:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> TDM Entertainment >> PERSBERICHT: APOCALYPSE, WORLD WAR I
PERSBERICHT: APOCALYPSE, WORLD WAR I
Bron: TDM Entertainment - Datum: 2014-08-19 - Geplaatst door: Werner
APOCALYPSE: WORLD WAR I

2014 is ontegensprekelijk verbonden met de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Tussen 1914 en 1918 verdeelde en verscheurde de 'Grote Oorlog' de wereld, waarbij miljoenen mensen omkwamen. Exact 100 jaar later verschijnt met Apocalypse: World War I de duurste en meest complete documentaire ooit gemaakt over deze oorlog. De reeks bevat exclusief beeldmateriaal, onder ander uit privécollecties, dat nooit eerder werd vertoond. Bovendien is de gehele documentaire in kleur te bekijken, en werden alle beelden opgefrist. Het maakt van Apocalypse: World War I een uniek en exceptioneel naslagwerk, die deze immense en barbaarse oorlog als nooit tevoren op het scherm brengt.

Apocalypse: World War I is vanaf 1 september beschikbaar op DVD en Blu-ray.

Synopsis
Deze 5-delige documentaire begint in 1914 bij de aanloop naar en de start van de oorlog, en loopt door tot wanneer in deel vijf uiteindelijk de vrede gesloten wordt. We zien hoe het conflict tussen de centrale mogendheden en de geallieerden ontstaat, en hoe dat al snel gruwelijk uit de hand loopt. De slagen bij Ieper, Passendale, de Marne en aan de Somme, waar in enkele uren tijd 30.000 Britten worden afgeslacht, maken een onuitwisbare indruk. Ook de veldslagen op andere fronten komen aan bod, zoals de slag bij Tannenberg, de slagen in Rusland, Servië, Turkije, Palestina, en in de woestijn. In deze oorlog wordt gevochten vanuit loopgraven, voor het eerst wordt er gifgas gebruikt, en de tank doet zijn intrede. We zien de harde strijd en het loodzware leven van zowel de soldaten als de burgerbevolking.

De eerder verschenen serie Apocalypse World War 2 werd een wereldwijd succes, en beide documentaires zijn inmiddels aangekocht door National Geographic omwille van de zeer bijzondere inhoud en kwaliteit.

Details
Speelduur: 260 minuten
Samenstelling: 5 disc DVD, 2 disc Blu-ray
Volledig geremastered in kleur en digitaal gerestaureerd in HD en 5.1 Dolby Digital.
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Recent nieuws van dezelfde bron