:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NAJAARSRELEASES 2001
RELEASEBERICHT: NAJAARSRELEASES 2001
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-09-18 - Geplaatst door: Serge
Video/Film Express begint aan een bijzonder interessant najaar met enkele grote DVD-titels. Bij de releases van deze maand onder meer de 9-voudige Oscarwinnaar The Last Emperor, een dubbelDVD met als een van de extra features een 3½ uur durende director's cut! Maar ook aandacht voor Pipo de kwart eeuw oude klassieker The Cassandra Crossing. De komende maanden staan toppers als Merry Christmas, Mr. Lawrence, Drowning Mona, Jesus Of Nazareth, Moses, Caesar And Cleopatra, The Limey en The Naked Lunch op het programma.

The Last Emperor
Regisseur Bernardo Bertolucci leverde in 1987 met 'The Last Emperor' een fascinerende trip naar een voor westerlingen nauwelijks te bevatten wereld. In ongekend prachtige visualisaties vertelt de film het waargebeurde verhaal van een jongetje dat op driejarige leeftijd keizer van China wordt, al snel wordt afgezet maar toch als symbool door de Chinezen aanbeden blijft worden. Hij is een soort God, maar mag de Verboden Stad beslist niet verlaten. Totdat hem daar als 19-jarige door een neiuwe regering toch de wacht wordt aangezet en hij een weelderig playboybestaan gaat leiden en meer en meer onder de invloed komt van de Japanners. Die maken hem, als hij 29 is, keizer van het enkele jaren daarvoor opgerichte land Manchukukuo. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog dwingt de nederlaag van de Japanners hem afstand van de troon te doen en vervolgens brengt hij als 'oorlogsmidadiger' een aantal jaren in de gevangenis door. Na zijn vrijlating op 54-jarige leeftijd wordt hij door de Chinese autoriteiten te werk gesteld als tuinman. In 1967, op 62-jarige leeftijd overlijdt hij, officieel aan kanker, maar aannemelijker is dat de revolutionairen van Mao hem hebben vermoord.

Dit hele kleurrijke leven heeft Bertolucci in beeld gebracht; het leverde hem nog meer faam op dan waarover hij al beschikte én onder meer 9 Oscars, waaronder die voor beste film en voor beste oorspronkelijke muziek (van David Byrne en Ryuichi Sakamoto). John Lone speelt de keizer van z'n 18e tot aan zijn dood; andere hoofdrollen zijn er voor onder anderen Peter O'Toole, Ryuichi Sakamoto en Joan Chen.

En nu is dit cinematografische hoogtepunt uit op DVD. En hoe! De hoogstandjes op camera- en decorgebied komen op deze kwaliteitsdrager uiteraard ten volle tot hun recht, maar er is meer. Meer in de vorm van een tweede schijf met daarop de director's cut met een lengte van maar liefst 3½ uur!

Disc 1 - Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 16:9 widescreen anamorphic - Speelduur: 157 minuten - Extra's: optionele ondertiteling, bioscooptrailer

Disc 2 - Geluid: Dolby Digital 5.1 - Beeldformaat: 4:3 widescreen - Speelduur: 210 minuten - Extra's: optionele ondertiteling

The Cassandra Crossing
Een klassieke thriller uit 1976 over een gekaapte trein met een dodelijk virus aan boord. Sterk verhaal én een loeisterke cast met o.a. Burt Lancaster, Sophia Loren, Ava Gardner, Richard Harris, Ingrid Thulin, Martin Sheen, Lee Strasberg en O.J. Simpson. De film werd geproduceerd door de legendarische Carlo Ponti.

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 2.35:1 widescreen - Speelduur: 126 minuten - Extra's: optionele ondertiteling

Boots Hill
Een western, die ook door het leven is gegaan als 'Trinity Rides Again', maar die in eerste instantie (bij de première in 1969) de titel La Collina Degli Stivali meekreeg. Regisseur Giuseppe Colizzi maakte de film twee jaar voordat de beroemde 'They Call Me Trinity' zou worden uitgebracht. Terence Hill en Bud Spencer eisen uiteraard de hoofdrollen voor zich op in deze film, waarin een spectaculaire circus act extra cachet geeft aan de ontknoping.

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: fullscreen - Speelduur: 93 minuten - Extra's: optionele ondertiteling

King Kong Lives
Het valt niet mee om een leuke date te regelen als je een aap bent met een lengte van zo'n 18 meter. En al helemaal niet als je op een soortgenote valt. Daar bemoeit de halve wereld zich natuurlijk tegenaan. Ziedaar de ingrediënten voor deze film uit 1986 van regisseur John Guillermin.

Geluid: Dolby Digital 5.1 - Beeldformaat: fullscreen - Speelduur: 93 minuten - Extra's: optionele ondertiteling

Pipo En De Bosbas
‘Terug van nooit weggeweest’ roept de inlay van deze eerste aflevering van een nieuwe serie avonturen rond de legendarische clown Pipo. Acteur Joep Dorren levert een opvallende prestatie door hem in de beste Witschge-traditie 'neer te zetten'. Hij wordt daarbij meer dan adequaat ondersteund door een sterke cast met o.a. Alexandra Blaauw, Rob de Nijs (als de Bosbas!) , Rudy Falkenhagen en Rob van Houten. Vanaf dit najaar is de serie weer met regelmaat te zien op de Nederlandse televisie. Deze titel wordt door Video/Film Express ondersteund met een televisiecampagne.

Geluid: Dolby Digital 2.1 - Beeldformaat: fullscreen - Speelduur: 50 minuten - Extra: geen



Bovenstaande titels zijn op dit ogenblik reeds verkrijgbaar. Eind oktober verschijnen twee recente bioscoopsuccessen:

* The Limey - een 'low-key thriller/drama' van regisseur Steven Soderbergh uit 1999 met o.a. Peter Fonda, Terence Stamp, Lesley Ann Warren en Joe Dalessandro.

* Drowning Mona - een komedie met mystery-trekjes uit het jaar 2000 over een heel dorp dat van één moord wordt verdacht. Regie: Nick Gomez. Cast: Danny DeVito, Bette Midler, Jamie Lee Curtis en Neve Campbell.

Begin november volgt de DVD-release van Merry Christmas, Mr. Lawrence (1983) van Nagisa Oshima met onder anderen Tom Conti, Ryuichi Sakamoto en de fraai ingehouden acterende David Bowie. Tegelijkertijd brengt Video/Film Express drie titels uit met belangwekkende historische verhalen: Jesus Of Nazareth, Moses en Caesar And Cleopatra. Later die maand volgt dan Cronenbergs meesterwerk The Naked Lunch.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron