:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER-DECEMBER 2016
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER-DECEMBER 2016
Bron: Cinemien - Datum: 2016-11-13 - Geplaatst door: Werner
Dit is de eerste nieuwsbrief die verschijnt vanuit Cinemien. Daarmee zeggen we de naam Homescreen voorgoed gedag. Maar alleen de naam; Cinemien zal zich blijven profileren als kwaliteitsmerk van cinema en zich blijven focussen op waar zij goed in is: het volgen van belangrijke filmmakers, het blijven exploiteren van een prachtige en al 40 jaar bestaande catalogus, en pionieren in het vinden van nieuw talent. Daarbij staat onze nieuwe slogan voorp: Cinema that changes the picture.

Door vanaf heden te opereren op alle platforms vanuit één naam verschaffen we meer helderheid en kunnen we gemakkelijker onze doelgroep informeren en bereiken. Vanaf heden zal ons nieuwe Cinemien logo op al onze producten verschijnen. En vergeet vooral niet een kijkje te nemen op onze nieuwe website: www.cinemien.nl of www.cinemien.be.

Naast dit nieuws willen we graag de laatste releases van het jaar in deze nieuwsbrief voorstellen.

Het prachtige Tanna zal eindelijk uitkomen op DVD. Dit Romeo & Juliet-verhaal wordt verteld vanuit de eilanden van Vanuatu, op het eiland Tanna. Angry Indian Goddesses van bekroond regisseur Pan Nalin (Samsara), is een eerlijke vrouwelijke buddy film; een fris, realistisch portret van vrouwen in het moderne India. Het Cubaanse Viva vertelt het verhaal van Jesus, een bescheiden jongen die ervan droomt te schitteren in de spotlights.

TANNA

Op de eilanden van Vanuatu in de Stille Oceaan leven nog stammen volgens de traditie van de Kastom: een systeem van eeuwenoude regels, geloof, rituele dans en zang. Op het eiland Tanna worden het jonge meisje Wawa en de kleinzoon van het stamhoofd, Dain, verliefd op elkaar. Wanneer een conflict met een naburige stam escaleert, wordt Wawa volgens de regels van de Kastom beloofd als bruid om vrede te sluiten tussen de stammen. Maar Wawa weigert zich te laten uithuwelijken. Het wanhopig verliefde stel loopt weg en brengt samen de nacht door. Mannen uit het dorp, die een nieuw conflict tussen de stammen moeten voorkomen, worden uitgestuurd om haar te zoeken. Maar de geliefden zijn niet van plan elkaar te laten en gaan en terug te keren naar hun dorp.
Het prachtige landschap van het vulkaaneiland Tanna is de achtergrond van dit ontroerende Romeo en Julia-verhaal van de Australische regisseurs Bentley Dean en Martin Butler. Deze sprookjesachtige film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en uitgevoerd door een van de laatste traditionele stammen van Vanuatu.

**** de Volkskrant: “De onervaren hoofdrolspelers brengen hun verboden romance prachtig tot leven.”
“Voortreffelijk camerawerk”
“Bloedige gevechten en tedere omhelzingen, in silhouet gefilmd tegen de achtergrond van woest opspattende lavaspetters: beelden die je niet snel vergeet”
**** Trouw: “meeslepende filmische vertaling”
“fabelachtig junglelandschap”
**** Algemeen Dagblad:
“Een puur en betoverend sprookje met een topless prinses en een prins met een bladerkroon.”
**** Het Parool:
“...zorgvuldige opbouw van Tanna, waarin we langzaam worden ondergedompeld in de leefwereld van deze stam en de wegen van de Kastom, de eeuwenoude tradities die deze gemeenschap nog altijd naleeft."
**** De Telegraaf: “Fraaie stilering”
“ Prachtige slow-motionbeelden van de onrustige Yasur-vulkaan”
**** Cinemagazine.nl: “De prachtige, hoog verzadigde beelden van het eiland zijn een lust voor het oog.”

Genre: Drama
Regie: Bentley Dean & Martin Butler
Releasedatum dvd: 20 december 2016

ANGRY INDIAN GODDESSES

Bekroonde regisseur Pan Nalin (Samsara, 2001) maakte met Angry Indian Goddesses India’s eerste vrouwelijke buddy film: een fris, realistisch portret van vrouwen in het moderne India. Mode-fotografe Frieda brengt haar beste vriendinnen vanuit heel India samen in haar ouderlijke huis in het schilderachtige Goa waar ze aankondigt te gaan trouwen. Een spontaan vrijgezellenfeest ontstaat en de week die volgt ontaardt in een achtbaan van onderlinge ontboezemingen, vriendschap, conflicten en verzoeningen. Te midden van het feestgedruis borrelen echter ook geheimen, spanningen en verdriet op. Ondanks het feit dat hun vriendschap op de proef wordt gesteld, zijn de vriendinnen vastberaden om de dag te plukken. Totdat het lot een dramatische wending neemt. Angry Indian Goddesses is een romantische komedie met een zwart randje; een film over krachtige vrouwen die zich vrij proberen te vechten in een land waar dat voor vrouwen niet zo vanzelfsprekend is. Een ode aan het vrouw zijn en tegelijkertijd een aanklacht tegen de Indiase mannenmaatschappij. En niet zonder controverse: de film werd in India zwaar gecensureerd.

**** de Filmkrant:  “Een frisse, aanstekelijke buddyfilm met uitsluitend vrouwen in de hoofdrol: dat is nog eens nieuws uit India. Je zou langer naar dit vriendenclubje willen kijken dan de film je gunt. Maar dat is precies de crux.”
**** FilmVandaag: “Angry Indian Goddesses laat je niet ongeroerd, een absolute aanrader.”
“een stevige aanklacht”
*** 1/2 Cinemagazine: “Wat voor de film pleit is de toegankelijkheid en het sterke acteerwerk, wat Angry Indian Goddesses hopelijk een breed publiek oplevert, zodat de betekenis niet onopgemerkt blijft en er misschien iets verandert.”
*** De Volkskrant: “een opgewekte can do-film die dapper tegen de stroom in gaat. Daarbij vormen de actrices een prettig ensemble”

Regie: Pan Nalin
Releasedatum dvd: 20 december 2016

VIVA

Viva vertelt het verhaal van Jesus, een bescheiden jongen die ervan droomt te schitteren onder de spotlights terwijl hij werkt als kapper in een nachtclub in Havan waar drag queens de show stelen. Aangemoedigd door zijn mentor, Mama (Luis Alberto García), krijgt Jesus eindelijk zijn kans op het podium te stralen. Maar wanneer zijn vader Angel (Jorge Perugorria) na jarenlange afwezigheid abrupt opduikt, staat zijn wereld op zijn kop. Vader en zoon botsen hevig door hun tegengestelde verwachtingen van elkaar. Jesus ziet zich zelf geconfronteerd met de keuze tussen zijn liefde voor het podium en zijn bevooroordeelde vader. Viva neemt ons mee in de wereld van de transformistas en de sfeer van het charmante, maar vervallen Havana. De opmerkelijke vertolking van de jonge acteur en de levendige regie resulteren in een teder, ontroerend en hartverwarmend portret.

Genre: Drama, LGBTQ+
Regie: Paddy Breathnach
Releasedatum dvd: 20 december 2016

Volgende releases komen in november nog uit als laatste in het Homescreen-label:

HISTORIA DE UN CLAN

De Argentijnse familie Puccio is een ogenschijnlijk normaal gezin. De vader in het gezin, Arquímedes,
is een autoritair en gedisciplineerd man. Hij is streng voor zijn kinderen en doet zijn best om met zijn
katholieke gezin tot de upper-class te blijven behoren. Maar zijn familiebedrijf biedt niet voldoende inkomsten om de levensstijl die de familie pretendeert te hebben te kunnen bekostigen. De koelbloedige Arquímedes heeft echter een plan voor een nieuwe “business”. Hij haalt zijn zoons over hem te helpen. Samen starten zij een reeks ontvoeringen van welgestelde mensen om zo flinke sommen losgeld te kunnen eisen. Het doordringende geschreeuw van hun slachtoffers in de badkamer is voor iedereen in huis hoorbaar en maakt alle gezinsleden medeplichtig. Tegen het einde van de militaire dictatuur en het begin van de democratie in Argentinië in de jaren ‘80, vonden vele ontvoeringen plaats als gevolg van de werkloosheid door de dictatuur. De reeks ontvoeringen van de beduchte familie Puccio waren de bloederigste in de geschiedenis van Argentinië.

Met: Alejandro Awada, Cecilia Roth, Chino Darín
Genre: TV Serie, crime
Regie: Luis Ortega
Releasedatum dvd: 28 november 2016

BEST OF AWARD WINNING CINEMA - VOLUME 1

Nu voor het eerst: 10 van onze mooiste films uit de Award WInning Cinema in één box, voor een prachtige prijs.

De box bevat de volgende titels:
• 45 Years
• Festen
• Una Giorgnata Particolare
• Good Bye, Lenin!
• La Grande Bellezza
• The Lunchbox
• Mommy
• Un Prophète
• Samsara
• Starred Up

Releasedatum dvd: 10 november 2016


OUT OF LOVE

De Griekse Varya zit aan een bar als de Russische kok Nikolai haar vanuit zijn keuken ontdekt. Het is liefde op het eerste gezicht. Tussen de twee ontwikkelt zich een gepassioneerde maar ook destructieve relatie waarin momenten van echte liefde zich regelmatig afwisselen met heftige conflicten. Out Of Love is een intens liefdesdrama waarin twee vreemden elkaar vinden in een voor ons onbestemde stad. De film is het speelfilmdebuut van Paloma Aguilera Valdebenito en toont wat mensen ‘uit liefde’ elkaar aan kunnen doen. De rollen worden sterk vertolkt door acteurs Danil Vorobyev en Naomi Velissariou en de film ging in première tijdens het International Film Festival Rotterdam 2016.

de Volkskrant **** “Intrigerende debuut van regisseur-scenarist Paloma Aguilera Valdebenito.”
“Valdebenito sleurt je helemaal mee in de niet altijd even gezonde bubbel van haar geliefden”
Het Parool **** ““Out Of Love... een zeer intieme en intense schets van het menselijk tekort.”
Trouw **** “Valdebenito's talent is duidelijk…Het scenario bevat niet één overbodige zin”
“Waar blijft Valdebenito's volgende film?”
De Telegraaf **** “Naomi Velissariou en Daniil Vorobyov zetten dat neer met diep ingeleefd spel.” 
De Groene Amsterdammer: "De regie van Valdebenito is een openbaring: ze houdt de constant bewegende camera dicht bij Nik en Varya, met als afwisseling een stille, observerende blik”
De Filmkrant ****: “Dankzij deze twee hoofdrolspelers blijven de personages ondanks hun misdragingen altijd magnetisch om naar te kijken.”
Cinemagazine ****: “een bijzonder indrukwekkende film”

Met: Danil Vorobyev, Naomi Velissariou
Genre: Drama
Regie: Paloma Aguilera Valdebenito
Releasedatum dvd: 28 november 2016

DEPARTURE

De vijftienjarige Elliot spendeert een week met zijn moeder in Zuid-Frankrijk om hun zomervilla uit te ruimen met het doel deze te verkopen. Hij worstelt met ontluikende seksuele gevoelens, zij met haar scheiding. Beiden kampen met ingehouden emoties waardoor er tussen de twee altijd een stille maar beladen sfeer hangt. Wanneer de mooie en mysterieuze Clément in hun levens verschijnt, worden moeder en zoon gedwongen hun verlangens en emoties onder ogen te zien. Departure is een intiem verhaal over het einde van een zomer, het einde van een kindertijd en het einde van een ooit liefdevol gezin.

The Guardian "The film plays with our affections, alternately seducing and repelling us"
Variety "admirably accomplished"
"ravishing, atmospheric photography"
Screen Daily "Steggall and Lawther succeed in putting an individual spin on the familiar pain of adolescence"
Gay Times "A mesmerising and magnetic coming of age tale"

Met: Alex Lawther, Juliet Stevenson
Genre: Drama
Regie: Andrew Steggall
Releasedatum dvd: 28 november 2016

GIRLS LOST

Kim, Bella en Momo zijn onafscheidelijke vriendinnen die met regelmaat worden gepest op school. Wanneer zij een geheimzinnige plant vinden, verandert hun leven compleet. Door het innemen van de nectar van deze plant veranderen de meisjes tijdelijk in jongens. Het tij verandert drastisch. Als jongens tellen ze opeens overal mee en zijn ze razend populair. Maar de euforie verandert wanneer een van hen haar nieuwe identiteit iets te enthousiast omarmt en er onverwachte gevoelens ontstaan. Na het succesvolle Kiss Me heeft Alexandra-Therese Keining opnieuw een aangrijpende en geëngageerde film afgeleverd. De stijlvolle beelden met sprookjesachtige enscenering in combinatie met mooi acteerwerk maken de film een grote aanrader.

The Hollywood Reporter "An original take on adolescent desire and gender identity"
Variety "A rich and colorful palette"
Zij aan zij "Een eerlijke film die de emotie en het fantastische mooi verbeeldt"

Met: Alexander Gustavsson, Emrik Öhlander, Tuva Jagell, Vilgot Ostwald Vesterlund
Genre: Drama, lesbian, gay
Regie: Alexandra-Therese Keining
Releasedatum dvd: 28 november 2016


UIT HET ARCHIEF