur: 89 min.

Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur
• Verwijderde scènes
• Geheime Monkeybone-capriolen
• Verborgen feature
• Fotoalbum
• Bioscooptrailer en TV-spots

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron