:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: THE LAWYER
PERSBERICHT: THE LAWYER
Bron: Lumière - Datum: 2018-05-21 - Geplaatst door: Werner
THE LAWYER
Hans Rosenfeldts (The Bridge) nieuwste creatie The Lawyer vanaf 8 juni op dvd

The Lawyer is een scherpe, intelligente Zweeds-Deense thriller rond de jonge, uitzonderlijk veelbelovende advocaat Frank Nordling. Een Nordic Noir over wraak, vol morele uitdagingen en dramatische, zelfs existentiële conflicten - en dit alles aan een stevig tempo! De serie speelt zich af in Mälmo, de stad in Zuid-Zweden met de hoogste misdaadcijfers, en in Kopenhagen. De twee steden zijn niet enkel verbonden door de emblematische brug, maar ook hun compatibele rechtssystemen zorgen dat advocaten over de landsgrenzen kunnen werken.

The Lawyer werd gecreëerd door de internationale bestsellerauteur Jens Lapidus (Easy Money), Hans Rosenfeldt (The Bridge) en Michael Hjorth (Sebastian Bergman).

Synopsis
Frank Nordling is een uitzonderlijk beloftevolle, jonge advocaat. Wanneer hij de waarheid ontdekt achter de dood van zijn adoptieouders, stort zijn hele wereld in elkaar. Tot Franks afschuw is Waldman, één van de meest prominente klanten van het advocatenkantoor en actieve spilfiguur in het criminele milieu, erbij betrokken. Om de dood van zijn ouders te wreken, moet Frank de organisatie van Waldman infiltreren en zijn persoonlijke advocaat en vertrouwenspersoon worden. Om zijn naasten niet in gevaar te brengen, moet Frank een gevaarlijk dubbelspel spelen. Kan hij het aan? En wie heeft wie echt in zijn macht?

The Lawyer is vanaf 8 juni te koop op dvd via www.lumiereshop.be en wordt vanaf zaterdag 19 mei op Canvas uitgezonden.

Technische specificaties:
Cast: Alexander Karim (Zero Dark Thirty, Johan Falk), Malin Buska (Easy Money), Thomas Bo Larsen (Follow The Money), Sarah Hjort Ditlevsen (Below The Surface, Borgman), Nicolaj Kopernikus (The Killing), Liv Mjönes (STHLM Requiem)
Regie: Geir Henning Hopland & David Berron
Gebaseerd op een idee van Jens Lapidus, Hans Rosenfeldt & Michael Hjorth
Schrijvers: Karin Gidfors & Charlotte Lesche
Producenten: SF Studios Production in co-productie met Viaplay, StudioCanal en TV3
Herkomst: Zweden/Denemarken, 2018
Speelduur: 10 x 44 min.
Taal: Zweeds & Deens
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:/9
Audio: Dolby Digital 5.1 |