:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2018
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2018
Bron: Cinemien - Datum: 2018-04-05 - Geplaatst door: Werner
In april verschijnen er een paar mooie nieuwe aanwinsten in de Award Winning Cinema. De twee succesvolle toppers Raw en Juste La Fin Du Monde worden toegevoegd aan het label.

RAW

Justine, een briljante student, treedt in de voetsporen van haar ouders en oudere zus Alexia wanneer ze begint aan de opleiding tot dierenarts. Haar zus is al een jaar aan het studeren en heeft haar plek veroverd. Justine moet als eerstejaars nog worden ingewijd in het studentenleven. Als de van huis uit overtuigde vegetariër tijdens een ontgroeningsritueel gedwongen wordt vlees te eten, begint ze een ontoombare trek te krijgen in rauw vlees. Haar nieuwe eetpatroon zorgt niet alleen voor een verandering van haar dagelijkse menu, maar is ook van invloed op de relatie met haar zus. Regisseur Julia Ducournau maakt een origineel debuut met Raw waarin familierelaties, het studentenleven, seksuele uitspattingen en een afwijkend eetpatroon aan bod komen. Raw won prijzen op festivals in Londen en Cannes en zorgde voor heftige reacties tijdens de eerste vertoningen.

Regie: Julia Ducournau
Met o.a. Armie Hammer, Geoffrey Rush
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 10 april 2018


JUSTE LA FIN DU MONDE

Louis (Gaspard Ulliel) is een succesvolle schrijver. Na een lange afwezigheid keert hij terug naar huis om zijn familie te vertellen dat hij terminaal ziek is. Aan de lunchtafel zitten zijn zus Suzanne (Léa Seydoux), zijn broer Antoine (Vincent Cassel), zijn schoonzus Catherine (Marion Cotillard) en zijn moeder (Nathalie Baye). Wat bedoeld was als een laatste samenzijn, wordt een middag vol vurige dialogen en intens voelbare spanning. Juste La Fin Du Monde is de zesde speelfilm van de Canadese regisseur Xavier Dolan (Mommy, Les Amours Imaginaires) gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Jean-Luc Lagarce. De film ging in première op het filmfestival in Cannes in 2016 en won daar de Grand Prix du Jury.

Regie: Xavier Dolan
Met o.a. Gaspard Ulliel, Léa Sedoux, Marion Cotillard, Nathalie Baye, Vincent Cassel
Genre: Drama
Releasedatum dvd: 10 april 2018