:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: THE MEANING OF LIFE
PERSBERICHT: THE MEANING OF LIFE
Bron: Universal - Datum: 2013-06-14 - Geplaatst door: Werner
MONTY PYTHON’S THE MEANING OF LIFE
verschijnt voor het allereerst op Blu-ray op 11 september 2013 in een 30th Anniversary Edition, bij Universal Pictures Benelux

Geef weer zin aan je leven met The Meaning Of Life


Waar gaat het eigenlijk over? Waarom zijn we hier? Is het niet vreselijk leuk om een penis te hebben? Deze hamvragen zijn heden even relevant als dertig jaar geleden toen Monty Python’s The Meaning Of Life uitpakte met alle antwoorden en nog veel meer, in wat verreweg als hun meest smakeloze en choquerende film geldt.

Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van Monty Python’s The Meaning Of Life krijgen kijkers nu de kans om elk zingevend moment, elke onbetamelijke vignette en elke heilige spermatozoïde met deze onontkoombare release te herbeleven. Universal Pictures Benelux brengt de Python-klassieker voor het allereerst op Blu-ray uit op 11 september 2013. Deze Blu-ray-editie zal een pak bonusmateriaal bevatten, waaronder een gloednieuwe documentaire van 60 minuten, getiteld The Meaning Of Monty Python. Hierin blikken John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin vol nostalgie terug op deze klassieke bijdrage aan het Python-canon.

The Meaning Of Life bracht de zes Pythons weer samen voor een terugkeer naar hun alomgeliefde sketchshowformat. De schrijftaken werden gelijkmatig verdeeld, met Terry Jones in de regiestoel en John Goldstone als producer. John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin en wijlen Graham Chapman vertolken rollen die variëren van The Grim Reaper tot de legendarische Mr. Creosote. Toen The Meaning Of Life in 1983 op een nietsvermoedend publiek werd losgelaten, veroorzaakte dat een wereldwijde schokgolf. Met iconische scènes als ‘The Miracle of Birth’, ‘Live Organ Transplants’ en het schokkende segment ‘The Autumn Years’ lieten de Pythons hun publiek, oud en nieuw, verbijsterd en vol walging achter. Zij het wel met krampen van het lachen…

Technische fiche Blu-ray
Release: 11 september 2013
Speelduur: Film 107 minuten – Extra’s 349 minuten
Beeld: 1.85:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Digital Surround 2.0 Mono: Frans, Italiaans, Duits; DTS Digital Surround 5.1: Spaans, Japans; Dolby Digital 2.0: Soundtrack for the Lonely, Commentaren
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans...

Exclusief en gloednieuw bonusmateriaal speciaal voor deze Blu-ray:
The Meaning Of Monty Python (1 uur) - Dertig jaar na The Meaning Of Life, brengt deze uurlange, fascinerende documentaire – een productie van John Goldstone – John Cleese, Michael Palin, Terry Jones, Eric Idle en Terry Gilliam weer samen voor een nostalgische terugblik op deze klassieke bijdrage aan het Python-canon. Er wordt volop gemijmerd over de zin van het leven, de dood, humor, erkenning en vis. De spitsvondige en uitermate boeiende docu, die alleszins heel wat stof tot nadenken biedt, bestaat uit zeven delen:
- Deel I: De Zin Van The Meaning Of Life – Een openhartige en zelfrelativerende terugblik op het maken van The Meaning of Life, vanaf de originele titel - ‘Monty Python’s Fish Film’ – tot een vroege kladversie rond een rechtszaak voor belastingontduiking.
- Deel II: De Zin Van De Origines Van Humor – De Pythons bespreken de toestand van de wereld die de weg voor hun success plaveide, de opkomst van de televisie en de toestand waarin de hedendaagse maatschappij en comedy zich bevinden.
- Deel III: De Zin Van Creatieve Vrijheid – Zijn we tegenwoordig meer onderdrukt dan 30 jaar geleden? Zou Python tegenwoordig nog op antenne kunnen komen? Is er meer creatieve vrijheid in de VS of in de UK?
- Deel IV: De Zin Van Erkenning – De vijf ventileren hun mening over awards of, in het geval van de Pythons, het uitblijven ervan. Verdienden ze meer erkenning – Oscars, Emmys… - of is het een geval van eigen schuld, dikke bult omdat ze er zelf zo vaak de draak mee staken?
- Deel V: De Zin Van Vis – Waarom is vis zo grappig en waarom draaien zoveel Pythonsketches rond dieren en eten?
- Deel VI: De Zin Van Het Universum – Is het universum eigenlijk best wel klein? In hoeverre is het nog uitgedeind sinds het draaien van deze documentaire?
- Deel VII: De Zin Van De Dood – De Pythons sluiten af met een vrolijke noot en wisselen van gedachten over de dood, wat ze op hun grafsteen willen en de angst voor het hiernamaals.
Singalong - Met zeven songs uit de film: Accountant Sea Shanty, The Meaning of Life, Every Sperm Is Sacred, O Lord Please Don’t Burn Us, Galaxy Song, Penis Song en Christmas In Heaven

Ander bonusmateriaal op de Blu-ray:
• Inleiding door Eric Idle (1’10”)
• Hilarisch filmcommentaar met Terry Jones & Terry Gilliam (107’)
• The Snipped Bits: 7 Geknipte Scènes (18’)
• The School Of Life: (64’)
- The Meaning of Making The Meaning of Life
- Educational Tips To Prepare You For Life In The Real World
- Un Film De John Cleese: A New Trailer For the John Cleese Version Of The Film
- Remastering A Masterpiece: How To Revive An Old Master
• Song And Dance: Featurette over 2 muzieknummertjes uit de film (11’28”)
• Songs Unsung: Alternatieve Versies van de Originele Songs (9’7”)
• Selling The Meaning Of Life: Onontkoombare Promomaterialen (11’30”)
• Fish: The School Of Life: (19’10”)
- Virtual Reunion: The Pythons Together Again
- What Fish Think: Go Into the Minds of Fish
• Soundtrack For The Lonely: A Soundtrack For People Watching At Home Alone (1’47”)
Recent nieuws van dezelfde bron