:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Wild Bunch >> PERSBERICHT: BEFORE-TRILOGIE
PERSBERICHT: BEFORE-TRILOGIE
Bron: Wild Bunch - Datum: 2014-04-11 - Geplaatst door: Werner
‘BEFORE SUNRISE’, ‘BEFORE SUNSET’ EN ‘BEFORE MIDNIGHT’

zijn vanaf 22 mei in één DVD-box verkrijgbaar

Op 22 mei 2014 brengt Wild Bunch de films Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004) en Before Midnight (2013) uit in één DVD-box. Richard Linklater’s Before-trilogie met hoofdrolspelers Ethan Hawke en Julie Delpy, vormen samen een uniek en romantisch verhaal over de onweerstaanbare aantrekkingskracht tussen Jessie en Celine over een periode van bijna twintig jaar.

Synopses:
Before Sunrise (1995)
Gisteren waren ze nog vreemden, vandaag zijn ze onafscheidelijke zielsverwanten. Maar de scheiding is onvermijdelijk en in de paar uur die hen nog resten, proberen Jesse en Celine elk moment zo intens mogelijk te beleven... voor de zon weer opkomt. Regisseur Richard Linklater schetst een raak geobserveerd portret van twee jonge mensen op en kruispunt in hun leven. Twee twintigers die elkaar toevallig ontmoeten in een trein in Europa, een verwantschap voelen en samen Wenen gaan verkennen. De mensen, plaatsen en betovering van de stad vormen hun nieuwe reisroutes. Liefde is hun bestemming en odnerweg delen ze hun hoop en hun dromen, hun lach en hun traan, hun zorgen en hun verwondering. Het is een dag die voor altijd in hun geheugen gegrift zal staan en een eeuwig aandenken aan de prille liefde.

Before Sunset (2004)
Toen Jesse en Celine elkaar in het midden van de jaren '90 voor het eerst ontmoetten in Venetië, bleken die paar spontane uurtjes samen een gebeurtenis die hun leven voor altijd zou tekenen. Nu, negen jaar later, slaat de bliksem voor de tweede keer in wanneer ze elkaar in Parijs onverwachts tegen het lijf lopen. Op één snel wegtikkende namiddag moeten ze beslissen of ze hun toekomst samen willen doorbrengen.

Before Midnight (2013)
Negen jaar naar de laatste rendez-vous en bijna twee decennia sinds hun eerste ontmoeting, treffen we Celine en Jesse dit keer in Griekenland. Inmiddels getrouwd en ouders van twee dochters. De zonovergoten vakantie zit er bijna op en beiden staan niet te popelen om terug te keren naar het werkende leven en de dagelijkze beslommeringen in Parijs. TIjdens de laatste nacht op het eiland komen Celine en Jesse's angsten en frustraties boven tafel en staan ze voor de keuze: bij elkaar blijven of een punt achter de relatie zetten.

Regie; Richard Linklater
Cast: Julie Delpy, Ethan Hawke
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Lengte: Before Sunrise: 96 minuten; Before Sunset: 80 minuten; Before Midnight: 104 minuten
Genre: Romantisch drama
Awards:
Before Sunset: Winnaar Zilveren Beer - Filmfestival Berlijn
Before Sunrise: Oscarnominatie Best Adapted Screenplay
Before Midnight: Oscarnominatie Best Adapted Screenplay
Kijkwijzer: AL

Andere dvd-releases:

10 april 2014:
• Omar (dvd)

24 april 2014:
• De Deal (dvd)

1 mei 2014:
• Gloria (dvd en Blu-ray)

15 mei 2014:
• Nymphopaniac I + II (dvd en Blu-ray)

16 juni 2014:
• Parkland (dvd en Blu-ray)

19 juni 2014:
• Only Lovers Left Alive (dvd en Blu-ray)

31 juli 2014:
• We Are The Best! (dvd)
• The Invisible Woman (dvd)