:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Source 1 Media >> PERSBERICHT: RAIL AWAY
PERSBERICHT: RAIL AWAY
Bron: Source 1 Media - Datum: 2016-05-16 - Geplaatst door: Werner
SOURCE1MEDIA EN EO GAAN SAMENWERKINGSVERBAND AAN VOOR RAIL AWAY-LICENTIE

Source 1 Media heeft samen met de EO een overeenkomst bereikt voor de exploitatie van de succesvolle treinenserie Rail Away. In totaal zijn er 52 delen van Rail Away uitgebracht op dvd en negen verzamelboxen gebundeld op thema. Source 1 Media heeft de rechten verkregen voor het distribueren van deze titels en voor het uitbrengen van de nieuwe delen 53,54 en 55 op dvd. Deze box zal vanaf 9 juni 2016 verkrijgbaar zijn. In het najaar van 2016 staat een complete box met alle 55 delen op de planning. De negen verzamelboxen gebundeld op thema en de box met delen 50, 51 en 52 van Rail Away, die eerder bij A-film waren onderbracht, zullen vanaf mei verkrijgbaar zijn via Source 1 Media.

Al meer dan 20 jaar is de serie Rail Away een begrip onder treinliefhebbers. De eerste uitzending vond plaats op 6 januari 1996 en sindsdien zijn er meer dan 180 afleveringen uitgezonden bij de EO. Rail Away is een ontdekkingstocht naar markante spoorlijnen overal ter wereld. In elke aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert. Er is aandacht voor spoorbouw en de treinen, de landschappen en culturen.

Source 1 Media, gevestigd te Hilversum, is een uitgever en distributeur van TV en mini series, films, documentaires en lifestyle content op DVD en Blu-ray in de Benelux. Source 1 Media benadert zowel de traditionele als de non traditionele markt met verfrissende marketingconcepten en productlanceringen.

Verkrijgbaar vanaf mei
Across Europe 1 - 3DVD
Door Europa - 4DVD
Stoomtreinen - 4DVD
Box 50/51/52 - 3DVD
Across Europe 2 - 3DVD
Internationaal - 4DVD
Azië & Oceanië - 5DVD
Across Europe 3 - 3DVD
Spoorlijnen - 4DVD
Amerika & Afrika - 5DVD

Verkrijgbaar vanaf 9 juni
Box 53/54/55 - 3DVD

Inclusief de jubileumuitzending waar de makers van Rail Away terug gaan naar de route waar het meer dan 20 jaar geleden allemaal begon.