:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> RELEASEBERICHT: JUNI RELEASES
RELEASEBERICHT: JUNI RELEASES
Bron: A-Film - Datum: 2002-04-26 - Geplaatst door: Serge
DE ENCLAVE (VARA -TV Serie)
‘De Enclave’ heeft bij de Nipkowschijf een eervolle vermelding gekregen. ‘De Enclave’ is een drieluik over de rol die het drama Srebrenica blijft spelen in het leven van drie mensen die nauw bij de val van de enclave betrokken waren. Indertijd hoorden ze tot verschillende kampen: de Dutchbat-tolk, de sergeant van het Bosnisch-Servische leger en de Nederlandse minister van Defensie. Nu, acht jaar later, staan ze opnieuw tegenover elkaar: de één een jonge vader, de ander aangeklaagd voor oorlogsmisdaden, de derde lid van een crisisteam. Hun onmacht, hun schuld-gevoelens, hun gruwelijke herinneringen komen weer boven als zij worden geconfronteerd met de gevolgen van Srebrenica - en met elkaar.

Regie: Willem van de Sande-Bakhuyzen

Cast:
Renée Soutendijk (Met grote Blijdschap)
Johan Leysen (Brotherhood of the Wolf)
Ramsj Nasr (Magonia, Mariken)
Nienke Römer (Baby Bleu)
Jacob Derwig (Lek, de Jurk)
Frank Lammers (de Grot, Wilde Mossels)

Releasedatum DVD verkoop: 6 juni 2002 Releasedatum DVD verhuur: 11 juni 2002



MEET THE FEEBLES
Synopsis:
Meet the Feebles, een puppet tragedie van belachelijke proporties, verhaalt de voorgevallen die leiden tot het beruchte Feebles Variety Slachting - een dag die de puppet wereld op zijn kop zette.

Regie: Peter Jackson

Taal: Engels
Aspect Ratio: 4:3 Full Frame
Audio: 2.0 Dolby Digital

Releasedatum DVD verhuur: 11 juni 2002



LA BAS MON PAYS
Synopsis:
Pierre Nivel was zeventien toen hij het door de onafhankelijkheidsoorlog verwoeste Algerije moest verlaten. Hiermee verdween ook zijn eerste grote liefde Leïla uit zijn leven. Dertig jaar later is Pierre een succesvolle journalist. Als hij bezig is met de voorbereidingen van het journaal wordt hij belaagd door een oude verschrikte Algerijn, die hem een bizarre video-opname laat zien van een betoging in Algiers. Een jonge vrouw trekt hierop brutaal haar sluier af voor de camera’s. Deze noodkreet brengt bij hem vele herinneringen boven en hij besluit, ondanks de gevaren die de reis met zich mee zal brengen, op zoek te gaan naar deze vrouw die de dochter van Leïla blijkt te zijn.

Regie: Alexandre Arcady (K, Furia, Brothers in Arms)

Cast: Antoine de Caunes (Le Velo de Ghislain Lambert), Nozha Khouadra (À Mort la Mort), Samy Nacéri (Léon, Taxi), Mathilda May (The Jackal)

Releasedatum DVD verkoop: 6 juni 2002



WASABI
Synopsis:
Nadat de onbeschofte rechercheur Hubert onbedoeld de zoon van zijn baas een klap in het gezicht heeft gegeven, krijgt hij van de commissaris het advies een korte vakantie te nemen. Hubert accepteert dit met tegenzin en besluit dan ook maar eens wat meer tijd voor zichzelf te nemen. Dan krijgt hij een bizar telefoontje uit Japan. Een notaris vertelt hem dat Miko, de liefde van zijn leven die hij al 20 jaar niet meer heeft gezien, onder vreemde omstandigheden is gestorven. Zij is hem echter niet vergeten, want hij blijkt haar wettige erfgenaam te zijn. Hetgeen zij hem heeft achtergelaten is meer dan een testament, meer dan een kado, meer dan een probleem…het is Yumi Yoshimido, zijn zeer recalcitrante dochter. Samen met zijn oud-collega Momo zet hij Tokyo op z’n kop om Yumi uit de meest benarde situaties te helpen. Een fantastische Franse actiekomedie waar Hollywood nog een puntje aan kan zuigen!

Scenario/Producent: Luc Besson (Taxi I & 2, Léon, Fifth Element)

Regie: Gérard Krawczyk (Taxi 2)

Cast: Jean Reno (Nikita, Léon, MI, Godzilla, Ronin), Michel Muller (Taxi 2, Asterix en Obelix), Ryoko Hirosue

DVD specificaties:
Taal: Frans, Engelse dub
Aspect Ratio: 4:3
Audio: 5.1 Dolby Digital Frans, o.v. 5.1 dolby digital UK
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum DVD verkoop: 6 juni 2002
Releasedatum DVD verhuur: 18 juni 2002



SPEAKING OF SEX
Synopsis:
Dan en Melinda's sexleven staat op een laag pitje. Als tot overmaat van ramp Dan ook nog eens opbiecht 'per ongeluk' een slippertje te hebben gemaakt stort Melinda’s wereld compleet in. Melinda's enige hoop is Dr. Emily Paige, een vooraanstaand huwelijksconsulent en sextherapeut. Ze weet de tegenstribbelende Dan over te halen samen in therapie te gaan. Al snel komt Melinda via Dr. Paige in contact met Dr. Roger Klink wat zeker niet zonder gevolgen zal blijven. Deze eigentijdse comedy weet genadeloos af te rekenen met eerlijkheid, vertrouwen, liefde en lust.

Regie: John Mc Naughton (Wild Things)

Cast: James Spader (The Watcher, 2 Days in the Valley), Bill Murray (Charlie’s Angels, Ghostbusters, Rushmore), Melora Walters (Magnolia, Boogie Nights), Jay Mohr (Pay it Forward, Go, Jerry Maguire), Lara Flynn Boyle (The Practice, Twin Peaks), Catherine O’Hara (Home Alone, Beetle Juice)

DVD specificaties:
Taal: Engels (Nederlands ondertiteld)
Ratio: 16:9 anamorphic
Audio: 5.1 dolby digital

Releasedatum DVD verkoop: 6 juni 2002 Releasedatum DVD verhuur: 18 juni 2002



LE SECRET
Een zoektocht naar haar ware identiteit

Synopsis:
Marie en François zijn twaalf jaar getrouwd en hebben een kind van twee jaar, Paul. De relatie komt onder druk te staan omdat François heel graag nog een kind wil en Marie om een voor haar niet verklaarbare reden sterk twijfelt. Op een ochtend ontmoet Marie de vijftig jarige Amerikaan Bill, die geen woord frans spreekt, alleen in een villa woont en blijkbaar nooit buiten komt. Deze ontmoeting is zeker geen succes te noemen en Marie voelt zich in eerste instantie beledigd. Echter raakt ze langzaam geboeid door deze man en krijgt steeds meer plezier in hun moeizame conversaties. Ze gaat zich zelfs in onmogelijke bochten wringen om maar bij Bill te kunnen zijn. Dan laat ze op een dag haar gevoel de vrije loop... Dit dramatische verhaal krijgt het voor elkaar bij iedereen een gevoelige snaar te raken.

Regie: Virginie Wagon

Cast: Anne Coesens, Michel Bompoil, Tony Todd, Quintin Rossi, Jacqueline Jehanneuf, Aladin Reibel

Releasedatum DVD verkoop: 6 juni 2002
Releasedatum DVD verhuur: 18 juni 2002



SHIRI
Spectaculaire aktiefilm in de stijl van John Woo en Luc Besson

Synopsis:
Shiri combineert spionage en aktie elementen op Hollywood niveau met fantastische special effects en een klassiek tragisch Koreaans liefdesverhaal. In 1992 wordt Hee opgeleid door een Noord Koreaanse terroristenorganisatie tot de perfecte killer. Zes jaar later heeft ze veel Zuid Koreaanse levens op haar geweten en proberen Ryu en Lee, twee Zuid Koreaanse geheim agenten, haar al die jaren op te sporen, echter zonder resultaat. De terroristenorganisatie van Hee heeft Zuid Korea’s nieuwste wapen CTX, een explosief sterk genoeg om heel Seoul te vernietigen, weten te stelen en wil het gebruiken tijdens een voetbalwedstrijd tussen Noord en Zuid Korea, om zo een oorlog tussen de twee landen te ontketenen. Ryu komt achter dit duivelse plan, maar zal hij de geheimzinnige Hee kunnen vinden en het plan op tijd kunnen stoppen?

Regie: Kang, Je-gyu

Cast: Han Suk-kyu Choi, Min-sik Kim Yun-jin

DVD specificaties:
Taal: Koreaans
Aspect Ratio: 16/9 anamorphic
Audio: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Extra Features: theatrical trailer

Releasedatum DVD verkoop: 6 juni 2002
Releasedatum DVD verhuur: 11 juni 2002



DOMINION TANK POLICE 1 - 4
Synopsis:
In het jaar 2001 is de hele aarde omgeven door een gifwolk, die zo gevaarlijk is dat de bevolking gedwongen is gasmaskers te dragen. Een aanval op de maatschappij wordt geleid door de kattezusjes Annapuna en Umipuma. Deze twee door gen-manipulatie tot stand gekomen zeer sexy, maar genadeloze dames zitten in een complot met de groteske bendeleider Buaku. Buaku zelf is half-mens, half-cyborg. Gezamenlijk oefenen ze een onophoudelijke, agressieve terreur uit. De Tank Police, onder leiding van de 'Mr. Squad Commander' Britain, de ordehandhaver van de space age, zet de tegenaanval in.

Original Story: Masamune Shirow
Screenplay: Dai Kohno
Director: Takaaki Ishiyama

DVD specificaties
Taal: Japans
Audio: 2.0 mono
Aspect Ratio: 4:3 fullframe
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum DVD verkoop: 6 juni 2002
Releasedatum DVD verhuur: 18 juni 2002



THE PRINCESS AND THE WARRIOR
Van de maker van Lola Rennt.

Synopsis:
Onder een vrachtwagen … daar is het dat Bodo en Sissi elkaar voor het eerst ontmoeten. Bodo redt daar het leven van Sissi,dat letterlijk nog aan een (zijden) draadje hangt en verdwijnt daarna zonder een spoor achter te laten. Bodo is een melancholicus die altijd voor iets en zichzelf op de vlucht is.Sissi is een verpleegster in een psychiatrische instelling.In de overtuiging dat hun ontmoeting meer dan toeval is, gaat Sissi op zoek naar deze mysterieuze vreemdeling

Regie: Tom Tykwer (Lola Rennt,Wintersleepers)

Cast: Franka Potente (Lola Rennt,Blow), Benno Fürmann

DVD specificaties:
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Aspect Ratio: TBA
Audio: 5.1 Dolby Digital en 5.1 DTS (o.v)

Extra features: Theatrical Trailer, Forthcoming Titels

Releasedatum DVD verkoop: 6 juni 2002



THERE'S ONLY ONE JIMMY GRIMBLE
Winnaar Glazen Beer 2001 (Beste Jeugdfilm) op het filmfestival in Berlijn

Synopsis:
Jimmy Grimble droomt ervan een goede voetballer te zijn, dan zou het leven ook veel makkelijker zijn, zou hij een leuke vriendin hebben en nooit meer zo gepest worden op school. Op een dag lijkt, met de hulp van een paar mysterieuze oude voetbalschoenen Jimmy’s leven een keerpunt te nemen en zelfs voor de mensen in zijn omgeving.

Regie: John Hay

Cast: Lewis McKenzie, Gina McKee (Nothing Hill, Wonderland, Element of Doubt), Robert Carlyle (The Full Monty, Trainspotting, The Beach), Ray Winstone (Nil by Mouth, Agnes Browne)

Aspect ratio: 16:9 Anamorphic
Audio: 5.1 Dolby Digital
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

Extra features: Trailer, Making Of

Releasedatum DVD verkoop: 6 juni 2002