:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: IMAX FILMS OP DVD
PERSBERICHT: IMAX FILMS OP DVD
Bron: Warner - Datum: 2002-05-30 - Geplaatst door: Serge
Vier verbluffende documentaires gefilmd in IMAX formaat en vertoond in MAX bioscopen over de hele wereld digitaal bewerkt op basis van onginele 70mm filmetementen en qua geluid speciaal gemixt en bewerkt om een Dolby Surround soundtrack van de beste kwaliteit te produceren.

DESTINY IN SPACE
Een eerbetoon aan de spint die onze exploratie van het zonnestelsel onhoudbaar voortstuwt. Kijk vanuit een ruimtesatelliet naar de aarde en zie hoe de shuttle statig rond onze planeet draait Zie hoe astronauten de Hubble Telescope repareren en in werking stellen. Reis miljoenen kilometers de ruimte in, tot hoog boven de wonderbaarlijke contouren van Venus en Mars. Ontdek verbijsterende bewijzen van onbekende nieuwe planeten en de mogelijkheid tot andere levensvormen rond afgelegen sterren.

FIRES OF KUWAIT
De verschrikkelijke erfenis van de Golfoorlog een woestijn in lichterlaaie. Bij hun terugtrekking staken lraakse troepen 607 oliebronnen in brand. Professionele brandbestrijders uit tien verschillende landen reageerden op de oproep om de brandhaarden te gaan bestrijden. Een gevaarlijke strijd uiteindelijk gewonnen met de hulp van meer dan 10.000 mensen uit 40 landen. Een dramatisch verhaal over menselijke vindingrijkheid, solidariteit en moed, dat in 1992 werd genomineerd voor een Oscar ® in de categorie Beste Documentaire.

HAIL COLUMBIA
Ervaar één van de grootste prestaties van de mensheid: de allereerste reis van ‘s werelds eerste space shuttle. In het bijzijn van astronauten John Young en Robert Crippen krijg je een blik achter de scherrnen van de voorbereidingen voor hun historische lancering. Beleef de overdonderende liftoff en het triomfantelijke feest dat losbreekt wanneer de shuttle behouden landt.

MISSION TO MIR
Een uniek samenwerkingsproject tussen twee voormalige rivalen dat ons een blik gunt achter de schermen van het Russische ruimtestation Mir. De Amerikaanse astronauten legden de speciale verhouding tussen hen en hun gastheren, de Mir- Kosmonauten, vast: hoe het is om te even, te werken en zich te ontspannen bij zwaartekracht nul. Maak kennis met ruimtepionier Shannon W. Lucid en haar collega ‘s in hun gewichtloze thuis, tegen de spectaculaire achtergrond van de hen omringende ruimte.

Vertellers:
Destiny in Space: Leonard Nimoy
Fires of Kuwaft: Rip Torn
Hail Columbia: James Whitmore

Taalkeuze in Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: o.a. Nederlands

Extra’s:
De 4 films:
• Bioscooptrailer

Destiny in Space, Fires of Kuwait & Mission to Mir
• Achter de Schermen Documentaire

Releasedatum: 12 juni 2002

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron