:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI-MAART 2015
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI-MAART 2015
Bron: Homescreen - Datum: 2015-01-23 - Geplaatst door: Werner
BROZER

Een speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie. Nadat ze in 1997 vier zussen in de prijswinnende film Broos vertolkten, maken we in Brozer opnieuw kennis met de zussen: Leonoor Pauw (Muis), Marnie Blok (Ted), Lieneke Le Roux (Lian), Adelheid Roosen (Carlos). Als Muis hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt. De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan om zo grip te krijgen op de vergankelijkheid.

Quotes Brozer
***** De Telegraaf: “Onvergetelijk en liefdevol” – “Een met liefde gemaakt onvergetelijk monument voor een mooie actrice, echtgenote, moeder en vriendin.”
***** Cinemagazine.nl: “De echtheid spat er vanaf. Op Nederlands niveau zijn deze naturelle prestaties zelden vertoond.” – “Brozer is op meerdere vlakken een zeer imposante film.”
***** MovieScene: “Mijke de Jong balt een paar jaar filmen samen tot een intens afscheid van Leonoor Pauw. (...) En maakt Brozer één van de sterkste Nederlandse films van de laatste tijd.”
**** Trouw: “Een unieke, aangrijpende film die onomwonden laat zien wat een eenzaam proces het sterven is, en hóe afmattend, maar ook dat ‘ongeremd delen’ verlichting biedt, en inzicht en perspectief.”
**** AD: “Zonder twijfel is Brozer een van de opmerkelijkste speelfilms die ooit in Nederland is gemaakt.” – “Opmerkelijke, aangrijpende en onverbiddelijke scènes”

Regie: Mijke de Jong
Releasedatum dvd: 19 februari 2015


BROOS & BROZER

Broos
Vijf zussen komen bij elkaar in een vakantiehuisje om te bespreken wat ze gaan doen rond het 40jarige huwelijksfeest van hun ouders. Al gauw breekt er ruzie tussen de vrouwen uit en oud zeer wordt uitgepraat. Dan komt er een groot geheim boven water waar ze al een tijd mee worstelen. Vader blijkt ooit anderhalf jaar verdwenen te zijn geweest, een 'geheim' waar de zussen verschillende ideeën over hebben. En ieder heeft zo zijn eigen theorie over deze periode. Broos, een intieme verfilming van een theatervoorstelling van Stichting De Akteurs
gespeeld door dezelfde actrices (Marnie Blok, Maartje Nevejan, Leonoor Pauw, Adelheid Roosen en Lieneke le Roux), gaat over rivaliteit in een gezin, het recht om te zwijgen, maar ook de behoefte aan verbondenheid.

Brozer
Nadat ze in 1997 vier zussen in de prijswinnende film Broos vertolkten, maken we in Brozer opnieuw kennis met de zussen: Leonoor Pauw (Muis), Marnie Blok (Ted), Lieneke Le Roux (Lian), Adelheid Roosen (Carlos). Als Muis hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt. De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan om zo grip te krijgen op de vergankelijkheid. Een speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie.

Quotes Brozer
**** De Volkskrant: “Bruut, maar mooi” – “Brozer is opvallend knap gemonteerd: springerig, passend bij de wisselende gemoedstoestanden van de vrouwen, met gevoel voor ritme, humor en poëzie.”
**** Het Parool: “Brozer is een film die je niet zomaar loslaat”
**** VPRO Gids / Cinema.nl: “Een bijna opdringerige-openhartige, maar altijd oprechte film”
**** ED.nl / BN De Stem: “Brozer is mooi en moedig en zal menigeen tot tranen roeren. Tegelijkertijd blijkt dat er ook veel te lachen valt, wat onverwacht bevrijdend is.”
**** Filmpjekijken.com: “Een aangrijpende film, over hoe sterk vriendschap en liefde voor een ander kunnen zijn.”
**** Filmtotaal.nl: “Een intrigerende film die hier en daar ontroert, soms heel hard aankomt en af en toe misschien wel té intiem is.”
*** TV Krant: “Brozer is een indrukwekkend eerbetoon.”
Preview: “Schitterend monument”

Speciale Dubbel Disc Editie
Regie: Mijke de Jong
Releasedatum dvd: 19 februari 2015


DARKER THAN MIDNIGHT

Davide is 14 jaar als hij van huis wegloopt. De straten van Catania bieden een toevluchtsoord voor hem. In het donker bevindt zich een wereld van outsiders en verschoppelingen en daar, aan de randen van de maatschappij, vindt Davide een wereld waarin hij zichzelf kan zijn. Hij ontdekt de liefde en de lust, maar kan het verleden niet achter zich laten. Zijn agressieve vader kan niet accepteren wie hij is en pijnlijke herinneringen komen boven als Davide probeert op straat te overleven.

Regie: Sebastiano Riso
Releasedatum dvd: 19 februari 2015


LA GRANDE BELEZZA (AWARD WINNING CINEMA EDITIE)

Jep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe man en een onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs en de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in de stad Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn gepassioneerde jeugdliefde en besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven. La Grande Bellezza is een cinematografische ode aan Fellini’s La Dolce Vita en de stad ROME. Paolo Sorrentino’s nieuwste film is betoverend, openhartig en ironisch tegelijkertijd.

Awards:
European Film Award Best Director Paolo Sorrentino
European Film Award Best Editor Cristiano Travaglioli
Academy Award Best Foreign Language Film
European Film Award Best Film
European Film Award Best Actor Tonio Servillo

Quotes La Grande Bellezza:
- '***** het mooiste Rome dat je ooit op film hebt gezien. Sorrentino weet als geen ander hoe je houseparty’s van de beau monde in hypnotiserende plaatjes moet vangen.' - de Volkskrant
- '***** La Grande Bellezza is een moderne klassieker die dezelfde status verdient als La Dolce Vita.' - Algemeen Dagblad
- 'Onvergetelijk treedt de uitgestreken Toni Servillo in de voetsporen van Marcello Mastroianni, zoals regisseur Paolo Sorrentino indrukwekkend aansluit op Federico Fellini’s La Dolce Vita.' - De Telegraaf
- 'Een ronduit hypnotiserende trip die bestaat uit een verzameling impressies, beelden en situaties.' - Metro
- 'Ditmaal overtreft Sorrentino zichzelf met een prachtige ode aan Rome in een film vol boeiende personages, eigenaardige verhalen en schitterende beelden.' - TV Krant
- 'Veel meer dan een verhaal is La Grande Bellezza een dans, een eindspel in pirouettes over de daken van Rome dat in al die wervelende cirkels de stad, de geschiedenis en het leven van z’n hoofdpersonage laat samenvloeien' - De Filmkrant

Regie: Paolo Sorrentino
Releasedatum dvd: 19 februari 2015


 
ANNI FELICI (AWARD WINNING CINEMA EDITIE)

In deze ontroerende en geestige film van de Italiaanse regisseur Daniele Luchetti (Mio Fratello È Figlio Unico), raakt de pretentieuze wereld van kunstenaar Guido op zijn kop door een rampzalige tentoonstelling en door de buitenechtelijke verlangens van zijn vrouw. Italië 1974. Guido, getrouwd met de prachtige Serena met wie hij twee zoontjes heeft, wil koste wat het kost doorbreken als beeldend kunstenaar. Als Guido via galeriehoudster Helke de kans krijgt om aan een groepstentoonstelling deel te nemen, is hij kapot als hij vernietigende recensies krijgt. Hij raakt nog meer van streek als zijn vrouw aankondigt dat ze de kinderen meeneemt naar een feministisch vakantieoord in Frankrijk op uitnodiging van dezelfde galeriehoudster. Voor regisseur Daniele Luchetti (bekend van de arthouse hit Mio Fratello È Figlio Unico) is de film deels autobiografisch.

Quotes Anni Felici:
- '**** Ode aan zijn ouders en hun maffe idealen. De film bekoort door zijn emotionele rijpheid.' - NRC Handelsblad
- '*** Prachtig vormgegeven, geweldig gespeeld' - De Volkskrant
- '**** Een fantastische jeugdherinnering, een zoektocht naar identiteit, een humoristische, subjectieve visie op de eigen ouders en bovenal een goede film met twee acteurs die elke scène hun klasse tonen.' - 8weekly.nl

Regie: Daniele Luchetti
Releasedatum dvd: 19 februari 2015


 
HET CHIMPANSEE COMPLEX

De hoofdpersonen van Het Chimpansee Complex zijn getraumatiseerde chimpansees, die na jarenlange eenzame opsluiting bij mensen thuis, in laboratoria of in circussen, in het opvangcentrum van Stichting AAP leren om met soortgenoten te leven. De verzorgers die dit kwetsbare proces begeleiden, werken aan een paradoxale utopie: als mensen proberen ze de chimpansees te leren weer als primaten te leven. Emotionele confrontaties en ethische kwesties benadrukken de ambigue relatie tussen mens en dier. Is het mogelijk om buiten ons menselijk perspectief te denken? Het Chimpansee Complex is de nieuwste film van documentairemaker Marc Schmidt. Hij verwierf eerder bekendheid met De Regels Van Matthijs, over zijn autistische jeugdvriend Matthijs, welke onder meer werd bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire, de Publieksprijs bij het NFF en de Grand Prix bij Visions du Réel.

Quotes Het Chimpansee Complex

4 * "Emotioneel en bespiegelend van aard en dwingt tot nadenken" - Cinemagazine
"zeer indrukwekkende documentaire" - Giel Beelen (3FM)

Regie: Marc Schmidt
Releasedatum dvd: 12 maart 2015


 
MASTER OF THE UNIVERSE

Op een leegstaande verdieping van een bank in Frankfurt vertelt de Duitse voormalig investment banker Rainer Voss openhartig over de hypnotiserende dagelijkse praktijk van financiële dienstverlening, waarmee hij soms miljoenen dollars per dag verdiende. Net als veel andere jonge handelaren maakte Voss tijdens de kapitalistische gloriedagen in de jaren tachtig een bliksemcarrière waarin weinig vragen gesteld werden en de kansen tot in de hemel reikten. Tegen het decor van glanzende kantoorflats slentert de inmiddels ontslagen vijftiger wat beschroomd over de verlaten handelsvloer en blikt hij terug op de voorbije, megalomane tijden – alsof Wall Street’s Gordon Gekko terugkeert op de plaats delict. Met zijn zes tot acht beeldschermen waande ook Voss zich destijds een master of the universe, die met één druk op de knop invloed uitoefende aan de andere kant van de wereld. Maar de wereld werd steeds minder overzichtelijk, gevolgen werden onvoorspelbaar, tot ten slotte de luchtbel uiteenspatte. Naast persoonlijke ontboezemingen laat Voss ook zijn licht schijnen op de huidige economische situatie in Europa en verklaart hij waarom banken niet gauw van koers zullen veranderen of ooit transparant te werk kunnen gaan. Een uniek, maar ontmoedigend inkijkje in deze wereldvreemde branche.

Quotes Master of the Universe
**** - NRC
"Steekt sterk af bij Inside Job en Wolf Of Wall Street" - Volkskrant
"Helder, actueel en schokkend verhaal" - Parool
"Smeuïge onthullingen" - Trouw
"Fascinerend" - Telegraaf

Regie: Marc Bauder
Releasedatum dvd: 12 maart 2015


 
ERBARME DICH: MATTHÄUS PASSION STORIES

In een labyrintische vertelling in een verlaten kerk met een groep daklozen als publiek, doet een aantal personages, waaronder opera regisseur Peter Sellars, schrijfster Anna Enquist en de danser Emio Greco, omringd door het Bach Koor en Orkest van dirigent Pieter Jan Leusink, verslag van hun bijzondere verhouding met Bachs muziek. Erbarme Dich is een film van Ramón Gieling geproduceerd door KeyDocs. Eerder maakte zij samen de film Over Canto (2011). Gieling heeft ook titels als Johan Cruijff - En Un Momento Dado, Duende en De Onderkoning op zijn naam staan.

Geselecteerd voor het IFFR Live! van het International Film Festival Rotterdam 2015.

Regie: Ramón Gieling
Releasedatum dvd: 12 maart 2015


 
Overige releases maart

12 maart 2015:
• Erbarme Dich & Over Canto 2dvd
• Erbarme Dich + CD Matthäus Passion The Bach Choir & Orchestra

26 maart 2015:
• 5X Xavier Dolan
• Mommy (Xavier Dolan)
• Praia Do Futuro (Karim Ainouz)
• Drown (Dean Francis)
• Tom À La Ferme [Tom At The Farm] (Xavier Dolan)
• Reaching For The Moon (Bruno Baretto)UIT HET ARCHIEF