:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: SERIES NAJAAR 2018
PERSBERICHT: SERIES NAJAAR 2018
Bron: Lumière - Datum: 2018-08-03 - Geplaatst door: Werner
THE TEAM 2

Lynn Van Royen (Beau Séjour, De Dag), Marie Bach Hansen (The Legacy) en Jürgen Vogel (Tatort) vormen het nieuwe Europese onderzoeksteam! Een moord op 7 burgers in een pension in de Deense moerasgebieden brengt de drie inspecteurs samen. Wat eerst lijkt op een terreurdaad, leidt hen al snel naar de internationale kunsthandel...

Binnen Europa keken meer dan 10 miljoen mensen naar The Team I, verspreid over 10 zenders in 10 landen. Het langverwachte tweede seizoen van The Team komt 24 augustus uit op dvd.

Op 10 september zal Film Festival Oostende de rode loper uitrollen voor The Team 2. De eerste 2 afleveringen zullen die avond in galapremière op groot scherm vertoond worden in aanwezigheid van de Belgische en internationale cast.

Synopsis
De zevenvoudige moord in een pension in de Deense moerasgebieden brengt een team van onderzoekers uit Denemarken, Duitsland en België samen. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt de rechercheurs al snel naar de internationale kunsthandel, en een breed uitgesponnen netwerk van vluchtelingen. Het tweede seizoen van The Team is opnieuw een meeslepende crimeserie met glansrollen voor Lynn Van Royen (Beau Séjour), Marie Bach Hansen (The Legacy) & Jürgen Vogel (Tatort). The Team 2 is het vervolg op het succesvolle eerste seizoen, dat binnen Europa meer dan 10 miljoen kijkers trok, verspreid over 10 zenders in 10 landen.

De Vlaamse actrice Lynn Van Royen (Spitsbroers, Beau Séjour en De Dag)’ speelt Paula Liekens, een rechercheur die met haar methodische en haast wiskundige aanpak een hoge functie heeft bij de Belgische geheime dienst. Paula moet samenwerken met de ambitieuze Deense politiecommissaris Nelly Winther (Marie Bach Hansen, bekend van The Legacy) en de Duitser Gregor Weiss (Jürgen Vogel uit o.a. Tatort), hoofd van de afdeling Mensenhandel bij de Hamburgse politie. Met zijn drieën vormen ze dus het nieuwe JIT, het zogenaamde Joint Investigation Team, een team dat over de Europese binnengrenzen heen werkt.

Naast Lynn Van Royen zijn er ook nog andere Belgen die te zien zijn in het tweede seizoen, zoals Soufiane Chilah (Dode Hoek, Tabula Rasa), Tom Vermeir (Belgica), Dahlia Pessemiers (De Ridder), Dikra El Bacha, Ben Hamidou, Nora Gharib (Patser), Abdel Malik Farhouni (Patser), Lucas Van den Eynde (Van Vlees En Bloed) , Joren Seldeslachts (Spitsbroers) en Steve Geerts (Allemaal Familie).

Genre: crime
Regie: Kasper Gaardsøe
Cast: Abdel Malik Farhouni, Dahlia Pessemiers, Dikra El Bacha, Jürgen Vogel, Lucas van den Eynde, Lynn Van Royen, Marie Bach Hansen, Soufiane Chilah, Steve Geerts, Tom Vermeir
Scenario: Jesper Bernt, Kari Vido, Mai Brostrøm, Peter Thorsboe
Productie: Lunanime, Network Movie, Nordisk Film, Super Films
Jaar: 2017-2018
Land: België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk
Taal: Deens, Duits, Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 8 x 58 min
Discformaat: DVD

SPRINGVLOED 2

Het tweede seizoen van Springvloed is de verfilming van De Derde Stem van Cilla en Rolf Börjlind.

Synopsis
Een moord in Stockholm op een douanebeambte, geënsceneerd als zelfmoord, houdt verband met een brutale moord op een blinde vrouw in Marseille. De moorden raakt zowel Olivia als Abbas persoonlijk. Mette Olsäter krijgt de zaak toegewezen en vraagt Tom Stilton om hulp. De dvd komt uit op 20 november.

Genre: crime
Regie: Niklas Ohlson, Pontus Klänge
Cast: Cecilia Nilsson, Dar Salim, Johan Widerberg, Julia Ragnarsson, Kjell Bergqvist
Scenario: Cecilia Börjlind, Rolf Börjlind
Productie: Film i Väst, Filmlance International, Lumière, Nadcon Film GmbH, SVT, ZDF
Jaar: 2017-2018
Land: Frankrijk, Zweden
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 10 x 45 min
Discformaat: DVD


STATE OF HAPPINESS

Stavanger, kerstavond '69. De toorts op het boorplatform Ocean Viking gaat branden. Phillips heeft het grootste onderzeese oliebassin ooit gevonden! State of Happiness is het verhaal van het ontstaan van de Noorse welvaartsstaat, en bovenal van vier jonge mensen wiens leven danig zal veranderen.

De serie ging al lopen met de prijzen voor Beste Muziek en Beste Script op het allereerste CanneSéries festival. Je waant je (opnieuw) in de jaren '70! De dvd van State Of Happiness komt uit op 11 december.

Synopsis
State Of Happiness vertelt het verhaal van de Westerse welvaart, een natie in verandering, een pioniersstad en bovenal van vier jonge mensen die in een wervelwind aan mogelijkheden terechtkomen tijdens de ‘boom’ van de Noorse olie-industrie. Alles is in beweging, alles is nieuw, het is geweldig – maar bij momenten ook eng en onbekend. Hoe zullen zij hiermee omgaan?

Het is de zomer van 1969 in het kleine kuststadje Stavanger in Noord-Europa. Grote olie-multinationals zijn al jaren testboringen aan het uitvoeren, maar hebben nog niets gevonden en staan op het punt om de regio te verlaten. Phillips Petroleum krijgt echter nog een laatste opdracht om een boring uit te voeren. Stavanger leeft van de visvangst, en de Noordzee raakt stilaan leeggevist. Er moet iets veranderen. De stad is in crisis. En dan, op Kerstavond 1969, gaat de toorts op het boorplatform Ocean Viking branden. Phillips heeft het grootste onderzeese oliebassin ooit gevonden. En dat zal alles veranderen.

We volgen onze vier jonge hoofdpersonages vanaf het moment net voor de eerste grote olievondst in Noorwegen, doorheen de wilde bloeiperiode die volgt. De vier protagonisten zijn: Jonathan (27), een Amerikaanse jurist, Anna (19), een secretaresse op het bureau van de burgemeester, Christian (19), een Noordzeeduiker uit een gegoede familie, en Toril (17), een uiterst gelovige arbeidster in een visverpakkingsbedrijf. Het verhaal is gebouwd rond deze vier personen en hun families, die elk op hun eigen manier een aspect van de samenleving voorstellen, en de manier waarop die zal veranderen. Hun verhalen zijn nauw door elkaar verweven, en ze worden allemaal getroffen door de maatschappelijke veranderingen die de ontdekking van de olie met zich meebrengt: de opkomst van de welvaarstaat en gelijke rechten, gastarbeiders, en economische groei.

Genre: drama
Regie: Pål Jackman, Petter Næs
Cast: Amund Harboe, Anne Regine Ellingsæter, Bart Edwards, Malene Wadel, Per Kjerstad, Pia Tjelta, Vegar Hoel
Scenario: Mette M. Bølstad
Productie: Lunanime, Maipo film
Land: België, Noorwegen
Taal: Engels, Noors
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 8 x 45' min
Discformaat: DVD


CONSPIRACY OF SILENCE

Synopsis
Een politieke thriller die de rol van Zweden in de troebele wereld van de internationale wapenhandel blootlegt. Robert Kastell, een getormenteerde wapenhandelaar, keert terug naar Zweden en zint op wraak... Met Jens Hultén (Mission Impossible: Rogue Nation), Henrik Mestad (Occupied, Lilyhammer) en Halina Reijn (Zwartboek, Valkyrie) . Regie: Charlotte Brändström (Outlander).

Genre: crime
Regie: Charlotte Brandstrom
Cast: Halina Reijn, Jamil Drissi, Jens Hultén, Josefin Asplund, Krister Henriksson, Simon J. Berger, Vera Vitali
Scenario: Fredrik T. Olsson, Malin Lind Lagerlöf, Peter Arrhenius
Productie: Brain academy, Umedia
Jaar: 2018
Land: Zweden
Taal: Engels, Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 8 x 45' min
Discformaat: DVD


BULLETS

Fins-Belgische coproductie die op MIPCOM met de eerste 15' de aankopers wereldwijd wist te overtuigen - met o.a. Sibel Kekilli (Game Of Thrones, Gegen Die Wand), Dragomir Mrsic (Edge Of Tomorrow, Alex) & Koen De Bouw!

Synopsis
Undercoveragente Mari Saari infiltreert in de intieme kringen van Madina Taburova, een ronselaar voor zelfmoordterroristen die naar Finland is afgereisd voor haar laatste missie. De enige manier om een zelfmoordaanslag te verijdelen is dat Mari vrienden wordt met de gevaarlijke Madina. Mari ontdekt echter dat er in plaats van een aanslag een politieke moord wordt beraamd...

Genre: crime, drama
Regie: Antti Personen, Pete Riski
Cast: Dragomir Mrsic, Koen De Bouw, Krista Kosonen, Sibel Kekilli
Productie: Lunanime, Nadcon Film, Vertigo
Jaar: 2017-2018
Land: België, Duitsland, Finland
Taal: Engels, Fins
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 10 x 45 min
Discformaat: dvd


TRAPPED 2

Een nieuw seizoen van het kijkcijferkanon Trapped! Regisseur Baltasar Kormákur (Everest) liet al weten dat deze keer de personages niet fysiek, maar psychologisch vastzitten.

Synopsis
Een verarmde schapenboer uit de IJslandse Hooglanden heeft zichzelf in brand gestoken voor het regeringsgebouw, in een poging de minister van economie te doden. Het onderzoek leidt Andri naar een afgelegen vallei in het noorden van het eiland. Het pittoreske bergachtige landschap blijkt een plek vol bittere conflicten: de lokale boeren vechten tegen de belangen van internationale bedrijven en de uitbreiding van een ultramodern geothermisch centrum.

Genre: crime
Regie: Baltasar Kormákur, Börkur Sigthorsson, Óskar Thór Axelsson, Ugla Hauksdottir
Cast: Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Eggert Sigurðsson, Ólafur Darri Ólafsson
Scenario: Clive Bradley, Sigurjon Kjartansson
Productie: RVK Studios
Jaar: 2018
Land: IJsland
Taal: IJslands
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 10 x 50 min
Discformaat: DVD