:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: FORREST GUMP
PERSBERICHT: FORREST GUMP
Bron: Paramount - Datum: 2001-09-10 - Geplaatst door: Serge
De film:
Voor regisseur Robert Zemeckis - voornamelijk bekend van Back To The Future, Who Framed Roger Rabbit, Death Becomes Her - lag het niet meteen voor de hand dat uitgerekend hij het scenario van Forrest Gump zou verfilmen. Hij verbaasde echter vriend en vijand doordat de film uitgroeide tot een wereldwijd commercieel succes en het Tom Hanks zijn tweede oscar beeldje opleverde. Op de één of andere manier raakt Forrest betrokken bij een aantal evenenmenten uit de Amerikaanse geschiedenis tijdens de periode tussen 1950 en 1980. De film combineert de geschiedenis van de Verenigde Staten en het levensverhaal van de naïeve en simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Ietwat vervreemd van de wereld blijkt toch dat hij al heel wat heeft meegemaakt en laat geen enkele kans onbenut om deze verhalen, dewelke hij rechtstreeks of onrechtstreeks heeft meegemaakt, op een ongedwongen en onbevooroordeelde manier met anderen te delen. Zo krijgt Forrest onder meer toelating tot een football-team, wordt hij gedecoreerd met de Medal of Honor voor zijn heldhaftige deelname aan de Vietnam-oorlog, krijgt hij de leiding over een garnalenboot, en rijft hij miljoenen binnen dankzij aandelen van Apple Computer. Met zijn lage IQ mag hij dan niet alles begrijpen wat er rondom hem gebeurt, de meest belangrijke dingen gaan niet aan hem voorbij.

Op zich lijkt dit een saai gegeven maar de filmmakers en de acteurs slagen erin om dit tot een boeiend geheel om te toveren. De film kent veel grappige en evenveel ontroerende momenten magistraal ondersteund door de soundtrack van Alan Silvestri en een heleboel bekende en heerlijke hits uit die periode. De film werd wereldwijd een groot succes en dat zal op DVD niet anders zijn.

De extra's:
Forrest Gump krijgt een volwaardige behandeling op DVD wordt een heuse collector's edition. De film en audiocommentaar kan je terugvinden op de eerste schijf, de overige extra's op de tweede schijf. Regisseur Robert Zemeckis en producenten Steve Starkley en Rick Carter praten een boeiende en informatieve audiocommentaar vol zonder dat deze langdradig of saai klinkt. De tweede schijf bevat een aantal leuke en interessante documentaires die elk een verschillend aspect uit de film belichten. Vooreerst is er de documentaire "Bekijk de wereld door de ogen van Forrest Gump" waarin aan de hand van een blik achter de schermen en interviews een beeld wordt opgehangen van het totstandkomen van de film. Vermits Forrest Gump enkele decennia overspant, moeten de acteurs uiteraard mee verouderen. Het is in de featurette "De magie van make-up" dat de kijker hierbij de nodige uitleg krijgt. In een volgend filmpje maken we kennis met de muziek en geluidseffecten uit Forrest Gump. Leuke en meeslepende popdeuntjes maken deel uit van de film, één voor één herkenbare hits die netjes de verschillende periodes in de film begeleiden. Niet enkel make-up en geluid zijn belangrijk in deze prent, ook de speciale effecten spelen een heel cruciale rol. Zo krijgen we via allerhande computertechnieken te zien hoe Forrest de hand schudt van president Kennedy. Deze en vele andere effecten krijgen we te zien in de documentaires "De opbouw van de wereld van Forrest Gump" en "Zien is geloven: 11 visuele effecten", met tevens twee nooit eerder vertoonde scènes. Om het geheel af te ronden bevat deze disc nog een bioscooptrailer, een uitgebreide fotogalerij en enkele screentests.

Forrest Gump verschijnt bij Paramount op 13 november.

Wist u dat:
• Tom Hanks reeds vijf oscarnominaties op zijn palmares heeft staan, waarvan twee daadwerkelijk omgezet werden in een beeldje, nl. voor Philadelphia en Forrest Gump?
• Tom Hanks net als Spencer Tracy de enig acteur is die twee jaar na elkaar de oscar voor beste mannelijke hoofdrol in de wacht sleepte?

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1993
Leeftijd: AL
Speelduur: 140 min.

Extra's:
• Audiocommentaar met regisseur Robert Zemeckis en producenten Steve Starkley en Rick
• Zie de wereld door de ogen van Forrest Gump (29 min.)
• De magie van make-up: The Magic Of Visual effects
• Luister op de manier van Forrest Gump sound design.
• De opbouw van de wereld van Forrest Gump, production design
• Zien is geloven: 11 visuele effecten (inclusief 2 nooit eerder vertoonde scènes)
• Fotogalerij
• Screentests
• Bioscooptrailer