:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: BRON|BROEN 3
PERSBERICHT: BRON|BROEN 3
Bron: Lumière - Datum: 2015-10-31 - Geplaatst door: Werner
BRON | BROEN SEIZOEN 3

Kijkcijferkanon in Scandinavië, goed voor 3,33 miljoen kijkers bij de seizoensstart!
Een succesverhaal, seizoen na seizoen met een verbluffende start van seizoen 3

Sofia Helin kruipt opnieuw in de huid van de eigenzinnige, doortastende rechercheur Saga Norén in het langverwachte derde seizoen van één van de spannendste Europese series van het moment. In Zweden en Denemarken is Bron|Broen seizoen 3 met verbazingwekkende kijkcijfers gestart. Ruim 16% van de totale Deense bevolking bekeek de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. In Zweden zaten 1,5 miljoen kijkers aan hun scherm gekluisterd voor de start van het derde seizoen, goed voor een marktaandeel van 39%. Hiermee is Bron|Broen seizoen 3 meteen ook de beste opener ooit op de Zweedse televisie. In vergelijking met de start van seizoen 1 of seizoen 2 groeide het Nordic publiek met respectievelijk 35% en 10%, van 2,49 miljoen in 2011, naar 3,03 miljoen in 2013 en 3,33 miljoen dit jaar! Dit is nooit eerder gezien.

En ook na vijf afleveringen zien we in de statistieken dat Bron|Broen seizoen 3 zijn kijkers in de ban weet te houden. Aflevering 5 was in Zweden nog altijd goed voor een marktaandeel van 40%! Als we het op de totale Zweedse en Deense bevolking bekijken, keken er in Zweden gemiddeld 15 à 16% en in Denemarken 16 à 17% van de totale populatie naar de eerste vijf afleveringen van The Bridge - seizoen 3!

Eén van de bestverkopende series in de Benelux
Ook in de Benelux heeft Bron|Broen, met een weergaloze Sofia Helin in de rol van de eigenzinnige Saga Norén, een grote schare fans opgebouwd. Maar liefst 250.000 keer gingen seizoen 1 en 2 over de toonbank in Vlaanderen en Nederland. Het eerste seizoen staat met 130.000 verkochte boxen in de top 5 van bestverkopende series van de afgelopen vijf jaren. De cijfers spreken voor zich, Saga Norén en Bron|Broen zijn en blijven enorm populair én hebben een zeer breed en trouw publiek weten op te bouwen, seizoen na seizoen!

Het Zweedse Malmö wordt opgeschrikt door een moord met een Deens slachtoffer. Saga Norén zal opnieuw de handen ineen moeten slaan met de politie van Kopenhagen. Algauw wordt duidelijk dat de moord tot in de details is uitgedacht en dat de moordenaar wilde dat ze het lichaam zouden vinden. Het begin van een reeks moorden die steeds persoonlijker lijken te worden voor Saga. Zeker wanneer ze geconfronteerd wordt met haar verleden als haar moeder plotseling voor de deur staat. De zaak komt zo dichtbij dat de vraag rijst of Saga het onderzoek nog wel kan blijven leiden.

Scenarist: Hans Rosenfeldt (The Bridge, Den Fördömde)
Met Sofia Helin (The Bridge, Beck), Dag Malmberg (The Bridge, Snabba Cash), Sarah Boberg (The Bridge, 1864), e.a.
Productiehuis Lunanime, onderdeel van de Lumière Groep, is opnieuw co-producent van dit derde seizoen.

DVD en Blu ray release in België op 15 december 2015
10 afleveringen van 60 minuten