:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: FRANÇOIS OZON-FILMS
PERSBERICHT: FRANÇOIS OZON-FILMS
Bron: Homescreen - Datum: 2012-08-28 - Geplaatst door: Werner

Op 11 oktober gaat de nieuwe film van François Ozon, Dans La Maison, in première. Dans La Maison is de ijzersterke opvolger van het succesvolle Potiche en zijn eerste samenwerking met Kristin Scott Thomas (Haar Naam Was Sarah, Il Y A Longtemps Que Je T'Aime). Speciaal ter gelegenheid hiervan zijn de volgende titels van Ozon tijdelijk in (extra scherp geprijsde) limited editions verkrijgbaar.

 
8 FEMMES
 

Een afgelegen landhuis, ergens op het besneeuwde Franse platteland. Een familiebijeenkomst tijdens de feestdagen wordt ruw verstoord als de steenrijke 'heer des huizes' vermoord wordt aangetroffen. Elk van de acht vrouwen uit de omgeving van het slachtoffer heeft een motief, elk heeft een geheim. Na een onderzoek dat leidt tot de onthulling van duistere familiegeheimen, komische verwikkelingen en zelfs muzikale intermezzo's vallen de maskers af... Een geniale film waarin zo ongeveer elke Franse steractrice (Van Isabelle Huppert tot Catherine Deneuve) meespeelt.

 

LE REFUGE
 

Mousse en Louis zijn jong, mooi, rijk en erg verliefd. Een van hun grootste hobby's zijn drugs. Maar op een avond gebruiken ze iets teveel. Louis komt niet meer bij. Mousse blijft alleen achter nadat ze haar trip ternauwernood wel overleeft. Tot haar grote schrik blijkt ze ook nog zwanger van hem. Parijs is na haar traumatische ervaring haar stad niet meer en ze vlucht zonder plan naar een vakantiehuis bij Biarritz. Daar wordt ze opgezocht door de jongere homoseksuele broer van Louis. Onverwacht blijken Louis en Mousse meer gemeen te hebben met elkaar dan gedacht.

 

SWIMMING POOL
 

Sarah Morton (Charlotte Rampling, Sous Le Sable), een succesvolle schrijfster van misdaadromans, worstelt met een writer's block. Op advies van haar uitgever rust ze uit in diens Franse buitenverblijf, waar ze kennis maakt met zijn mooie, excentrieke dochter Julie (Ludivine Sagnier, 8 femmes). Hooggehakt, kortgerokt en met een voorkeur voor naakt zwemmen en zonnen dient ze zich aan. In eerste instantie moet de afstandelijke schrijfster niets hebben van Julie en haar sexuele escapades, maar uiteindelijk intrigeert de levenslustige Julie haar enorm. Stiekem leest Sarah haar dagboek. In het web van fictie, realiteit en moord ontdekken zij elkaars geheimen met alle gevolgen van dien.

 

LE TEMPS QUI RESTE
 

De dertigjarige Romain (Melvil Poupaud) is een egoïstische en arrogante modefotograaf die alles voor elkaar lijkt te hebben: een succesvolle carrière, een mooi appartement in Parijs en een leuk vriendje. Wanneer hij tijdens een fotoreportage flauwvalt en onderzocht wordt in het ziekenhuis, blijkt hij een tumor te hebben. Zijn kansen op overleving zijn minimaal en hij weigert om behandeld te worden. Romain vertelt niemand iets over zijn ziekte. Na een ruzie met zijn familie en het verbreken van zijn relatie, reist hij naar zijn grootmoeder (Jeanne Moreau). Zij is de enige persoon die hij zijn geheim toevertrouwt 'omdat jij net zo dicht bij de dood staat als ik.' Op de terugreis naar Parijs neemt hij een onverwacht aanbod aan van de serveerster (Valeria Bruni-Tedeschi) in een wegrestaurant. Het ingaan op dit aanbod helpt Romain om zijn naderende dood te accepteren.

 

ANGEL
 

Engeland, 1905. De mooie jonge Angel woont met haar moeder boven de kruidenierswinkel van haar overleden vader. Angel droomt over een leven als schrijfster. Een leven vol succes, bekendheid en liefde. Avond aan avond zit ze op haar zolderkamer aan haar romantische verhalen te werken. Theo (Sam Neill) is bereid haar eerste boek uit te geven. Het boek wordt een hit en Angel blijkt een ster! De een na de andere bestseller verschijnt van haar hand. Al Angels dromen komen uit. Net als de heldinnen uit haar boeken leeft ze een groots en meeslepend leven. Maar is het wel mogelijk om als jonge vrouw succes, roem e´n liefde tegelijk te hebben? Haar ondergang lijkt onvermijdelijk... Na Swimming Pool (2003) is Angel de tweede film van François Ozon over een Engelse schrijfster. Deze keer schetst hij, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elizabeth Taylor, een opmerkelijk portret van een jonge vrouw op zoek naar geluk.

 

5X2
 

Vijf maal twee, of hoe je leven met iemand te delen. Het wonderkind van de Franse cinema François Ozon (8 Femmes, Swimming Pool, Sous Le Sable) belicht in 5x2 (Cinq Fois Deux) in vijf fasen de relatie van een hedendaags koppel, Marion (Valerie Bruni-Tedeschi) en Gilles (Stéphane Freiss). Ozon begint bij het einde, hun scheiding, en vertelt stapsgewijs terug naar de teloorgang van hun liefde, de geboorte van hun kind, hun huwelijksfeest en uiteindelijk de aanzet tot een eerste romance. Van het absolute faillissement van hun relatie naar hun eerste ontmoeting wordt 5x2 zo een ontluisterende vertelling over twee mensen op zoek naar geluk. Wat hun in de weg staat laat Ozon in het midden. Hij houdt de structuur open, zodat de kijker de periodes tussen de vijf delen invult met zijn eigen ervaringen. Ozon over zijn aanpak: "Het verhaal achterstevoren bekijken betekent dat je gaandeweg bijna vergeet dat de twee hoofdpersonen bestemd zijn om te scheiden. Hoe verder weg in de tijd, hoe lichter en meer geïdealiseerd wordt de vorm; een perfecte manier om een liefdesverhaal te vertellen, lijkt me."

 
Releasedatum: 6 september