:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: HOWARD'S END
PERSBERICHT: HOWARD'S END
Bron: Lumière - Datum: 2017-11-01 - Geplaatst door: Werner
HOWARD'S END

Oscarwinnende Britse klassieker in nieuwe uitgave op dvd en Blu-ray

Het schitterend gerestaureerde Britse kostuumdrama Howard's End wordt op dvd en blu-ray uitgebracht op 24 oktober. De film kwam op 28 juni opnieuw in de bioscoop in België en Nederland en lokte in totaal meer dan 20.000 bezoekers. Naast de klassieke dvd bevat de blu-ray ook verschillende extra's. Deze speciale editie staat dan ook op verschillende "most wanted" lijstjes bij heel veel filmliefhebbers. De dvd van Howard's End was na zijn release in 1992 ook amper verkrijgbaar in de hele Benelux.

Deze klassieker sleepte maar liefst 9 Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er 3 verzilverde, waaronder voor Beste Actrice: Emma Thompson. Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI.

De 4K-restauratie werd ondernomen op basis van het originele cameranegatief en de magnetische soundtrack – beiden zijn bewaard zijn gebleven in het archief van het George Eastman Museum.

4K Gerestaureerd
Met tal van boeiende extra's
Klassieker met top cast
Beperkt beschikbaar in dit artwork
Releasedatum: 10 november 2017