:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #5
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #5
Bron: DVD Info - Datum: 2019-02-13 - Geplaatst door: Didier
CINEWEETJES #5

Martin Scorsese is meer dan ooit in vorm. Dit jaar verschijnt The Irishman met Robert De Niro en Al Pacino. De regisseur kondigde ook aan dat hij voor de streamingdienst Hulu samen met DiCaprio een serie gaat draaien.



Dat FACTS in Gent op 6 en 7 april mag uitpakken met Mads Mikkelsen en Dolph Lundgren wist u al, en daar komt nog een indrukwekkende naam bij: Shannen Doherty, u wellicht bekend van populaire reeksen als Charmed en 90210.



In Los Angeles werd deze week door de muziekindustrie de Grammy’s uitgereikt, en in Londen koos de British Academy of Film and Television de BAFTA’s van dit jaar. Zoals verwacht waren Roma en The Favourite de grote winnaars. Roma werd de Beste Film van 2018 en kreeg ook een BAFTA voor Beste Niet-Engelstalige Film, Beste Regisseur (Alfonso Cuarón) en Beste Cinematografie. Yorgos Lanthimos kreeg voor The Favourite zeven beeldjes waaronder die van Beste Britse Film, Beste Actrice (Olivia Colman) en Beste Actrice in een Bijrol (Rachel Weisz). Rami Malek kreeg er ééntje voor Beste Acteur in Bohemian Rhapsody. Mensen die het kunnen weten beweren dat wie de BAFTA’s wint, vaak ook de Oscars krijgt.



In de reeks Film Fest Gent Talkies (filmpraatjes met Patrick Duynslaegher) komt op donderdag 28 maart Vlaams schrijver-scenarist Bavo Dhooge langs in Bibliotheek De Krook in Gent. De thrillerauteur zal praten over de films en de filmervaringen van zijn leven. Talkies gaat door van 19:30 tot 20:30 uur en kost 5 euro.



In Brussel kan je vanaf woensdag 13 maart terecht voor het 12de Offscreen Film Festival in Cinema Nova, Cinematek en Cinema RITCS. Zeg maar het festival van de cultfilm. High Life van Claire Denis met Robert Pattinson en Juliette Binoche is er de openingsfilm. Verder spitst het festival zich toe op de rol van de videogames in de film en de expliciete rol van de dood in bijv. snuff movies. Verder is er een ode aan de controversiële filmmaker Jörg Buttgereit van Nekromantik en komt ook Roberta Findlay op bezoek, de dame die de cinema’s van 42nd Street en Time Square de nodige pornofilms bezorgde.



David Fincher mag een vervolg op World War Z op zijn buik schrijven. Normaal zouden de opnames voor een sequel dit jaar in juni beginnen, maar de bazen van Paramount vinden een tweede luik geen goed idee en daardoor is de prent van de kalender geschrapt.



Je let maar beter op wat je zegt. Liam Neeson kreeg heel wat kritiek te verwerken omdat hij in een interview vertelde dat hij met racistische gedachten rondliep toen zijn vriendin verkracht werd door een zwarte man. De nieuwe film van Neeson, Cold Pursuit, deed het in zijn eerste week in de VS bijzonder slecht. Kwatongen beweren dat Neeson beter zijn bakkes had gehouden. Ofwel zijn de mensen die Taken-achtige films gewoon beu. Kan ook…



Tommy Wiseau is terug. De man die mag zeggen dat hij met The Room de allerslechtste film heeft gemaakt. Wie er alles wil over weten moet maar eens naar de hilarische film van James Franco (The Disaster Artist) kijken. En kijk, na zestien jaar is Wiseau er terug met een nieuwe film: Shark, waarin hij ten strijde trekt tegen een haai. In de hoofdrollen zie je ook Greg Sestero en Isaiah LaBorde die ook in The Room “schitterden”.



Het nieuwste project van genie Nicolas Winding Refn wordt een tv-serie voor Amazon. Opmerkelijk is dat Too Old To Die Young nu al 16 uur duurt. De serie gaat over een flik uit Los Angeles (Miles Teller) die allerlei maffiosi over zich heen krijgt.



Als je Twitter moet geloven dan zou George Miller volop bezig zijn aan de voorbereidingen van The Wasteland: een sequel op de alom bejubelde Mad Max: Fury Road.



Wie in Parijs rondloopt en wat filmcultuur wil opsnuiven kan in de Cinématheque Française terecht (tip!). Naast de reguliere tentoonstellingen, loopt er vanaf 3 april tot 28 juli de expo: “Quand Fellini rêvait de Picasso”.



Aan alles komt een einde, behalve aan The Simpsons. Deze week bevestigde Fox een 31e en 32e seizoen.



Paul Greengrass en Tom Hanks gaan na Captain Philips weer met elkaar samenwerken voor de film News Of The World. Het verhaal speelt zich af in 1870 en is gebaseerd op een roman van Paulette Jiles. Hanks speelt de rol van een kapitein die het nieuws moet verspreiden dat alle mannen in de VS stemrecht hebben gekregen.



De ondertussen 83-jarige Woody Allen toont zich wederom van zijn minder fraaie kant. Allen had een overeenkomst met de Amazon Studios om vijf films met hun te draaien. Omdat Allen ervan verdacht wordt om zijn adoptiedochter Dylan Farrow te hebben verkracht, hebben de Amazon Studios beslist om de bioscooprelease van de derde film A Rainy Day In New York in de ijskast te plaatsen. De wraak van Allen is allerminst zoet: de acteur sleept de studio voor de rechter en eist (slik) 68 miljoen dollar.



De steun voor de belaagde filmproducent Harvey Weinstein komt uit onverwachte hoek. Juliette Binoche vindt dat de hetze rond Weinstein genoeg is geweest en roept iedereen op om de man met rust te laten en gewoon het gerecht zijn werk te laten doen. Binoche verklaart dat zij al veel met Weinstein heeft samengewerkt en dat ze nog niets ondervonden heeft.



Na 17 jaar uit de lucht te zijn geweest, probeerde men om via ABC in 2015 The Muppets terug op tv te brengen, maar het publiek was niet al te enthousiast hierover en de serie werd reeds geannuleerd na één seizoen. Maar de Muppets zijn nog niet uitgeteld. Disney denkt erover na om hun opnieuw een serie te geven via hun streamingdienst Disney +.



Rasacteur Albert Finney stierf op 82-jarige leeftijd na een korte ziekte. Finney speelde in ontelbare films waarvan Tom Jones, Murder On The Orient Express, The Dresser, Under The Volcano, Skyfall en Annie de bekendste zijn.




Eerder hadden we het er al over dat er een zevende en achtste deel komt voor Mission: Impossible. Wellicht omdat het veel geld oplevert, maar waarschijnlijk ook omdat het gewoon plezant is, hebben Rebecca Ferguson, Simon Pegg en Ving Rhames bevestigd dat ook zij weer van de partij zullen zijn.



Een van de blikvangers op het Filmfestival van Berlijn is de tweede film van Casey Affleck als regisseur: Light Of My Life. De acteur heeft blijkbaar het regisseursvirus goed te pakken, want hij is al volop bezig aan zijn derde film The World To Come.



Dat de filmwereld ook keiharde business is vernamen we nog maar eens met de aankondiging dat Disney door de overname van 20th Century Fox 4.000 tot 10.000 werknemers zou kunnen ontslaan. Misschien kunnen ze bij United Artists terecht, de maatschappij die werd opgericht door D.W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin en Douglas Fairbanks. Die is weer tot leven gebracht. United Artists zou een soort van vervolg op MGM worden.



Hij komt er, die zesde Terminator en producer James Cameron (jawel!) heeft zelfs een titel vrijgegeven: Terminator: Dark Fate.




Recent nieuws van dezelfde bron