:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: FAÇADES & LES UNS ET LES AUTRES
PERSBERICHT: FAÇADES & LES UNS ET LES AUTRES
Bron: Lumière - Datum: 2018-08-03 - Geplaatst door: Werner
FAÇADES

Kleine geheimen hebben soms grote gevolgen in dit subtiele drama over familie, (zelf)bedrog en de kunst van het vergeven. Natali Broods, Johan Leysen en Theo Maassen schitteren in dit pareltje van regisseursduo Beels en Basteyns (Clan, Beau Séjour). Vanaf 24/8 verkrijgbaar op dvd.

Synopsis
Een film van de makers van de internationaal gelauwerde serie Beau Séjour. Alex staat onverwacht op een kantelpunt in haar leven wanneer haar dementerende vader in de steek wordt gelaten door haar moeder. Ze trekt bij hem in om voor hem te zorgen, en stelt daardoor haar eigen leven in vraag. Wil ze bij haar ontrouwe man blijven of niet? Ze heeft zijn avontuurtjes jarenlang toegestaan, maar is ze wel écht gelukkig bij hem? Of moet ze, net als haar ouders, de façade laten vallen?

Met in de hoofdrollen Natali Broods, Johan Leysen en Theo Maassen.
De film werd geschreven door Jan Pepermans en geregisseerd door Kaat Beels en Nathalie Basteyns.

Genre: drama
Regie: Kaat Beels, Nathalie Basteyns
Cast: Frieda Pittoors, Johan Leysen, Natali Broods, Theo Maassen
Scenario: Jan Pepermans
Productie: De Mensen
Jaar: 2017
Land: België
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 91 min
Discformaat: DVD


LES UNS ET LES AUTRES|

De Franse klassieker van Claude Lelouch is binnenkort eindelijk weer beschikbaar op dvd! De film was indertijd een immens bioscoop-succes en is nu te (her)ontdekken in een prachtig gerestaureerde versie in samenwerking met EYE. Vanaf 24/8 verkrijgbaar op DVD.

Synopsis
Deze zomer biedt Lumière u de kans om de Franse klassieker Les Uns Et Les Autres te (her)ontdekken. Ten tijde van zijn release was Les Uns Et Les Autres een enorm succes, hij groeide uiteindelijk uit tot één van de iconische titels van de Franse cinema van de jaren tachtig.

Maar klassiekers moeten gezien kunnen worden, en de laatste jaren was deze film zo goed als onzichtbaar geworden. De 35mm kopieën waren uiteraard reeds lang uit circulatie verdwenen, maar raakten ook niet vervangen door digitale kopieën waardoor bioscopen hem eenvoudigweg niet meer konden vertonen. Ook de dvd is al enkele jaren ‘out of print’. Niet te verwonderen dus dat de film bij vele filmliefhebbers op het ‘most wanted’ lijstje is terechtgekomen. Nu is er dus de restauratie, beeld en geluid in hun oorspronkelijke luister hersteld, waardoor Les Uns Et Les Autres een nieuw leven kan gaan leiden.

De film volgt de levens van vier muzikale stellen en hun kinderen tussen 1936 en 1980, het jaar waarin de Amerikaanse Glenn en Suzan, Simon en Anne uit Parijs, de Duitse Karl en Madga en het Russische koppel Boris en Tatjana elkaar treffen op een UNICEF-gala. De muziek is wat de personages – werkzaam in de jazz, het variété, de klassieke muziek en het ballet – verbindt, ondanks de grote verschillen in levensloop. De liefde voor de muziek brengt alle personages bij elkaar in de wervelende finale, met een door Maurice Béjart gechoreografeerde opvoering van Ravels Boléro.

Les Uns Et Les Autres – met James Caan, Fanny Ardant en Geraldine Chaplin in de hoofdrollen – is een van muziek, dans en levensdrift vervulde historische sage die ons van de politiek roerige jaren dertig via WOII en de Algerijnse oorlog naar het heden brengt. De film ademt muziek, de dialogen zijn beperkt; de dramatische kracht van Lelouchs ode aan het leven rust voor een belangrijk deel op de – tijdens het draaien opgenomen – score van Michel Legrand en Francis Lai. De laatste schreef de muziek voor de meeste van Lelouchs films.

Genre: drama
Regie: Claude Lelouch
Cast: Geraldine Chaplin, James Caan, Nicole Garcia, Robert Hossein
Scenario: Claude Lelouch
Productie: Claude Lelouch
Jaar: 1981
Land: Frankrijk
Taal: Frans
Speelduur: 184 min
Discformaat: DVD