:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2017
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2017
Bron: Remain In Light - Datum: 2017-03-06 - Geplaatst door: Werner
HEDI

Het leven van twintiger Hedi verloopt zonder enige verrassing, en dat is te danken aan zijn moeder Baya. Ze regelt alles voor hem: een baan bij een autodealer en natuurlijk ook zijn toekomstige bruid. Hedi vindt het allemaal wel best. Een week voor zijn huwelijk moet hij voor zijn werk naar het toeristische kuststadje Mahdia, maar in plaats van te werken, auto’s interesseren hem totaal niet, gaat hij naar het strand. Daar ontmoet hij de levenslustige danseres en toeristenbegeleidster Rim en wordt verliefd op haar. Wat nu?

In dit door hemzelf geschreven en door de gebroeders Dardenne gecoproduceerde speelfilmdebuut onderzoekt de Tunesische regisseur Mohamed Ben Attia de prangende vraag: wat is je eigen geluk je waard? Hij doet dat aan de hand van een klein verhaal over heel gewone mensen, en hij doet het met verve, getuige de twee prijzen die de film won bij het afgelopen filmfestival van Berlijn.

Pers:
“In zijn kern is Hedi het verhaal van de revolutie.” Het Parool ****
“Een intelligent drama dat ondanks de bescheiden opzet veel indruk maakt.” De Volkskrant ****
“Veelzeggend verhaal over de activerende kracht van liefde.” NRC Handelsblad ****
“Overtuigend drama.” Trouw ****
“Sympathiek regiedebuut geeft een boeiend beeld van modern Tunesië.” VPRO ***
“Een knap en invoelbaar portret.” Filmtotaal ****

Regie: Mohamed Ben Attia
Cast: Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud, Sabah Bouzouita
Releasedataum dvd: 7 maart 2016

CEZANNE ET MOI

De schilder Paul Cézanne en de schrijver Emile Zola zijn beste vrienden sinds hun kinderjaren. Ze delen alles: hun dromen, twijfels en liefdes. Paul was rijk en Emile arm, maar de rollen zijn inmiddels omgedraaid. Terwijl Paul nog altijd op een doorbraak wacht, heeft Emile alles: roem, geld en de perfecte vrouw, de grote liefde van Paul.

Pers:
“Thompson toont fraaie beelden van de Provence en geeft een aardig kijkje in het Franse kunstmilieu van de 19e eeuw. Leuk voor de liefhebber.” De Telegraaf ***
“Een film als een relaxte zomervakantie: heel relaxed, en je snuift bovendien wat cultuurgeschiedenis van de 19de eeuw op.” NRC Handelsblad ***
“Cézanne et moi is een echte aanrader voor wie, net als ik, de Franse taal en cultuur aanbidt. De film biedt precies genoeg romantiek en spanning en is met alle aankleding heerlijk om naar te kijken.” NWTV.nl ****

Regie: Danièle Thompson
Cast: Guillaume Gallienne (Les Garçons Et Guillaume, À Table!), Guillaume Canet (Les Petits Mouchoirs) en Alice Pol (Les Émotifs Anonymes)
Releasedataum dvd: 27 maart 2016


BEFORE I WAKE

Wanneer Jessie en Mark hun nieuw pleegkindje Cody in huis nemen, ontdekken ze al snel dat het jongetje een wel heel speciale gave bezit. Cody's dromen hebben de kracht om realiteit te worden. De nieuwsgierige ouders gaan op onderzoek, maar wanneer blijkt dat zijn nachtmerries wel eens dodelijk kunnen zijn, moeten Jessie en Mark dringend ingrijpen.

Regie: Mike Flanagan (Oculus)
Cast: Thomas Jane (The Mist), Kate Bosworth (Superman Returns), Jacob Tremblay (Room)

Releasedataum dvd en Blu-ray: 27 maart 2016

WATERBOYS

Waterboys vertelt het intens grappige en ontroerende verhaal van misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack. Op dezelfde dag door hun vrouwen het huis uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek. Een film over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen.

Pers:
"Hartverwarmende road movie over onuitgesproken liefde en blijven zoeken naar elkaar” De Telegraaf
"Een film met een hart, grappig en authentiek.” NRC
“Alles aan Waterboys ademt liefde” TV Krant
**** De Volkskrant
**** De Telegraaf
**** NRC
**** Het Parool
**** Trouw
**** TV Krant
**** Veronica Superguide
**** Nieuwe Revu

Regie: Robert Jan Westdijk (Zusje, Phileine Zegt Sorry)
Cast: Leopold Witte (Gooische Vrouwen, Ventoux, Dokter Deen), Tim Linde, Helen Belbin en Julie McLellan.
Releasedataum dvd: 4 april 2017