:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: THE LEGACY
PERSBERICHT: THE LEGACY
Bron: Lumière - Datum: 2014-04-07 - Geplaatst door: Werner
THE LEGACY

Het nieuwe vlaggenschip van de Deense omroep DR

Na de spannende crimi The Killing en de politieke hitserie Borgen vaart de Deense staatsomroep DR met The Legacy weer een heel andere koers. Dit is het verhaal van een familie waar na de dood van de vrijgevochten moeder allerlei spanningen en onthullingen aan de oppervlakte komen.

FIPA Biarritz 2014
27ste Internationaal Festival van de Audiovisuele Programma's
Beste Serie en Beste Scenario

Grensverleggende Europese serie
Een fenomeen in Denemarken

In Denemarken haalde The Legacy gemiddeld meer dan 1,7 miljoen kijkers en meer dan 60% marktaandeel. De serie deed daarmee nog beter dan zijn voorgangers The Killing en Borgen. The Legacy is een Deense dramaserie over wat het betekent een familie te zijn in deze tijden waarin klassieke familiepatronen radicaal veranderd zijn; een portret van de vrijgevochten mei '68-generatie en de kloof met hun kinderen.

Op haar landgoed op het Deense platteland leidt de wereldvermaarde kunstenares Veronika Grønnegaard al sinds de wilde jaren '60 een excentriek en kleurrijk leven. Haar vier kinderen hebben elk op hun eigen manier de gevolgen van een vrijzinnige en chaotische jeugd ondervonden. Wanneer Veronika sterft, komen ze allemaal terug samen om de erfenis te regelen. Maar net voordat ze stierf, heeft Veronika haar testament aangepast: ze laat heel haar landgoed na aan slechts één van haar kinderen. Wat een vlotte en vredevolle regeling had moeten worden, mondt uit in een pijnlijk proces waarbij geheime spanningen en leugens langzaam maar zeker aan de oppervlakte komen.

Technische specificaties
Speelduur: 10 x 60 minuten
Conceptueel regisseur: Pernilla August
Scenario/creator: Maya Ilsøe
Met Marie Bach Hansen, Trine Dyrholm (Festen, A Royal Affair), Jesper Christensen (Casino Royale, Melancholia), Trond Espen Seim (Varg Veum) en Mikkel Boe Følsgaard (A Royal Affair)
Taal: Deens
Ondertiteling: Nederlands
DVD release op 27 mei 2014