:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Jekino >> NIEUWSBERICHT: MY SKINNY SISTER
NIEUWSBERICHT: MY SKINNY SISTER
Bron: Jekino - Datum: 2016-02-24 - Geplaatst door: Werner
MY SKINNY SISTER

My Skinny Sister vertelt het verhaal van Stella die ontdekt dat haar oudere zus Katja, waar ze zo naar opkijkt, een eetstoornis heeft. Plots is ze niet meer jaloers, maar bang om haar zus te verliezen. De film is grotendeels gefilmd op ooghoogte van Stella, die vertolkt wordt door Rebecka Josephson, kleindochter van de befaamde Zweedse acteur Erland Josephson. De film is losjes gebaseerd op de jeugdjaren van debuterend regisseur Sanna Lenken, die zelf worstelde met een eetstoornis.

My Skinny Sister werd verkozen tot Beste film door de professionele jury van Het Jeugdfilmfestival 2016 en Beste Jeugdfilm door de kinderjury op de Berlinale 2015.

Synopsis
Stella, ietwat klunzig en mollig, is dol op haar grote zus, die door iedereen wordt bewonderd. Want Katja is gewoon perfect: knap, sportief en o zo elegant. Katja droomt van een schaatscarrière en traint elke dag. Maar steeds vaker is ze lusteloos en slecht gehumeurd. Tot Stella ontdekt dat haar zus lijdt aan een ernstige eetstoornis: ze is vermagerd en fel verzwakt. Stella mag niets verklappen aan haar ouders en een grote verantwoordelijkheid drukt op haar schouders. Intussen gaat Katja’s toestand van kwaad naar erger...

Een heel actueel en relevant thema. Met heldere blik ontleedt My Skinny Sister de situatie, niet enkel van het slachtoffer, maar vooral van de mensen die haar omringen. Een ijzersterke film.

Meer info op: www.jekino.be/myskinnysister
Regie: Sanna Lenken
Land: Zweden
Nederlands ondertiteld
Speelduur: 95 min.
Cast: Rebecka Josephson (Stella), Amy Deasismont (Katja), Annika Hallin (Karin), Henrik Norlén (Lasse), Maxim Mehmet (Jacob), Ellen Lindbom (Iga), ...