:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Savage Film >> PERSBERICHT: RAIN
PERSBERICHT: RAIN
Bron: Savage Film - Datum: 2014-01-16 - Geplaatst door: Werner
RAIN

Op 16 januari 2014 verschijnt de documentaire Rain van Gerard-Jan Claes en Olivia Rochette op dvd in België en Nederland. De film werd geproduceerd door Bart Van Langendonck voor Savage Film (Rundskop).

Op 25 mei 2011 bracht het wereldvermaarde Ballet de l’Opéra national de Paris met Rain voor het eerst een choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker. De cineasten Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes volgden het repetitieproces van de audities tot de première. De documentaire focust op de wijze waarop De Keersmaeker en de Rosas-dansers de danstaal van de choreografe overbrengen aan de klassiek geschoolde balletdansers. De rigiditeit van het ballet maakt plaats voor een andere soort strengheid, namelijk het wiskundige stramien van Rain, waaronder evenwel een grote emotionele gelaagdheid schuilgaat. Een poëtische documentaire over het zoeken, kijken en twijfelen binnen de muren van de soms claustrofobische opera.

De film ging in 2012 in première op het Internationaal Film Festival van Gent en werd daarna in verschillende Belgische bioscopen geprogrammeerd. Op het Internationaal Documentaire Film Festival Amsterdam (IDFA) had de documentaire haar internationale première. De film werd vertoond op andere internationale festivals zoals Cinéma du Réel in het Centre Pompidou (Parijs, Frankrijk), Internationales Dokumentarfilmfestival München, Los Angeles Film Festival en DocLisboa.
Recent nieuws van dezelfde bron