:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cinemien >> PERSBERICHT: DAPHNE
PERSBERICHT: DAPHNE
Bron: Cinemien - Datum: 2018-04-30 - Geplaatst door: Werner
DAPHNE

De 31-jarige Daphne is een echte liefdescynicus, gevangen in een existentieel vacuüm. Met de uitspraken van filosoof Slavoj Žižek in de hand pareert ze gevat en succesvol elke vorm van emotionele toenadering. Schijnbaar doelloos banjert ze rond in haar weinig enerverende leven dat bestaat uit werken in een hip restaurant, haar zieke moeder afbekken, terloopse seks en heel veel drank, waarmee ze steeds dringender opkomende levensvragen en gevoelens op afstand houdt. Maar door een dramatische gebeurtenis wordt ze van toeschouwer ineens deelnemer en barst haar pantser van meedogenloosheid. In dit ingehouden drama, met een randje zwarte humor, volgt de camera Daphne (Emily Beecham) op de voet, daarbij de subtiele emoties vangend van de weerbarstige, vuilbekkende en toch kwetsbare dertiger, en de nuances van de ongedefinieerde, maar herkenbare wereld om haar heen. (bron: IFFR)

Met o.a. Emily Beecham. Geraldine James
Genre: Dramady
Regie: Peter Mackie Burns
Releasedatum dvd: 10 mei 2018


Tevens brengen we de dvd's van Vittorio Taviani in deze nieuwsbrief onder de aandacht in verband met zijn overlijden afgelopen week. Vittorio Taviani vormde een onafscheidelijk duo met zijn jongere broer Paolo.

PAOLO & VITTORIO TAVIANI (4DVD)

Tevens brengen we de dvd's van Vittorio Taviani in deze nieuwsbrief onder de aandacht in verband met zijn overlijden afgelopen week. Vittorio Taviani vormde een onafscheidelijk duo met zijn jongere broer Paolo.

Paolo en Vittorio Taviani (geboren 8 november 1931 en 20 september 1929) zijn 2 broers die altijd samen gewerkt hebben. Hun filmliefde gaat terug tot hun jeugd en studententijd. Geboren in een klein Toscaans dorpje begonnen ze, net als vele regisseurs als journalist. Ze trokken naar Rome om filmmakers te worden. Na jarenlang hard werken als regieassistenten en makers van documentaires kwam de grote doorbraak kwam met Padre Padrone. De 6-jarige Gavino die door zijn vader van school wordt gehaald en zijn hele jeugd geïsoleerd doorbrengt als schaapsherder weet uiteindelijk zijn tirannieke vader te ontvluchten. De film werd bekroond met de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. La Notte Di San Lorenzo [De Nacht Van De Vallende Sterren], onderscheiden met de Jury Prijs in Cannes, is een indringend meesterwerk over een zomer in een Toscaans dorpje in het oorlogsjaar 1944. Kaos, het onbetwiste en tijdloze meesterwerk, bestaat uit 5 verhalen gebaseerd op het werk van Pirandello over het harde leven op het 19e-eeuwse Sicilië waar mens en natuur het met elkaar uitvechten. Tu Ridi [Jij Lacht] bestaat uit 2 delen. Het eerste verhaal gaat over Felice, wie er door zijn vrouw van verdacht wordt vreemd te gaan, omdat hij in zijn slaap zo onbedaarlijk lacht. Het tweede deel gaat over een 12-jarige jongen, zoon van een gearresteerde maffiabaas, die ontvoerd wordt om zijn vader tot zwijgen te dwingen.

FIORILLE

Twee jonge kinderen bezoeken hun opa, de kluizenaar Massimo Benedetti, en komen in contact met de vloek die hun familie al 200 jaar in zijn greep houdt. Tijdens Napoleon’s invasie in Italië is de jonge Jean belast met het bewaken van een enorme kist met goud. Jean is plichtsgetrouw, maar als hij Elisabetta Benedetti ontmoet, is hij op slag verliefd en vergeet hij alles om zich heen. De geldkist wordt gestolen en Jean wordt ter dood veroordeeld. Tenzij de dief zich binnen 24 uur meldt. De dief is Elisabetta’s broer Corrado, en meldt zich niet... Hierdoor roept hij een vloek over de Benedetti familie af. Massimo, de opa, is de laatste in de lijn van de vervloekten. Hij heeft alle rijkdom van de familie opgegeven om zijn enige zoon en zijn 2 kleinkinderen tegen de vloek te beschermen. Zal de vloek ook daadwerkelijk bij hem eindigen? Fiorile is een prachtige verfilming van de geschiedenis van een verdoemde familie.

CAESAR MUST DIE

De opvoering van het Shakespeare stuk Julius Caesar loopt ten einde, de artiesten worden onthaald op een uitbundig applaus. De lichten gaan uit, de acteurs verlaten de scène en keren terug naar hun cellen. Ze zijn allemaal gedetineerden in de Rebibbia gevangenis te Rome. Een van hen vertelt: “Sinds ik kunst ontdekt heb, is deze cel pas echt een gevangenis geworden.” Regisseurs Paolo en Vittorio Taviani volgden gedurende zes maanden de voorbereidingen van deze theaterproductie. Hun film Caesar Must Die (Cesare Deve Morire) laat zien hoe het universele karakter van Shakespeares taal de acteurs helpt hun eigen rol te begrijpen en in zijn wereld te stappen waarin ook een interactie bestaat tussen vriendschap en verraad, macht, oneerlijkheid en geweld.