:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2014
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2014
Bron: Homescreen - Datum: 2014-03-04 - Geplaatst door: Werner
YVES SAINT LAURENT - L'AMOUR FOU

Wanneer de 21‐jarige Yves Saint Laurent eind jaren 50 Pierre Bergé ontmoet, vindt hij de man van zijn leven. De timide jongen heeft zojuist de leiding gekregen over het slechtlopende modehuis Dior en weet met zijn baanbrekende ontwerpen de aandacht van de wereld op zich te vestigen. Dior wordt weer een topmerk en al snel beginnen de twee geliefden voor zichzelf. Dit is het begin van een wervelende carriere, Yves St. Laurent en Pierre Bergé zetten de wereld op z'n kop. Omgeven door hectiek en glamour begeven de geliefden zich van de Parijse catwalk naar Studio 54 in New York, van bohémien Greenwich Village tot Marokko. Een leven gevuld met vrienden als Mick Jagger, Catherine Deneuve en Andy Warhol, doordrenkt van schoonheid en kunst, maar ook van drugs en bittere melancholie. In 2008, na het overlijden van Yves, besluit Pierre afstand te doen van hun gezamenlijke kunstcollectie die ze met zo veel passie hadden opgebouwd. Hierdoor onthult hij de vruchten van hun permanente zoektocht naar schoonheid en verleiding. Yves Saint Laurent, L'Amour Fou,  vol authentieke beelden, interviews en wervelende modeshows, nodigt ons uit de intimiteit van Yves Saint Laurent en Pierre Bergé te ontdekken, twee geliefden die onze wereld hebben veranderd...

'Prachtig portret van een mode‐icoon. ****' ‐ Metro

Vanaf 10 april draait de film Yves Saint Laurent, van Jalil Lespert in de bioscoop.
 
Regie: Pierre Thoretton
Releasedatum: 13 maart 2014


IO E TE [IK EN JIJ]
 
De langverwachte verfilming van de bestseller Ik En Jij van Niccolò Ammaniti (Ik Haal Je Op ik Neem Je Mee, Zo God Het Wil, Ik Ben Niet Bang) door Bernardo Bertolucci, de befaamde regisseur van o.a. Novecento, Last Tango In Paris, Little Buddha en The Last Emperor.  Verloren ziel Lorenzo wil het liefst met rust gelaten worden en alleen zijn. Zijn moeder maakt zich zorgen en Lorenzo is zich daar pijnlijk van bewust. Om aan een verplichting te ontkomen, verzint hij een handige leugen waardoor hij een hele week alleen in Rome kan zijn. Maar zijn plannen vallen in het water wanneer plotseling zijn halfzus Olivia, het gedoodverfde zwarte schaap van de familie, voor zijn deur staat. In eerste instantie wil Lorenzo niets van Olivia ‐ beeldschoon, brutaal en gevaarlijk – weten, totdat hij zich realiseert dat ze elkaar misschien wel kunnen helpen. Io E Te is een ontroerende film over twee jonge mensen die hunkeren naar acceptatie, maar die bang zijn zichzelf te verliezen. Bertolucci maakt gebruik van een heerlijke soundtrack met o.a. nummers van David Bowie, The Cure, Arcade Fire, Muse en de Red Hot Chili Peppers.

‘**** Zoektocht naar liefde en affectie. Erg knap...’ ‐ de Volkskrant
'**** Pakkend intiem drama’ ‐ Algemeen Dagblad

Regie: Bernardo Bertolucci
Releasedatum: 13 maart 2014


LAURENCE ANYWAYS

Laurence en zijn vriendin Fred zijn soulmates en smoorverliefd. Wanneer zij Laurences dertigste verjaardag vieren, doet Laurence een bekentenis die hun leven volledig op zijn kop zet: hij wil een vrouw worden. Samen beginnen Laurence en Fred aan een stormachtige reis die hen dichter bij zichzelf en bij elkaar zal brengen. Laurence Anyways is een episch liefdesverhaal dat de kijker door middel van overdonderende beelden, kostuums en een fantastische soundtrack de kracht van liefde laat zien. De 23‐jarige Xavier Dolan (Les Amours Imaginaires) – het Canadese antwoord op Pedro Almodóvar en François Ozon – maakte van elke scène een spetterend kunstwerk.

Vanaf 17 april draait de nieuwe film Tom A La Ferme van Xavier Dolan in de bioscoop.

'**** veruit het beste wat Dolan ooit heeft gemaakt. De emotionele oprechtheid van de film ontroert namelijk. Niet te missen' ‐ De Filmkrant
'****een film over veerkracht. De film vlamt en brandt, is gepassioneerd en overdadig' ‐ NRC Next
'**** Net als zijn bekroonde voorgangers Les Amours Imaginaires en J'ai Tué Ma Mère is het onmogelijk om Laurence Anyways schouderophalend te ondergaan' ‐ Het Parool
 
Regie: Xavier Dolan
Releasedatum: 13 maart 2014


SAMSARA
 
Samsara, een film van Ron Fricke (Koyaanisqatsi) en Mark Magidson die eerder samen de bekroonde films Baraka (1992) en Chronos (1985) maakten, is een ongekend zintuigelijke ervaring. Samsara is Sanskriet voor ‘het eeuwig draaiende rad van het leven’ en is het vertrekpunt van de filmmakers. Gefilmd over een periode van bijna 5 jaar en in 25 landen toont Samsara ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen. Samsara is een film zonder dialoog en beschrijvende teksten en is daardoor niet een traditionele documentaire maar een werk dat de toeschouwer inspireert, geholpen door de sublieme beelden en zinnelijke muziek die het oude en het moderne vermengt. Hierdoor nodigt Samsara ons uit om onze eigen interpretatie te geven aan deze prikkelende reis over de wereld. De film is geheel op 70 mm formaat gefilmd: extra scherpe details en intense kleuren.

' ***** spectaculair en visueel overdonderend. De documentaire Samsara is een ervaring om nooit te vergeten.In
magnifieke beelden toont filmmaker Ron Fricke honderd minuten lang een opeenvolging van natuurfenomenen, menselijke gedragingen en cultureel erfgoed.' – Tvkrant
'Samsara is als een knapperend houtvuur. Je kan je ogen er nauwelijks van afhouden.' NRC Handelsblad

Regie: Ron Fricke
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 maart 2014


BARAKA

Baraka, vrij vertaald ‘zegen’, is een caleidoscoop; een compilatie van beelden die het leven van mensen, natuur over de gehele wereld in kaart brengt. Filmmaker Ron Fricke (Samsara) reisde voor Baraka door 24 landen op zes continenten waar hij een reeks verbluffende 70mm opnamen wist van te leggen. De film is een technische en logistieke tour de Force die opgenomen is in onder andere Kathmandu, Calcutta, Bali en op de Galapogos‐eilanden. Met zijn majestueuze, commentaarloze timelapse‐beelden van landschappen, kerken, ruïnes, religieuze ceremonies en steden, wil Fricke naar eigen zeggen voorbij de taal, nationaliteit, religie en politiek reiken. De film snijdt deze thema’s aan en maakt daarbij emoties door de prachtige beelden en bijpassende muziek. Fricke was eerder technisch regisseur en editor van het stilistisch verwante Koyaanisqatsi en het alom geprezen Samsara.

Regie: Ron Fricke
Releasedatum dvd: 27 maart 2014


LES RENCONTRES D"APRÈS MINUIT (YOU AND THE NIGHT)
 
Ali en Mathias maken zich met hun dienstbode, een travestiet, op voor een middernachtelijke orgie. Als gasten verwachten ze De Slet, De Ster, De Dekhengst en De Tiener.  Als de avond vordert komt langzaam het privéleven van de gasten naar boven en al gauw verandert de orgie in een warmhartige psychoanalytische sessie. Bij dageraad kan het leven alleen maar bitterzoet zijn. Met geweldige rollen van Niels Schneider (Xavier Dolans Les Amours Imaginaires) en Alain Fabien Delon (zoon van de legendarische acteur): You And The Night is een heerlijk, edgy en broeierig debuut.

Regie: Yann Gonzalez
Releasedatum dvd: 27 maart 2014


LA GRANDE BELLEZZA

Jep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe man en een onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven. La Grande Bellezza is een cinematografische ode aan Fellini’s La Dolce Vitaen de stad Rome. Paolo Sorrentino’s nieuwste film is betoverend, openhartig en ironisch tegelijkertijd. Bekroond met de Golden Globe Beste Buitenlandse Film en Oscar Beste Buitenlandse Film!

***** De Volkskrant
***** NRC Handelsblad
***** TROUW
***** Het Parool
***** Algemeen Dagblad

Regie: Paolo Sorrentino
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 maart 2014


L'AMICO DI FAMIGLIA (THE FAMILY FRIEND)

Ook nieuw in de Award Winning Cinema en niet eerder uitgebracht.

L’Amico Di Famiglia is de derde film van Golden Globe winnaar Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza, Il Divo & Le Consequenze Dell’Amore). Geremia, een man van rond de 60, verdient zijn brood als geldschieter. Zijn gezicht is net zo vervelend als zijn karakter, iets wat hij zelf niet doorheeft. Hij ziet zichzelf als een oprecht en sociaal mens. Hij denkt dat hij families redt door ze geld te lenen en hun leven binnen te dringen als een vreemd soort ‘familie vriend’.  Als hij geld leent aan de ouders van Rosalba om haar huwelijk te bekostigen, eist hij uitgenodigd te worden voor de bruiloft. Geheel tegen hun zin in stemmen haar ouders daarmee in, maar op de dag zelf wordt Geremia’s interesse in de jonge bruid behoorlijk ongezond.
 
Regie: Paolo Sorrentino
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 maart 2014


Ook verkrijgbaar van Paolo Sorrentino:

Il Divo

Italië, de jaren 90. Het land wordt opgeschrikt door een serie terreurdaden gepleegd door de maffia en politieke opponenten. Ministers worden ontvoerd, belangrijke industriëlen verdwijnen en worden dood teruggevonden. Temidden van al deze terreur staat één man die onaantastbaar lijkt: de politicus Andreotti (Toni Servillo, Gomorra, Consequenze Dell’Amore), één van de belangrijkste en machtigste Italiaanse politici van na de Tweede Wereldoorlog. Of we hem nu zien op officiële feesten, in overleg met zijn ministers, in gesprek met journalisten of privé met zijn vrouw, de man en zijn daden zijn ondoorgrondelijk.
 
Totdat alles verandert. De voorheen onaantastbare Andreotti wordt nu zelf ter verantwoording geroepen door de overheid ‐ er worden processen tegen hem gestart wegens vermeende banden met de maffia. Zal Andreotti er in slagen zijn masker te behouden en zijn huid te redden?
 
Le Conseguenze Dell'Amore

Waarom leeft een man van vijftig acht jaar in een anonieme hotelkamer, in een anonieme stad? Acht jaar zonder werk. Schijnbaar. Jaren van stilte en van veel sigaretten, jaren van hangen in de lobby of de bar van het hotel, elegant gekleed, maar zonder zichzelf ooit iets van luxe te gunnen. Titta Di Girolamo observeert het leven dat aan hem voorbij trekt. Emotieloos. Hij heeft niemand meer. Eenzaam.  Wat verbergt hij en waarom? Titta Di Girolamo’s geheimen zijn onbespreekbaar en leiden tot een onafwendbaar en gruwelijk noodlot.
 
L'Uomo In Piu (One Man Up)

In de vroege jaren 80 bereiken Tony en zijn jongere broer Antonio het hoogtepunt van hun carrières. Tony is zanger in een nachtclub die na jaren van sappelen wereldberoemd in eigen land is geworden. Antonio is voetballer
die na het scoren van de winnende goal tijdens het Europees kampioenschap plots een ster is. Een paar jaar later is Tony enorm verslaafd aan cocaïne en is hij het middelpunt van een publiek schandaal als bekend wordt dat hij met een minderjarig meisje het bed heeft gedeeld. Antonio kampt met een zware blessure die hem noodzaakt te stoppen met voetbal en tot overmaat van ramp, wordt hij verlaten door zijn vrouw. Paolo Sorrentino’s debuut is losjes gebaseerd op het leven van 2 Italiaanse beroemdheden.