:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: HOLLANDS HOOP
PERSBERICHT: HOLLANDS HOOP
Bron: Lumière - Datum: 2014-12-01 - Geplaatst door: Werner
HOLLANDS HOOP
Je oogst wat je zaait

DVD en Blu-ray release op 3 december 2014

"Hollands Hoop is nu al hoogtepunt" - Het Parool
"Voortreffelijke televisieserie. Breaking Bad in Noord-Oost Groningen" - NRC Handelsblad
"Een sterk scenario... bovendien een aangename dosis ironie" - de Volkskrant
"Drama waar heel Holland op hoopt" - Trouw
"Spannend en meeslepend, grijpt dit verhaal je vanaf het begin bij de lurven" - VPRO Gids

Na een succesvolle start met hoge kijkcijfers en het Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama, zal de achtdelige serie vanaf 3 december overal verkrijgbaar zijn op DVD en Blu-ray

Geregisseerd door Dana Nechushtan
Naar een scenario van Franky Ribbens
Met Marcel Hensema, Kim van Kooten, Peter van den Begin, Martijn Lakemeier, Peter Paul Muller en Cynthia Abma
Een productie van Lemming Film in coproductie met VARA, NTR en VPRO. De productie kwam tot stand met steun van het Mediafonds.

Succesvolle start
Na de vele lovende kritieken trok de eerste aflevering in Nederland op 27 september 968.000 kijkers, wat een marktaandeel van 14,2% opleverde. In de strijd om de Gouden Kalveren heeft Hollands Hoop diezelfde avond bovendien de meeste nominaties voor televisiedrama in de wacht gesleept.  De spannende en zwart-komische Nederwiet-krimi werd genomineerd in alledrie de categorieën voor TV: Beste Serie, Beste Acteur (Marcel Hensema) en Beste Actrice (Kim van Kooten), en verzilverde tijdens de uitreiking z'n nominatie voor Beste Serie.
familiefoto Hollands Hoop

Synopsis
Fokke Augustinus, forensisch psychiater met een disfunctioneel gezin, staat op een kruispunt in zijn leven. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Daar blijkt het boerenbedrijf een front voor een criminele organisatie en langzaam rolt Fokke in een carrière als drugshandelaar. Zijn kennis van het criminele brein gecombineerd met een afbrokkelend ethisch besef, brengt hem meer succes dan hij aankan.







Recent nieuws van dezelfde bron