:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: MODUS
PERSBERICHT: MODUS
Bron: Lumière - Datum: 2016-03-14 - Geplaatst door: Werner
MODUS
Nieuw op DVD op het Lumière Crime Series Label

Het met een Emmy bekroonde schrijversduo Mai Brostrøm & Peter Thorsboe baseerde de 8-delige Zweedse hitserie op het boek Wees Niet Bang van de bekende Noorse novelist Anne Holt.

Tijdens een besneeuwde kerstperiode vinden er een aantal verontrustende sterfgevallen plaats in Stockholm. Niet alleen psycholoog en profiler Inger Johanne Vik zelf, maar ook haar autistische dochter raakt betrokken in het onderzoek. Modus is een spannende Zweedse crimeserie die vragen oproept over religie, mensenrechten en de liefde, maar ook politieke kwesties niet schuwt.

Anne Holt
Anne Holt is met ruim 7 miljoen verkochte boeken over de hele wereld, één van de meest succesvolle Scandinavische crime-schrijvers. Na het volgen van een juridische opleiding aan de Universiteit van Bergen heeft ze een veelzijdige carrière gehad voor zij zich op het schrijven toelegde. Zo is zij werkzaam geweest als tv-journalist, adjunct-commissaris van Oslo, advocaat en diende ze zelfs een tijd als Minister van Justitie. In 1993 debuteerde ze met de thriller Blinde Godin. Hierop volgde de spannende thriller Hittegolf, waarvoor ze in 1994 de Riverton prijs voor ‘Best Norwegian Crime Novel of the Year’ won. Maar waar zij vooral bekendheid mee vergaarde zijn de succesvolle crime-boekenreeksen Hanne Wilhelmsen en Inger Johanne Vik die zij op haar naam heeft staan.

Technische specificaties DVD
Een scenario van Mai Brostrøm & Peter Thorsboe (The Team, Unit One, The Eagle, Protectors)
Met Melinda Kinnaman (The Bridge 3), Krister Henriksson (Wallander)
Herkomst: Zweden, 2015
Speelduur: 8 x 45 min
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12 jaar en ouder
Vanaf 2 maart overal verkrijgbaar
 

Overige releases

23 februari 2016:

DAGEN ZONDER LIEF
De tweede langspeelfilm van Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Belgica). (dvd)

SHAUN THE SHEEP: LENTEKRIEBELS en ZOMERVAKANTIE
Nieuwe afleveringen van 's werelds bekendste schaap en Aardmans populairste creatie Shaun. (dvd)

2 maart 2016:

JOURNEY TO THE SHORE
Winnaar van de Prijs voor Beste Regie in de sectie 'Un Certain Regard' op Cannes 2015 (dvd).

16 maart 2016:

PHANTOM BOY
Van de makers van het met een Oscar genomineerde Van De Kat Geen Kwaad nu een nieuwe spannende, stijlvolle en ontroerende animatiefilm voor jong en oud. (dvd)

OUR LITTLE SISTER
Naar de bestselling manga strip Umimachi Diary van Yoshida Akimi van regisseur Kore-Eda Hirokazu (Like Father Like Son, After Life, Still Walking, Nobody Knows).

30 maart 2016:

HEIMAT 1 restored version
(Her)beleef in in het eerste deel van deze meesterlijke en intieme familiekroniek – het magnus opus van Edgar Reitz – de geschiedenis van Duitsland tussen 1919 en 1982. (dvd en Blu-ray)

27 april 2016:

NORSKOV 
Een spannend politiedrama over een groeiend drugsprobleem in een industrieel havenstadje in het noorden van Denemarken. (dvd en Blu-ray)