:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Septemberfilm >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2016
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2016
Bron: Septemberfilm - Datum: 2016-11-08 - Geplaatst door: Werner
THE IDOL

Synopsis
Mohammed Assaf is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Terwijl hij als kind voor het entertainment tijdens huwelijksfeesten zorgde, heeft de inmiddels 25-jarige Assaf andere muzikale ambities. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht "Arab Idol", waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder uitnodiging voor zelfs maar een auditie, neemt hij het risico en met succes. In 2013 bezorgt hij zijn thuisland een zeldzame overwinningsroes met het officieuze Palestijnse volkslied 'Ali al-Keffiyeh' en is het jonge talent verantwoordelijk voor een uniek, bevrijdend moment van nationale trots in Palestina.

Palestijnse Oscarinzending
Toronto International Film Festival - Wereldpremière
International Film Festival Rotterdam - Officiële selectie

Regie: Hany Abu-Assad (Omar, Paradise Now)
Cast: Tawfeek Barhom, Mohammed Assaf
Land van herkomst: Palestina
Taal: Arabisch
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Speelfilm
Speelduur: 97 minuten
Releasedatum dvd: 6 oktober 2016
 

EEN MAN DIE OVE HEET

Synopsis
Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving in de wijk waarin hij woont. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt, terwijl hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Er is een reden dat hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op afstand houdt, maar die houdt hij voor zichzelf. Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.

Zweedse Oscarinzending

Regie: Hannes Holm
Cast: Rolf Lassgard, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll
Land van herkomst: Zweden
Taal: Zweeds
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Speelfilm
Speelduur: 116 minuten
Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 oktober 2016


THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK - THE TOURING YEARS


Synopsis
Na hun legendarische Amerikaanse debuut in “The Ed Sullivan Show” in 1964, lieten zij de gehele U.S. in verbijstering achter en de naweeën van dit optreden werden in de gehele wereld gevoeld. Met hun albums en tv-optredens, veranderden zij voor eeuwig de muziek- en popcultuur. Hun uitzonderlijke vakmanschap en charisma maakte hen tevens tot één van de grootste live acts aller tijden. In The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years, gaat de Oscarwinnende regisseur Ron Howard op ontdekkingsreis naar de liveoptredens van de groep. Van hun vroege optredens in clubs in Liverpool en Hamburg tot hun weergaloos grote optredens in uitverkochte stadions over de gehele wereld; van New York tot aan Melbourne en Tokyo. Deze allereerste door The Beatles geautoriseerde documentaire sinds zij in 1970 uit elkaar gingen, laat veel zeldzaam en nog nooit eerder vertoonde beelden zien van hun shows en interviews. Daarnaast ook nieuwe interviews met onder andere Paul McCartney, Ringo Starr en vele andere prominente betrokkenen. De film laat niet alleen de weg naar hun enorme roem zien maar ook de wissel die dit trekt op de bandleden waardoor zij uiteindelijk beslissen om met touren te stoppen (in augustus 1966) en zich volledig te storten op hun ongeëvenaarde en geniale muzikale energie welke resulteerde in een serie van baanbrekende studio opnamen waar zij heden ten dage het meest bekend om zijn.

• de eerste officiële feature length Beatles film sinds ze in 1970 uit elkaar gingen.
• met nooit eerder vertoond materiaal.
• gerestaureerd beeldmateriaal en geremastered geluid van diverse concerten.
• 2-disc special edition: inclusief een uur aan extra features en een 64 pagina’s tellend booklet.

Regie: Ron Howard
Cast: Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr en George Harrison
Land van herkomst: Amerika
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Documentaire
Speelduur: 106 minuten (excl. 100 min extra features)
Releasedatum special dvd & Blu-ray: 18 november 2016 

HEAVEN ON EARTH

De opvolger van de arthouse-hit As It Is In Heaven

Synopsis
In het vervolg op de Zweedse arthouse hit As It Is In Heaven zien we de bewoners van het dorp Ljusåker weer terug na de dood van hun dirigent Daniel Daneus. Het koor is nog altijd een hechte groep. Daarom wordt geaccepteerd dat pastoor Stig zichzelf volgooit met drank, terwijl hij voor een lege kerk staat te preken. Maar als het hoofd van zijn bisdom hem uit zijn functie dreigt te zetten, roept Stig de hulp in van zangeres Lena. Lena treurt nog altijd om het verlies van haar geliefde Daniel, maar gaat moedig verder, al is het maar vanwege hun pasgeboren zoon Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van een nieuw zangkoor de kerk weer vol te krijgen. In de hoop dat hemelse muziek verbindt en in het dorp voor een wonder zal zorgen.

Regie: Kay Pollak
Cast: Frida Hallgren, Jakob Oftebro, Maria Sid, Andre Sjoberg, Lennart Jahkal
Land van herkomst: Zweden
Taal: Zweeds
Ondertitels: Nederlands
Genre: Speelfilm
Speelduur: 135 minuten
Releasedatum dvd: 17 november 2016

MANGLEHORN

Synopsis
Sleutelmaker A.J. Manglehorn leidt een bescheiden leven in een rustig dorp. Hij verzorgt zijn zieke kat, maakt elke vrijdag een praatje met de lokale bankbediende en gaat dagelijks naar hetzelfde restaurant. Terwijl hij routinematig zijn dag doorkomt, is hij ondertussen nog altijd bezig met het verlies van zijn grote liefde Clara. Tijdens zijn leven als crimineel stond zij vaak op de tweede plaats, een beslissing waar hij nog dagelijks spijt van heeft. Als hij op een dag Dawn ontmoet lijkt er eindelijk een nieuw hoofdstuk in zijn leven te zijn aangebroken, maar Manglehorn zal eerst een beslissing moeten nemen. Blijft hij vastzitten in het verleden of omarmt hij wat de toekomst hem kan brengen?

Venetië Film Festival - Officiële selectie
TIFF - Officiële selectie

Regie: David Gordon Green
Cast: Al Pacino, Holly Hunter, Harmony Korine, Chris Messina
Land van herkomst: Amerika
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Genre: Drama
Speelduur: 97 minuten
Releasedatum dvd: 17 november 2016

CHRONIC


Synopsis
Verpleger David werkt zeer toegewijd met terminale patiënten. Hij bouwt een intieme band op met elke patiënt en gaat daarin verder dan zijn collega’s doen. In zijn privéleven is hij echter onhandig, terughoudend en blijkt hij uiteindelijk net zo afhankelijk van zijn patiënten als zij van hem. Het is duidelijk dat David een zwaar verleden met zich meesleept dat inmiddels ondraaglijk is geworden. Hij zal daarom eerst de oorzaak van zijn schuldgevoelens onder ogen moeten komen om zo met een schoon geweten zijn leven voort te kunnen zetten.

Cannes Film Festival - Winnaar beste scenario

Regie: Michel Franco
Cast: Tim Roth, Robin Bartlett, Michael Christofer, Sarah Sutherland, Nailea Norvind, Rachel Pickup,
Land van herkomst: Amerika
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Genre: Drama
Speelduur: 94 minuten
Releasedatum dvd: 17 november 2016

EL OLIVO

Synopsis
Alma´s familie produceert al generaties lang olijfolie in het Spaanse Castellón, maar zijn door teruglopende inkomsten genoodzaakt een andere inkomstenbron te zoeken. Haar opa heeft de veranderingen binnen hun familiebedrijf niet kunnen accepteren, spreekt al jaren niet meer en is nu zelfs gestopt met eten. Zijn zonen hebben weinig geduld voor de grillen van hun vader, maar Alma begrijpt hem. Zij weet als enige dat haar opa nog steeds rouwt om het verlies van de 1000 jaar oude olijfboom die de familie heeft verkocht om schulden af te kunnen lossen. Ze besluit de locatie van de boom te achterhalen en terug te brengen naar hun landgoed, zodat haar opa zijn laatste dagen gelukkig zal kunnen doorbrengen. Het blijkt echter het begin van een serieuze missie, aangezien de boom in het atrium van een energiebedrijf in Düsseldorf staat...

Brussels Film Festival - Publieksprijs

Regie: Icíar Bollaín
Cast: Javier Gutiérrez, Anna Castillo, Pep Ambros
Land van herkomst: Spanje, Duitsland
Taal: Spaans
Ondertitels: Nederlands
Genre: Drama
Speelduur: 99 minuten
Releasedatum dvd: 17 november 2016

SOMETHING IS ROTTEN IN THE STATE OF DENMARK
- Kollektivet
- Krigen
- The Salvation
- Jagten
- A Royal Affair

Synopsis
De titel van deze dvd-box druipt uiteraard van de ironie want deze vijf films zijn ontegenzeggelijk parels uit de Deense filmindustrie. Maar net zo goed als dat iedereen denkt dat Hamlet de beroemde zin van Shakespeare uitsprak (het was de schildknaap Marcellus), zo verwacht je ook niet dat deze films uit het land komen dat destijds door Shakespeare werd neer gezet als een land van ‘morele en politieke verdorvenheid’. Of het moet zijn dat de commune die in Kollektivet wordt gesticht, als moreel verwerpelijk wordt gezien. Of wellicht de vooringenomenheid waarin de hoofdpersoon uit Jagten  wordt beschuldigd van pedofilie. In Krigen gaan de Denen juist weer op zoek naar moraal door een vergrootglas over hun eigen oorlogshandelen in Afghanistan te leggen. Maar in A Royal Affair is het een krankzinnige schizofrene Deense koning die de titel van deze dvd-box juist weer wél eer aan doet. De Deense huursoldaten in The Salvation hebben het blijkbaar zo gehad met hun eigen land, dat zij hun geluk buiten Denemarken gaan beproeven. Maar is er écht ‘something rotten in the state of Denmark’? Getuige deze vijf films is de staat van de Deense filmwereld in ieder geval zo zuiver en gezond als de meermin in de haven van Kopenhagen...

Releasedatum dvd-box: 17 november 2016UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron