:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: SPARTACUS VENGEANCE
PERSBERICHT: SPARTACUS VENGEANCE
Bron: Fox - Datum: 2013-08-02 - Geplaatst door: Werner
SPARTACUS: VENGEANCE

Vanaf 28 augustus verkrijgbaar op dvd en Blu-ray

Na de ontsnapping uit het Huis van Batiatus aan het einde van Spartacus: Blood And Sand zetten de gladiatoren de opstand meedogenloos door.

Het verhaal van Spartacus wordt heldhaftig voortgezet in dit nieuwe seizoen vol bloedvergieten, exotische seksualiteit, sluwheid en heldendaden. In Spartacus: Vengeance slaat de angst toe in de Romeinse Republiek. Om de opmars, die de groeiende groep slaven onder leiding van Spartacus (Liam McIntyre) maakt, een halt toe te roepen worden Gaius Claudius Glaber (Craig Parker) en zijn Romeinse troepen naar Capua gestuurd. Spartacus staat voor een moeilijke keuze: meer offers brengen om te voorkomen dat zijn aankomende leger uiteenvalt of wraak nemen op de man die zijn vrouw tot slavin heeft gemaakt.

Liam McIntyre, de nieuwe Spartacus
In dit nieuwe seizoen schittert Liam McIntyre als de nieuwe Spartacus. In eerste instantie zou Andy Whitfield ook in het tweede seizoen de rol van Spartacus vertolken. Echter, bij de geweldige acteur werd lymfeklierkanker vastgesteld, waarna hij zijn rol als Spartacus niet kon voortzetten. In september 2010 werd een zoektocht naar een waardige opvolger gestart. En met succes! Tijdens de auditie maakte Liam McIntyre een verpletterende indruk. Wel was de crew sceptisch over de fysieke gesteldheid van de acteur. De ambitieuze McIntyre vertrok daarop naar Nieuw-Zeeland om een bootcamp van twee maanden te volgen en zo in gladiator topvorm te komen. Liam heeft zich ontwikkeld tot een sterke en fitte Spartacus die in dezelfde voetstappen als Andy Whitfield kan treden.

Sterke sexy vrouwen
Naast vele bloedige scènes waarin voornamelijk de mannen schitteren, worden de krachtige en sexy medespeelsters zeker niet vergeten in dit tweede seizoen. Lucretia (Lucy Lawless, o.a. bekend van Xena: Warrior Princess) en Ilithyia (Viva Bianca) zijn ook niet vies van een goede portie geweld. Hun prachtige lijven zijn tevens te bewonderen tijdens de vele erotische scènes die de serie telt.

TV
Spartacus: Vengeance werd vorig jaar reeds uitgezonden op 2BE. Per episode had dit seizoen gemiddeld 210.000 kijkers. Hiermee blijft Spartacus een top 3 serie op 2BE.

Extra’s
Naast de 'making of ' van Spartacus: Vengeance, zijn de DVD & Blu-ray boxsets onder andere uitgerust met de indrukwekkende visual effects van de vijfde aflevering en grappige bloopers en neemt Liam McIntyre de kijker mee voor een kijkje op de gigantische set van Spartacus: Vengeance. Tot slot is de trailer van Spartacus: War Of The Damned ook alvast te bekijken!

Proloog en Seizoen 1
De proloog van Spartacus: Gods Of The Arena toont de bloedige geschiedenis van het Huis van Batiatus en de Romeinse stad Capua voordat Spartacus hier terecht kwam. In deze proloog wordt het verhaal verteld van Gannicus, de kampioen van Huis Batatius die vocht in een periode waar eer zijn weg net aan het vinden was in de arena. In het eerste seizoen Spartacus: Blood And Sand vluchtten de gladiatoren na de slavenopstand bij het Huis van Batiatus, onder leiding van Spartacus, naar vrijheid. Bij deze opstand werd Batiatus gedood tezamen met een aantal edele Romeinen. Lucretia heeft de slachtpartij overleefd en neemt wraak. De gladiatoren nemen eveneens wraak op de hele Romeinse gemeenschap.

Productinformatie
Titel: Spartacus Seizoen 2
Releasedatum: 28 augustus 2013
Genre: Tv-serie, drama, actie
Leeftijd: 16, geweld, seks, grof taalgebruik
Lengte: Ongeveer 540 minuten / 52 minuten per aflevering
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Formaat: DVD &  Blu-ray
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 (dvd), Engels DTS HD Master Audio 5.1 (Blu-ray)
Beeldverhouding: 16x9 widescreen 1:78 DVD-9 (dvd) 16x9 widescreen 1:78 BD-50 (Blu-ray)

Extra’s:
• Starz Studios: Spartacus Vengeance
• The making of
• Behind the camera: directing the rebellion
• On set with Liam McIntyre
• Burning down the house: the visual effects of episode 5
• The legend of Spartacus
• Famous last words
• Bloopers
• Spartacus: War of the damned trailer
Recent nieuws van dezelfde bron