:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: RELEASES MAART-APRIL 2017
PERSBERICHT: RELEASES MAART-APRIL 2017
Bron: Cinemien - Datum: 2017-03-20 - Geplaatst door: Werner
LAYLA M.

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Binnen de groep maakt ze kennis met Abdel (Ilias Addab) die haar begrijpt en haar verhalen over de ruzies thuis aanhoort. Layla wordt verliefd en het kost Abdel geen moeite haar over te halen hem te volgen. In het geheim trouwen ze en Layla reist met hem naar het Midden-Oosten. Al snel blijkt dat Abdel steeds meer zijn eigen weg volgt en een buurvrouw is haar enige contact met de buitenwereld. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.

Pers:
Indrukwekkende, actuele film” – Matthijs van Nieuwkerk (De Wereld Draait Door)
Marie Claire België: “Dit aangrijpende en genuanceerde portret van ene jihadi-bruid stelt de vraag of Layla slachtoffer dan wel crimineel is. Must see!”
*** 1/2 Humo – “boeiend en sterk vertolkt Nederlands drama”
*** Knack – “boeiend en sterk vertolkt Nederlands drama” – “Nieuwkomer Nora El Koussour is een natuurtalent, en de film is niet alleen een relevant drama dat duidelijk maakt dat achter elke slogan of krantenkop een complex menselijk verhaal schuilt, maar ook een feministisch en universeel portret van een meisje op zoek naar haar plek in een gepolariseerde wereld.”
**** De Volkskrant: “Hartverscheurend, hoe licht en intens droevig het debuterende natuurtalent Nora El Koussour speelt.”
“Met Layla M. maakt De Jong een film zoals ze in Nederland nog altijd te weinig worden gemaakt.”
**** Algemeen Dagblad: “Een belangrijk – en actueel – achtergrondverhaal dat op menselijke wijze diepgang en inzicht biedt.”
**** Het Parool: “Knap debuut van Nora El Koussour”
**** NRC Handelsblad: “Intense acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers”
**** De Telegraaf: “Acteertalent Nora El Koussour, die de titelrol speelt, laat de ontembare geestkracht van haar personage niet alleen van het scherm spatten, zij toont in dit doorvoelde filmportret ook Layla’s (misleide) idealisme.”
**** Elsevier: “De kijker betreedt een wereld die hij doorgaans alleen kent uit de krant.”
“Goed researcht – een prestatie op zich in zo’n milieu"

Regie: Mijke de Jong 
Met: Nora el Koussour, Ilias Addab
Genre: Drama, Nederlands
Releasedatum dvd: 28 maart 2017

FAI BEI SOGNI

Turijn, 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. Jaren later is Massimo succesvol journalist en correspondent in Sarajevo. Wanneer plots de pijnlijke herinneringen weer boven komen drijven lijkt Massimo's enige lichtpunt zijn sympathieke huisarts Elisa (Bérénice Bejo) te zijn. Kan zij hem helpen om weer open te bloeien en de waarheid onder ogen te zien? Dit bitterzoete drama is gebaseerd op de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini, de adjunct-hoofdredacteur van La Stampa.

Pers:
**** Trouw: “Bellocchio laat in mooie, beeldende details zien hoe een jeugdtrauma doorettert. Pas als het onder ogen wordt gezien, kan het echte rouwproces beginnen”
Het Parool:  “De Italiaanse regisseur Marco Bellocchio is 77, maar werkt nog alsof de duivel hem op de hielen zit. Terwijl de meesten van zijn filmende generatiegenoten hun regiestoel allang hebben ingeklapt, maakte Bellocchio in twee jaar zelfs twee films: Fai Bei Sogni en Sangue Del Mio Sangue."

Regie: Marco Bellocchio
Genre: Drama, Italiaans
Releasedatum dvd: 18 april 2017

I PUGNI IN TASCA

Alessandro (Lou Castel) woont met zijn drie broers, zus en hun blinde moeder in een Italiaanse villa. Allen lijden aan epilepsie, behalve de oudste zoon Augusto (Marino Mase). Augusto is de enige die een normaal leven kan leiden en hij is dan ook de kostwinner van de familie. Dit alles legt een grote druk op zijn liefdesleven. Het liefst wil hij trouwen, maar wil tegelijkertijd zijn vriendin niet opzadelen met de last van zijn zieke familie. Alessandro is van mening dat Augusto enkel vrij is zijn leven te leiden wanneer zijn broers, zus en moeder er niet meer zouden zijn.

Pers:
***** De Volkskrant: “Hoewel Bellocchio (77), een criticaster van de Italiaanse maatschappij bleef, zou hij de urgentie van Fists In The Pocket nauwelijks evenaren."
Het Parool: "Distributeur Cinemien brengt beide nu in de filmtheaters, samen met zijn debuutfilm I Pugni In Tasca uit 1965, wat de kijker een goede indruk geeft van de ontwikkeling die Bello in vijftig jaar heeft doorgemaakt."

Regie: Marco Bellocchio
Genre: Drama, Italiaans
Releasedatum dvd: 18 april 2017