:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> VOORUITBLIK: GHOSTS OF MARS
VOORUITBLIK: GHOSTS OF MARS
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2002-05-10 - Geplaatst door: Serge
De film:
John Carpenter staat al decennia lang bekend om zijn sfeervolle thrillers, al dan niet lichtjes overgoten met een horrorsausje, die menig filmfan duimen vingers doen aflikken. Carpenter’s doorbraak als regisseur kwam er in de jaren zeventig en wist met films als Assault On Precint 13 en het alombekende Halloween zijn stempel te drukken op dit genre films. Het succes bleef niet uit en enkele jaren later voegde hij memorabele films als The Fog, Escape From New York, het spannende The Thing, Starman, Big Trouble In Little China en Stephen King’s verfilming Christine op zijn palmares toe. Nadien werd het wat stiller rond Carpenter, hij leverde een aantal minder geslaagde films af waardoor hij commercieel gezien minder goed in de markt lag. Met een comeback in het achterhoofd regisseerde hij vorig jaar Ghosts Of Mars, een onderhoudende prent doorspekt met ingrediënten als science-fiction, actie en martial arts. Het vrij eenvoudige en rechtlijnige verhaal wordt door Carpenter goed in beeld gebracht en zorgt ervoor dat je je niet verveelt.

Mars, jaar 2176. Agente Melanie Ballard (Natasha Henstridge) en haar team krijgen de opdracht om een gevaarlijke misdadiger Desolation Williams (Ice Cube) naar Shining Canyon te brengen, een afgelegen mijnstadje. Wanneer ze arriveren, blijkt de stad verlaten, niemand heeft op het eerste zicht een spoor achtergelaten. Maar al gauw vinden ze enkele lijken, iedereen reageert verbijsterd. Whitlock, een overlevende van het kamp, doet het verhaal uit de doeken. Blijkbaar hebben een aantal mijnwerkers de toegang gevonden van een reeds lang afgesloten mysterieuze tunnel. Achter een verborgen deur hielden zich de “geesten van Mars” schuil. De bewoners van het mijnstadje werden door deze geesten bezeten wat hen tot moordmachines herleidden. Ballard en haar team moeten nu opboksen tegen deze wraakzuchtige geesten die het niet pikken dat “hun planeet” door mensen wordt ingenomen.

De extra’s:
Een hedendaagse release zonder extra’s is haast ondenkbaar. Ook hier krijgen we een aantal interessante features voorgeschoteld. Regisseur John Carpenter en actrice Natasha Henstridge spreken een volledige audiocommentaar in die nergens saai of langdradig klinkt. Heel enthousiast hebben ze beiden leuke en informatieve weetjes over de film te vertellen en vullen hierbij elkaar perfect aan. Vervolgens bevat deze release een drietal documentaires die elk een aspect van de productie toelichten. “Video Diary - Red Desert Nights” (17 min.) toont een montage van beelden achter de schermen over de nachtelijke gevechtscènes. “SFX Deconstructions” (6 min.) doet de speciale effecten uit de doeken aan de hand van storyboards, blue screen opnames en finale scènes. John Carpenter heeft ook talent als componist, dit leren we in “Scoring Ghosts of Mars” (6 min.) waar we een aantal beelden te zien krijgen tijdens de opnamesessies van de soundtrack. Een bioscooptrailer, promotietrailers en filmografieën over John Carpenter, Ice Cube, Natasha Henstridge, Jason Statham en Pam Grier ontbreken niet.

Technische specificaties regio 2:
Speelduur: 94 minuten
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Dolby Digital 5.1
Talen: Engels
Ondertitels: o.a. Nederlands
Type: DVD9

Extra’s:
• Audiocommentaar met regisseur John Carpenter en actrice Natasha Henstridge
• Documentaire “Video Diary - Red Desert Nights”
• Documentaire “SFX Deconstructions”
• Documentaire “Scoring Ghosts of Mars”
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers
• Filmografieën

Releasedatum: 23 juli 2002