:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: STOKER
PERSBERICHT: STOKER
Bron: Fox - Datum: 2013-09-06 - Geplaatst door: Werner
STOKER

Intrigerende thriller over een eigenaardige driehoeksrelatie met een duister randje
Stoker is vanaf nu te koop op dvd en Blu-ray.

Bij Stoker ligt de spanning continu op de loer. In zijn eerste Engelstalige film betovert de befaamde Zuid-Koreaanse regisseur Chan-wook Park met zijn camerawerk. De regisseur die o.a. bekendheid genereerde met Oldboy zorgt voor een indrukwekkende cinematografie. In Stoker, waarin een dreigend familiedrama centraal staat, brengt hij een uitmuntende cast samen bestaande uit Academy Award-winnares Nicole Kidman, Mia Wasikowska en Matthew Goode.

Synopsis
Op India’s (Mia Wasikowska) 18e verjaardag komt haar vader op mysterieuze wijze te overlijden bij een auto-ongeluk. India blijft alleen achter met haar moeder Evie (Nicole Kidman) totdat plotseling haar vaders broer, oom Charlie (Matthew Goode), op het toneel verschijnt. Haar instabiele moeder valt als een blok voor deze aantrekkelijke man enCharlie trekt al snel in bij het gezin. Er hangt echter een zweem van mysterie rond Charlie en India vermoedt dat hij een donkere kant heeft die hij verborgen probeert te houden, maar ook zij kan zijn charmes maar moeilijk weerstaan.

Fragiele duistere tiener
De Australische actrice Mia Wasikowska speelt de rol van het fragiele, broze en duistere tienermeisje India. Mia, die eerder de rol van Alice in Tim Burtons Alice In Wonderland (2010) vertolkte, wordt beschouwd als een aanstormend talent. Ook haar rol als India zet zij met veel overtuiging neer. Zo hoort en ziet India meer dan anderen, maar wordt ze liever niet aangeraakt. De relatie met haar moeder is bekoeld en de driehoeksverhouding met haar oom maakt de relatie nog complexer. India wil niks met haar oom te maken hebben, maar op de één of andere manier trekt zijn mysterieuze houding ook haar aandacht en interesse. Zo spelen Charlie en India een formidabel pianoduet, of lopen verbeelding en realiteit door elkaar?

Just as a flower does not choose its color, we are not responsible for what we have come to be. Only once you realize this do you become free, and to become adult is to become free.


Chan-wook Park
De Zuid-Koreaanse filmmaker Park verkreeg internationale faam door The Vengeance Trilogy, bestaande uit Sympathy For Mr. Vengeance (2002), Oldboy (2003) en Sympathy For Lady Vengeance (2005). Met Stoker levert hij zijn eerste Engelstalige film af, terwijl de regisseur zelf geen woord Engels spreekt. Park staat bekend om zijn indrukwekkende cinematografie en ook Stoker is een collage van prachtige beelden met bijzonder veel aandacht voor detail. Door gebruik van terugkomende kille kleuren benadrukt Park de constante angstaanjagende atmosfeer die door de hele film heerst. Door middel van de cross-cutting techniek bouwt Park STOKER op als een perfecte puzzel. De regisseur wordt dan ook terecht vergeleken met de grote helden uit de filmwereld Stanley Kucbrick en Hitchcock. Het script van Stoker is geschreven door Wentworth Miller die de rol van Michael Scofield in de succesvolle tv-serie Prison Break vervulde. Hij werkte er acht jaar aan onder een pseudoniem.

Sometimes you need to do something bad to stop you from doing something worse.

Suspense
In Stoker zorgen de horrorachtige verwijzingen voor de ultieme suspense. De zeer gedetailleerde beelden nemen de kijker aan de hand en laten hem, lang nadat de film is afgelopen, nog niet los. Het is dan ook niet verwonderlijk dat filmliefhebbers Stoker waarderen met een 7 op IMDb. De DVD en Blu-ray beschikken o.a. over de verwijderde scènes. De Blu-ray biedt tevens een kijk achter de schermen.

Productinformatie
Titel: Stoker
Releasedatum: 4 september 2013
Formaat: DVD
Genre: Drama, Thriller
Leeftijd: Leeftijd
Lengte: 95 min
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeldverhouding: 16:9 2.40:1
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra’s:
• Verwijderde scènes
• Achter de schermen
• Bioscooptrailers en TV-spots

Titel: Stoker
Releasedatum: 4 september 2013
Formaat: Blu-ray
Genre: Drama, Thriller
Leeftijd: Leeftijd
Lengte: 99 min
Audio: Engels DTS HD-MA 7.1, Frans DTS 5.1
Beeldverhouding: 16:9 2.40:1
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra’s:
• Verwijderde scènes
• Stoker: Reis van een filmmaker
• Fotografie door Mary Ellen Mark
• Ontwerp Theater in Londen
• Achter de schermen
• Première op de rode loper
• Bioscooptrailers en TV-spotsUIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron